Strumplästen-tisdag och 17-veckorsmage

IMG_7353

Tisdag, morgontassande hemma i lägenheten och strumpbyx-premiär. Det är ju fullkomligt svinkallt ute, så nu åker höstkappan på, liksom den gigantiska halsduken. Och ikväll blir det till att elda i kakelugnen, för nu börjar det bli rått.
Just nu är det nämligen dubbel-kofta-läge.

IMG_7380

Och här är en 17-veckormage i klädd gammal klänning från H&M, rosa kofta fyndad på Savers i Honolulu, vinrött skärp från Myrorna, vintage telefonbrosch och senapsgula strumpbyxor från H&M.

Alltså det är så konstigt det där med gravidmagar. Ena dagen ser jag ut som en boll, andra dagar (som i dag) syns det knappt ett dugg.
Ska bli skönt att gå på ultraljudet om två veckor och se så att den där sprattelmänniskan – som låg där på förra ultraljudet – finns kvar (vi gjorde ett tidigt ultraljud i vecka 14). Av illamående och växtvärken i magen att döma är det så klart full aktivitet därinne, men jag längtar till den där dagen, då vi passerar ytterligare ett delmål. Då värk övergår i sparkar, illamående blir till välmående och gravidoro blir till säkerhet. Det blir fina fisken det!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

  1. emmasundh

   Vad gullig du är <3
   Kram emma

 1. Kristin Harrysson

  Tjusiga Emma! Sådär var det för mig också i början, blev inte en riktigt kvarstående kula förrän i vecka 20 ungefär. Och inte kände jag ett jota från bebisen förrän den veckan heller… så halva graviditeten kände jag mig inte ett dugg gravid! Kändes som att jag ljög när jag berättade för folk…

  1. emmasundh

   Åh, vad skönt att höra på något vis. Man sitter ju här med sina egna nojor, så det känns så skönt att höra dina ord ska jag säga. Stor kram emma

 2. Stella

  Oron är nog där för att stanna, den bara ändrar skepnad, men det är fantastiskt när bebin börjar sparka!! Känns som igår, och nu är han snart 1! Kram, det klär dig så fint, graviditeten!

  1. emmasundh

   Kan tänka mig det :/ Och grattis till din 1-åring! Kram emma

 3. Karin

  1. Fantastiskt fin mage och magbärare. 2. Ni har kakelugn?? <3

  1. emmasundh

   3. Gulle dig! Yes. Vi har två kakelugnar (en fungerar). I dessa gamla hus, så är tanken att en ska värma upp lägenheten via kakelugnarna, så här släpas det ved för glatta livet =)
   Kram emma

 4. Hanna

  Jag är så glad att du har en sprattlande bebis i magen. Du ska se att allt kommer att gå bara bra. Du ser strålande ut!

  1. emmasundh

   Tusen tack för dina fina ord. De värmer.
   Kram emma

Lämna ett svar