Pyssel & påsk

påsk dukning inspiration by emmas vintage

Glad påsk alla underbara sailors! Nu väntar några riktigt lata dagar, med matfrosseri och äta ägg-tävlingar. Sådant som hör påsken till helt enkelt.
Och så en rejält påskmiddag så klart.
Om vi på Vintagefabriken (jag, Volang-Linda och Vintageprylar) får välja så dukar vi upp till ett pastelligt påskbord, där det mesta i dukningen är hemmapysslat eller kommer från återanvända loppisfynd. Miljö- och budgetsmart. Våra älsklingsord.
För allt inte tala om  pyssligt.

påsk dukning ägg inspiration by emmas vintage

Äggen har jag färgat med karamellfärg. Jag doppade dem i en skål med vatten och karamellfärg och torkade av dem med hjälp av papper. De behövde bara ligga i någon minut eller två. Vill du ha starkare färger är det bara att låta äggen ligga i längre.
Det poppigt rosa plastfatet har jag fyndat på Myrorna för 10 kronor och duken är ett påslakan som också kostade runt en 10:a.

ägg by emmas vintage

Ägg kan med fördel användas som solglasögon också.

påsk dukning cupcakes inspiration by emmas vintage

Istället för fat använder vi en plåtburk för påsk-bakelserna. Denna burk används till vardags som müsli-burk hemma hos mig. Så om hungern tryter på påskbordet kan man ju alltid ta en näve müsli.

påsk dukning cupcakes inspiration by emmas vintage

De här magiskt goda cupcakesen har Volang-Linda gjort och Vintageprylar-Lojsan har gjort små vimplar av cocktailpinnar och washitejp. Jag föråt mig på dessa cupcakes. Det gick helt enkelt inte att sluta äta dem. Kanske kan få Volangen att skriva ut receptet på sin blogg? Ping Volangen!

påsk dukning bordsplacering inspiration by emmas vintage

Istället för äggkoppar har vi använt snapsglas i kristall.  Pris? Fem spänn på loppis. Runt ägget har vi knytit ranidgt snöre och fäst en bordsplacering. Vid den här platsen ska min syster Ellen sitta.

kanin servetter by emmas vintage

Påskharen finns! I servettform i alla fall.

godis by emmas vintage

En gammal kopp blir godisskål.

påsk dukning cupcakes inspiration by emmas vintage

Den gröna leksaksbilen – som vanligtvis står på mitt nattduksbord – praoar som bordsdekoration.

påsk by emmas vintage

Tadaa!

påsk inspiration vintagefabriken by emmas vintage

påsk dukning bunny servetter by emmas vintage

påsk dukning plantor inspiration by emmas vintage

Istället för att köpa plastkrukor att så i kan man plantera skott i äggskal. Lagom små och passar så klart i en gammal äggkartong.

bordsplacering inspiration by emmas vintage

Här ska John sitta.

katt by emmas vintage

Böcker i dukningen – världens bästa grej. Det blir liksom ett stilleben och dessutom kommer blommorna upp lite i höjd vilket gör att dukningen ser maffigare ut.

påsk inspiration vintagefabriken by emmas vintage

Världens bästa vintagefabrik.

påsk inspiration volang vintagefabriken by emmas vintage

Volangen.

dukning by emmas vintage

påsk dukning bunny servetter by emmas vintage

I påskriset har jag hängt upp äggskal och skrivit “Glad påsk”. Himla fint blev det om jag får säga det själv. Och enkelt. Man kan ju lika gärna använda färgade äggskal om man tycker att det är knepigt att skriva.  Mindre enkelt var det däremot att få bokstäverna att dingla åt samma håll, så man såg vad det stod.

emma sundh by emmas vintage

Och så lite citronlemonad till de söta bakelserna.

påsk inspiration emma sundh vintagefabriken by emmas vintage

Glad påsk sailors!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. jag är verkligen inte en pastell-människa whatsoever, men dessa bilder är ju dunderhärliga! och glad påsk på’re. har precis börjat följa dig tack vare allt prat om Vintageparty på diverse bloggar. du är grym och inspirerande! kram!

 2. Åh, superfint! Under de senaste åren har påsken gått från att enbart kännas som en hyfsat menlös godisfrossa till att bli en av mina favorithögtider. Eftersom helgen inte är lika familjeorienterad som julen kan man passa på att slå på stort med en rejäl påskmiddag tillsammans med sina vänner, och bordet ni dukat upp ser ut som en dröm. Blir omåttligt inspirerad! I år får jag dock klara mig utan – har flyttat till USA och befinner mig för närvarande långt ifrån mitt påskfirargäng. Då blir det extra härligt att surfa in här och titta på era fina bilder och längta. Stort tack för påskfeelingen! Och glad påsk också, såklart.

 3. Åh vilken helt underbar påsk-dukning! Blir riktigt avundsjuk på ert tjusiga bord 😀

 4. Önskar dig en riktigt söt och glad påsk!
  Kram/ finafrun.se

 5. Så sjukt jättefint! Blir alltid så inspirerad av att titta in här, du/ni har så himla mycket bra idéer, och dessutom fantastisk smak. Glad påsk!

 6. Ni får då alltid till det så fint med enkla medel! Vore underbart att själv vara så påhittig! Är lite nyfiken vara du har hittat så super söta glas, de är underbara!

 7. men ååååååh så himla himla fint ni har gjort det! bästa påskbordet någonsin! glad påsk bästa vintagefabriken!

 8. så fint!! Och stämningsfullt! På anda sidan jorden, Nya Zeeland, märker knappt att det är påsk. Kiwisarna är inte så dekorativa av sig.

 9. Oj vad fina bilder, en riktigt inspirationskälla! Tack, och glad påsk! 🙂

 10. Så underbart vacker ni gjort det, hoppas ni alla har en fin påsk 🙂 varma kramar från Ystad

Kommentera

Stäng meny