8. Tell us about a piece of clothing that you remember from your childhood.

Hello sailors!
Nu tänkte jag bita tag i lucka nummer 8 i Emily Dahls julkalender (läs hur du deltar i “berätta om”-kalendern här), som innehåller en bit nostalgi.

8. Berätta om ett klädesplagg som du minns från din barndom. 
Jag är uppvuxen mitt ute på landet, omgiven av mostrar, sysslingar och kusiner. Och yngst av dem alla – i hela stora släkten – var jag.
Jag var den sista utposten för alla gamla nötta kläder. En trash can av gamla trender och ratade kläder.
Ledet av kläder gick från den nio år äldre kusinen Malin, via ett dussin kusiner och sysslingar, tills det till slut nådde mig. När jag inte bar ärvda kläder, sportade jag lantis-naken (min familjs vanligast förekommande uniform), hemmasydda 1980-talsdressar som min mamma skapat eller ett virrvarr av kläder från utklädningskofferten (bästa).
Mina föräldrar envisades med att klippa mig och min syster i korta, praktiska frisyrer, vilket utmynnade i en nästan störd längtan efter långt hår. Kontentan? Jag syntes ofta med en kjol på huvudet, som jag slängde och flängde med. Eller stor böljande hatt.

På kalas i ärvd, för stor klänning och enorm hatt.

Vardagshatt och filt.

Eller ett klassiskt hårnät i guld. Det är tydligt att jag saknade något på knoppen. Och naken på överkroppen. So classy.

Även på vintern sportade jag extravagant hatt till min flotta bävernylonsoverall. Mössa med ENORM boll. Det är alltså jag i mitten. Lång redan då. Min bästis Åsa till vänster och min syster Ellen till höger.

emma leker kontor

Min favorithobby. Kontor! Här hjälper jag pappa att stämpla (MITT BÄSTA) kuvert, iklädd en NY T-shirt. Jag tror inte att den var ärvd, utan det var ett helt nytt plagg, med ett plast-tryck som liksom var lite skumgummigt på något vis. Som att man skulle trycka på det och det skulle låta. Det gjorde det så klart inte, men det var sjukt cyperspacigt.

Det var allt.
Vill du läsa vad jag skrivit (och visat för bilder) i tidigare luckor? Kika här:

1. Berätta om din stil.
2. Berätta om vad du har på dig idag.
3. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
4. Berätta om hur du får dina kläder att hålla längre.
5. Berätta om ett klädesplagg som får dig att känna dig stark.
6. Berätta om en person som inspirerar dig.
7. Berätta om en person som betytt mycket för dig.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Lång redan då. Det här gör att bilden av dig måste ändras, jag har nämligen alltid tänkt att du var ganska kort, typ 165 cm eller så? Hur lång är du nu fina Emma så jag kan få bilden rätt? 🙂

  2. hårnätet, haha, love it!

  3. Hej!
    Jag måste bara säga att jag älskar att läsa dina texter. Du har en underbar humor och är en sån person man skulle vilja vara kompis med.
    Kram och ha en underbar dag! : )

Kommentera

Stäng meny