En fredagslista.

emmas-vintage-7

Dagens längtan: Just precis i dag längtar jag efter knastrande snö, vinterljus och rosor på kinderna. Till jul åker jag och John upp till Skellefteå, så i år blir det garanterat snö till jul. Det blir grejer det.
IMG_3973

Dagens vill: Traska runt, svänga med benen och dansa på lövfyllda gator i rutiga byxor och brogue-skor. Det får bli nästa höst, för just i dag går det varken att klämma ner sig i varken bralla eller dansa någon foglossningsdans. Kan däremot roa mig med tanken på denna syn.

MG_8573

Dagens sakn: Alltså den här personen. Något av det bästa jag vet. Min älskade vän  Åberg. Tillsammans är vi som en katalysator som puttrar i gång varandra.
Vi har känt varandra sedan truligt sattygs-tonår och kommer sitta gamla, grå på en veranda på Västkusten en dag.
Jag känner mig aldrig så rolig som när jag är med Åberg, så bekväm och så jag. Och hon är en av de bästa kompotterna av människa jag känner till. Den perfekta blandningen.
Det är verkligen en ynnest att få ha en sådan person i sitt liv, och eftersom hon bor i sköna Götelaborg så blir saknaden och längtet så ini vassen stort. Jag måste nog ta och åka dit snart. Typ i går.

IMG_6413

Dagens plan: Illustrera ett jobb, planera ett annat, åka in till stan, kolla min kassa syn, köpa Liberty-tyg till en bebisfilt som jag ska sy någon gång och baka linfröbröd. Ungefär dagens to do.

220430

Dagens fundering: Hur kommer det där barnet som rullar runt i min mage att se ut? Som dretungen på bilden?

MG_2001

Dagens gräm: Jag försöker att inte tänka på det så mycket, men ibland (som i dag) kommer grämet över att inläggen på mina gamla bloggar inte finns längre. Som en dagbok som har brunnit upp. Internetz alltså …

IMG_3089-1

Dagens vill ha: Massor av tapeter och färg på väggarna i varendaste rum. Dagens favoriter är en murrig Morris-tapet och en Boråstapet.

IMG_9791

Dagens insikt: Sju veckor kvar till jul. Peppen!

IMG_2778-1

Dagens helgplan:
Vardagsrummet har fått en ännu större bokhylla (över hela väggen). Hej biblioteksdröm. Så till helgen ska jag proppa hyllorna fulla med böcker, vinylskivor och små pinaler.
Längtar.

IMG_48271

2. I helgen ska det långsnjutas med frukost i sängen. Bästa med lediga dagar.

IMG_2552-1

2. I min källare står sopsäck på sopsäck fulla med grejer som ska skänkas till Myrorna. De har stått där sedan urminnes tider. Vissa påsar har följde med flyttbilen till Kransen för tre år sedan, efter att ha stått på Hornstullsvinden i tre år. Det här med att tänka miljsösmart och skänka till välgörenhet är svårt om man inte har bil (vilket är en konstig ekvation), och jag kan bara inte slänga fullt fungerande saker. Det är både korkat, svidigt i miljöhjärtat och går emot allt jag står för. Så till helgen händer det. Våra goa grannar har stuckit till USA och lämnat sina bilnycklar i vårt brevinkast, så nu ska här fixas med gamla andrahands-surdegar.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Mallan

  Men hej hej!
  Vill bara säga att jag gläds med dig för kommande bebis och allt! Var också med om en första graviditet som slutade med mf och alltså lyckan när magen får växa pga liten människa som tjockar på sig därinne <3 Nu är vår lilla ångvält snart åtta månader och det är fullt röj hela dagarna!
  Jag vill också säga tack för en fin blogg och att du delar med dig av fin inredningsinspo och företagsamhet 🙂

  1. emmasundh

   Åh, vad härligt att höra. Älskar de där solskens-kommentarerna som ramlar in titt som tätt. Stor kram och tack för det fina peppet.

 2. Caja

  Vilken härlig lista! Jag känner dock verkligen igen det där med saker som ska till secondhand, de bara ligger där i påsar typ och väntar i källaren. Får ta itu med det snart. Lycka till!

  1. emmasundh

   Ja, pust alltså. Nu är det gjort. Lite ångest, men herre min gud så skönt efteråt.
   Kram emma

 3. Vickan

  Härliga vinterbilder! Tror absolut att den lilla parveln kommer att se ut precis så som den på bilden. Du och John har verkligen äktenskapstycke så tror att bebisen kommer att ha mycket av er båda i sig. Ser framför mig en liten krabat med ljust, fjunigt hår och isblå ögon. Skall bli spännande tycker jag med 🙂

  1. emmasundh

   Åh, vad gullig du är. Ja, en vithårig parvel blir det garanterat.
   Kram emma

 4. Anna Ileby

  Ett tips du inte bett om men väl värt att nämna är att synen blir betydligt sämre av att vara gravid! Först sex månader efter ungen är ute kan man lite på att den är sug själv, eller stabilt sämre eller hur det nu råkar bli

  1. emmasundh

   Hahaha! Ja, det var precis vad de sa när jag kom dit. Helt sjukt och inget jag visste om. Så mycket att tänka på när en är preggobert. Kramar emma

 5. malin - miss kitten heart

  om det inte har förändrats, så hämtar faktiskt myrorna saker, om du inte har möjlighet att frakta själv. ring och hör med dom! och ett tips, när du ska uppåt landet: på lördag öppnar röda korset retro & vintage i strömsund, inte så farligt långt från sollefteå. så just nu har jag fullt upp med att inreda, packa upp, prismärka – kul som bara den!

  1. emmasundh

   Bra tips! Tack!

 6. emma

  Hej,

  Googlde lite inspirationsbilder och kom in här:)
  Vilken fin hylla! Var har ni köpt den och vilka mått är det?
  Tack på förhand!
  /
  Emma

  1. emmasundh

   Hej Emma! Hyllan är från IKEA, men den har tyvärr utgått. Men Elfa har samma system, och så vitmålade hyllplan till detta.
   Varma hälsningar
   emma

Lämna ett svar