Den perfekta vintagerundan i Stockholm

Jag tänkte att jag skulle ta med er på den perfekta vintagerundan genom Stockholm. Vad sägs om det?

Den perfekta vintagerundan börjar på Kungsholmen. Närmare bestämt vid Fridhemsplan.

Myrorna, Fleminggatan 89
Vår lilla vintagerunda börjar här. På en helt vanlig Myrorna-butik, där du kan göra underbara fynd om du har turen. Här har jag bland annat fyndat kappor och klänningar.

Stadsmissionen, Hantverkargatan 78
Vandra vidare söderut och passa på att slinka in på Kungsholmens Stadsmissionen. Även här finns det alla möjligheter att göra kap! Här har jag exempelvis fyndat dessa underbara skor …

skor stadsmissionen by emmas vintage

59 vintage store, Hantverkargatan 59
Grymt bra vintagebutik med stort (och bra) utbud av klänningar, kjolar, kappor och smycken. Här finns både konfektyr som skräddarsytt representerat. Det bästa? Om du du hittar ett plagg i butiken som kanske inte sitter perfekt så kan du hjälp att sy in eller ut kreationen.

Utanför 59 vintage store kan du ta  buss 40 mot Universitetet. Hoppa av vid  Odenplan. Här finns det en rad spännande butiker.

Old touch, Upplandsgatan 43
Ett måste-besök på vintagerundan. Det är lite som att stiga in i ett dockskåp. Vackra 1950-talsklänningar, vita spetslakan från tidigt 1900-tal, paraplyer, handskar, smycken och gamla burkar med patina. Detta är inte bara en vintagebutik, utan lite som en utställning. Och det bästa? Bra priser!

old touch by emmas vintage

old touch dress by emmas vintage

Epok Antik och Kuriosa, Odengatan 83
En originell vintagebutik med massor (och då menar jag massor!) av saker. På övervåningen hittar du ett hav av klänningar. Missa inte brudklänningarna i det stora klädskåpet med spegel.

När du ändå är i krokarna. Missa inte:
Myrorna, Norrtullsgatan 9
Stadsmissionen, Hagagatan 3

Antikbutikerna på Roslagsgatan 
På denna gatan trängs mängder av olika antikbutiker. Inte så mycket kläder, utan mer möbler, porslin, smycken och små pinaler.

Beyond retro, Drottninggatan 77
Ta en tripp till Beyond retros citybutik. Här har jag hittat många godbitar genom åren, eftersom jag har jobbat runt knuten, på Bonnier tidskrifter. Det här är några av mina kap …

beyond retro dress by emmas vintage

En mintgrön klänning – en riktig favorit i garderoben!

white dress wedding by emmas vintage

En vit spetsklänning! Denna bar jag på Guldknappen 2012.

Myrorna, Adolf Fredriks kyrkogatan 5-7
Traska från Beyond retro mot den vackra Adolf Fredriks-kyrkan. Precis bredvid kyrkan hittar du ännu ett Myrorna. I denna Myrorna-butik har jag bland annat köpt denna rosa klänning …

pink vintage dress by emmas vintage

Ta sedan tunnelbanan till Medborgarplatsen. Antingen den gröna linjen från Hötorget, eller – om du är vid antikbutikerna på Roslagsgatan – ta röda linjen söderut från Tekniska högskolan och byt till gröna linjen (söderut) vid Gamla stan eller Slussen. Ett annat alternativ är att åka till Slussen och ta 3:ans buss …

Lisa Larsson secondhand, Bondegatan 48
En av stans bästa vintagebutiker. Här hittar du de finaste klänningarna, kapporna och blusarna. Allt är lagat och klart, Lisa är trevlig som få och priserna är bra.

Beyond retro, Åsögatan 144
En stor Beyond retro med massor av klänningar!

När du ändå är i krokarna.

Stadsmissionen, Skånegatan 75
Pärlans Konfektyr
, Nytorgsgatan 38
Röda korset Kupan, Östgötagatan 67 C

Trippa sedan mot Slussen. Vid Slussen hittar du …

Emmaus vintage, Peter Myndes backe 8
Nere i en källare, ett stenkast från den “vanliga” Emmaus-butiken, hittar du Emmaus vintage. En butik som erbjuder vintage från olika tidsepoker.

Från Slussen tar du sedan tunnelbanans röda linje som går mot Fruängen eller Norsberg. Hoppa av vid Zinkensdamm – Stockholms bästa vintagekvarter.

Beyond retro, Brännkyrkagatan 82
Detta är stans bästa Beyond retro med ett stort utbud av vackra vintageklänningar! Här har jag köpt en rad favoritklänningar. Bland annat de här …

dress by emmas vintage

dress beyond retro by emmas vintage

dress beyond retro by emmas vintage

Judits secondhand, Hornsgatan 75
Secondhand-butik som säljer kläder och accessoarer på provision. Här kan du hitta allt från vintage Louis Vuitton-väskor till en gammal 1940-talsblåsa. På Judits secondhand har jag bland annat köpt den här aftonklänningen …

dress judits secondhand by emmas vintage

Herr Judit, Hornsgatan 65
Hör i hop med Judit secondhand fast är specialicerad på herrkläder. Erbjuder flugor, tweedkavajer och framförallt – en helt otroligt vacker butiksupplevelse och trevlig personal!

Brandstationen, Krukmakargatan 22
Underbar butik fylld till bredden med gamla koffertar, lampor, skolplanscher och trästegar. Dyrt, men fyllt til bredden med inspiration och unika ting!

När du är klar med innerstan – fortsätt den röda linjen (mot Fruängen) och hoppa av i Midsommarkransen där jag bor.

lyckliga gatan dress by emmas vintage

Lyckliga gatan, Svandammsvägen 8
Underbar butik där du kan hitta fina guldklimpar. Det var exempelvis här som jag hittade drömklänningen. Det bästa? Trevligaste ägarinnan Elin!

Translation!
Do you love vintage? Don’t miss this. I give you the best addresses to vintage shopping in Stockholm.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Linnea

  Drakens Antique på S:t Göransgatan 67 bör hinnas med mellan Myrorna och Stadsmissionen på Fridhemsplan! Massa massa fina gamla kläder, möbler och LP-skivor och hemskt mycket Svenskt Tenn!

  1. admin

   TRUE!

 2. Anna

  Underbart! Tack så jättemycket! Har länge försökt knåpat ihop en egen guide men det är som svårt när man inte bor i Stockholm och inte har koll på alla smultronställen.
  En fråga; Hur är de med öppettider på dessa ställen?

  Kram och som sagt, jättemycket tack!

 3. Frida

  Bästa inlägget. Tack!

 4. Alexandra

  Nu blir det en tur till Stockholm för min del, ett efterlängtat inlägg!

 5. Ann

  Heja heja! Nu kanske jag kan visa folk detta blogginlägg istället för att skriva små handskrivna lappar (även om det också är trevligt).

 6. Rebecca

  Jag har aldrig kommenterat på en blogg tidigare, men denna guiden var så kalas-bra att jag bara är tvungen att skriva något. Så det får bli ett, TACK!!!!

 7. Synne

  Åh, så supert med en skikkelig oversikt! Neste gang jeg er i Stockholm, skal jeg følge denne ruten. Takk!

 8. Alexandra

  Bra guide, blir en runda vid nasta sthlms besok!

  jag tankte passa pa att fraga vad du har anvant for plugin i hogerspalten som ger en feed av dina instagram bilder ? Jag haller pa att leta efter nan bra men alla verkar sa himla krangliga..

 9. Lisen

  Fantastiskt! Åh vilken extrem Stockholmsabstinens jag fick dock… Blir till att åka dit snart!

 10. Katrine S.

  Fantastisk indlæg! Tusind, tusind tak! Nu må jeg vist snart en tur til Sverige 🙂

 11. Anna María

  Toppen och tack! Hela rundan ska definitivt testas.

 12. Eva

  Hejsan,
  Vilka otroligt fina klänningar! Särskilt den vita spetsklänningen som du bar på Guldknappen. Ok, en riktig longshot nu…är den till salu? Alternativt, går den att köpa någonstans i butik? Den hade vart perfekt som bröllopsklänning nämligen…
  Oavsett om detta går att lösa eller inte så vill jag ändå tacka så mycket för inspirationen. Jag hade funderat länge (läs år) på hur min bröllopsklänning skulle se ut tills att jag såg denna. Därför kommer jag se till att få exakt den uppsydd om den inte går att köpa färdig.
  Tacksam för svar!
  Ha det fint så länge!/Eva

 13. Anna

  Kul, jag tänkte precis fråga exakt som Eva ovan. den där klänningen från guldknappen 2012.. Longshot.. mitt bröllop osv 😀

Lämna ett svar