The first thing I see – my vintage dresses

carin wester by emmas vintage

Jag möblerar om i mitt hem ungefär en gång i veckan. Det är bland det bästa jag vet. Nya vintagefynd upp, hattaskar på hög, vintageklänningar på rad och små pinaler som dekoration.

I’m rearranging the furniture in my home about once a week. It is among the best I know. New vintage finds up, piled hat boxes, vintage dresses on line and small things as decoration.

interior by emmas vintage

Såhär ser det ut på sekretären i mitt sovrum just nu. Carin Wester-skor med bollar, hattask från Paris, eiffeltorn, gamla samarin-flaskor som jag fyndat på loppis, Dupond och Dupont-figurer och en liten ros i en grön flaska. Ovanför sekretären hänger min absoluta favoritklänning, inhandlad på Lyckliga gatan av min man John. Jag fick den i present av honom i höstas.

Here’s how it looks in my bedroom right now. Carin Wester shoes , hat box from Paris, a Eiffel Tower, some old bottles that I have bought at flea markets, Dupond and Dupont-figures and a small rose in a green bottle. Above the desk hangs my absolute favorite dress, purchased at Lyckliga gatan by my husband John. I got it as a present from him last fall.

interior by emmas vintage

Det första jag ser när jag vaknar om dagarna är några av mina absolut finaste vintageklänningar. De hänger på en klädhäst som John har köpt på Granit. Där hänger min brudklänning, en underbar aftonklänning, tylliga 1950-talsklänningar och min mammas farmors 1930-talsklänning.

I fönstret står Johns askar som är fulla med herrflugor, hängslen och manchettknappar. På toppen ligger ett plommonstop.

The first thing I see when I wake up in the morning are some of my finest vintage dresses. They hang on a clothes rack that John bought the Granit. I can see my wedding dress, a gorgeous evening gown from the 50’s and my mother’s grandmother’s 1930’s dress every day.

In the window stands Johns boxes that are full of men’s bow ties, suspenders and cufflinks. At the top you see a old bowler hat.

bottles by emmas vintage

dresses by emmas vintage

Delar av min vintagesamling.
Some of my vintage dresses.  

dress bedroom by emmas vintage

Favoritklänningen.
My favorite dress.  

tintin by emmas vintage

En bit Paris.
A piece of Paris.  

dress by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Bello

  Åh, kan du inte göra ett blogginlägg om ditt bröllop och visa din klänning? Började följa dig när du bloggade om ditt vintagebröllop och sörjer att inspirationskällan har gått förlorad!

  1. admin

   Absolut! Kram emma

 2. Evelina

  Så otroligt vackert! Du verka bo som i en dröm.
  En fråga förresten: har du varit i Oslo och har du i så fall några trevliga tips därifrån? Såväl vintagerelaterat som annat. 😉
  Älskar din blogg!
  /E

  1. admin

   Hej! Tyvärr har jag bara varit på snabbvisit i Oslo än så länge, men jag planerar att åka dit och utforska staden ytterligare! Kram emma

 3. Johanna

  Fantastiskt, vilken ljuv syn att vakna till!

  1. admin

   Pja, den är inte fy skam alltså. Mycket roligare än att stänga in alla klänningar i garderoben.

 4. Madeleine

  Fantastiskt. Jag vill se mer av din klänningsamling. Själv har jag så smått börjat samla på vintageklänningar, men det är svårt att hitta sådana som passar mig. Men nu har jag 3 riktigt fina. Men upptäckte idag till min katastrof att min favorit gått spräckt i sömmen. Ack, hoppas den går att laga.

  1. admin

   Det ska vi nog kunna ordna!

 5. Marianne

  Gorgeous! I love your Carin Wester boots 🙂

 6. Malin

  Under bart fint!
  Jag undrar dock vart du har hittat de fina tak-pyntet i pastell?
  Super fin blogg.
  varma hälsningar malin!

Lämna ett svar