Mitt och Johns bröllop – the inlägg.

volang by emmas vintage

Nu så. En av de vanligaste frågorna jag får här på bloggen är: Hur såg ditt och Johns bröllop ut? Och det är kanske inte så konstigt, för det var ju så allt började en gång i tiden. Jag friade till John, vi bestämde oss för att gifta oss borgerligt och ha en hejdundrandes fest. Inför detta bröllop började jag … trumvirvel … blogga. Om vintagebröllop.
Jag och John hade så svårt att hitta rätt i den där bröllopssvängen. Vi ville ha ett avslappnat, budgetsmart bröllop med fokus på vintage, med mycket vänner och en fest som ingen skulle glömma. Men överallt vi vände vår vintageklädda blick nötte pekpinnar, måsten, borden och budgetar. Nytt skulle allt vara och tusentals fioler skulle det kosta på kuppen. Nä, minsann. Det ville vi inte ha. Andra får gärna ha det, men vi hade svårt att identifiera oss med den välpolerade bilden. Vi vill ju sitta i gräset och skåla i champagne med våra vänner. Och så fick det bli.

bröllop barnens ö by emmas vintage

Det fick bli ett tredagarsbröllop ute på Barnens ö. För är det något vi älskar så är det att hänga med vänner. Så varför inte samla dem under tre härliga dagar på landet?

bröllop wedding by emmas vintage

Jag hade fem brudtärnor och John hade fem bestmens. De banade vägen för mig och John, med såpbubblor i högsta hugg, till tonerna av Barnen i Bullerbyn-visan.

bröllop wedding music barnens ö by emmas vintage

Vi gifte oss i en syrénberså och i ena hörnet av bersån spelade våra vänner Max, Mick och Erik “Old man” med Neil Young och “I want you” med Bob Dylan.

weddning barnens ö bröllop by emmas vintage

Alla vänner satt i bersån, finklädda till mustaschen.

weddning barnens ö sommar bröllop by emmas vintage

nina lisa bröllop by emmas vintage

Lisa, Nina, Åberg, Lollo och Fatima. Och vigselförrättaren.

wedding by emmas vintage

Och här är hela gänget. Jag bär en spetsklänning från 1950-talet och en liljekonvaljekrans i håret och John bär en frack som är över 100 år gammal. Om ni tycker att vi har en lite märklig pose, så beror det på att vi ska hoppa upp i luften.

bröllop by emmas vintage

Hångel i bersån.

max by emmas vintage

När vi sagt vi var vigda och klara korkades champagnen upp. Alla fick en varsin flaska med ett randigt sugrör i.

bröllop by emmas vintage

Med champagne och snittar satte vi oss därefter i gröngräset. Så himla underbart. Dagens bästa. Här satt vi sedan och skålade, pratade och skrattade ända tills det blev dags för middag.

mick by emmas vintage

Middag och tusen och åter tusen underbara tal.

emelie by emmas vintage

Middagen klingade ut i dans och kalas. Det var en hejdundrandes fest som liksom aldrig riktigt tog slut. Jag och John dansade lindy hop tills benen sprattlade och vid fyra-tiden slet vi oss från dansgolvet. Då hade festen precis börjat. Det dansades nämligen till solen gick upp.

Några tog ett nattdopp eller morgondopp. Det är svårt att veta exakt. De gick helt enkelt aldrig och lade sig. Men en sak är i alla fall klar. Det blev ett bröllop som precis så som vi ville ha det …

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Karin

  Hej! Vi tänkte också ha ett enkelt bröllop, men det kostar ändå… Vad beräknade ni att kalaset hick på

 2. Mamma Tish

  Wow!! Mållös. Så himla himla fint! Vet inte om du gjort något inlägg redan om det, men om inte vore det najs att få tips på enkelt men fint bröllop. Du är grym! / En som går i bröllopstankar

 3. Johanna

  Så himla vackert! Jag vill också ha ett bröllop i liknande stil, utan en massa måsten och att det ska kosta så himla mycket.

 4. Camilla

  Så underbart fint! Det är ju precis så man vill ha det! Men vad hade ni gjort om det regnat? Det är det jag mest bekymrar mig för när jag försöker planera mitt kommande bröllop…

 5. Sarah - Har ni te?

  Ser fantastiskt ut ju! Så bra att ni körde på som ni ville, alla pengar och alla måsten kan ju gå och gräva ner sig, blev så himla trött på dem vi med när vi planerade bröllop. Bröllopstidningar tyckte jag var ungefär det värsta, så oerhört stressande läsning…

 6. Chatrin

  Vad fint det ser ut! En sak jag tänker på ibland är vilken krock det skulle bli mellan min släkt och mina vänner, de är så olika! Jag ser inte en enda äldre person på dina bilder, bjöd ni bara vänner?

 7. Amanda

  Så fint! och vad härligt att ni gjorde precis vad ni kände för istället för att följa alla dumma traditioner. Älskar din klänning!
  Vi var också okonventionella men det var kanske för att jag var blott 21 😉

 8. Sara

  Så härligt vackert! 🙂

 9. Gabriella

  Åh, det ser fantastiskt härligt ut! Underbart. Kommer och tänka på min bror och hans fru som gifte sig för snart tre år sedan och efter vigseln i kyrkan hade vi picknick i gräset utanför deras hus med sockerdrickor i träden och solen strålade som aldrig förr! Åh igen=)

 10. Jonna

  Men åh jag dör! Helt galet ljuvligt. Såhär vill jag gifta mig!

 11. Hanna

  ÅH! Du gifte dig ju på samma plats som jag ska. På gården intill hade jag mina kollosomrar, och på bryggan/piren gifte sig min pappa andra gången.

Lämna ett svar