11. En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.

11 december. Den elfte luckan i Emily Dahl-kalendern, som anordnas av den eminenta Emily Dahl, innehåller i dag en bild som representerar dina framtidsdrömmar.

I vanlig ordning kan jag inte hålla mig till en dröm och en bild. Som den dagdrömmande ärta jag är kan jag sällan hejda mig. Jag vill allt. Och gärna på en och samma gång.

paris emmas vintage

paris emmas vintage

Bo i Paris
Bonjour cherie! Jag drömmer om att under en period av mitt liv leva och jobba i Paris. Lära mig franska, caféskriva böcker, smutta på ett glas vin, titta ut över hustaken och ströva Belleville fram i pastelliga klänningar. Kanske inte om allt för lång tid …

Lite allt möjligt
Jag har många professioner och hobbys – och jag skulle vilja jobba med dem alla. Mode, trender, inredning, styling, vintage, sömnad, illustration, formgivning, webb och pyssel. Och just nu är jag på väg att göra just det …

Gotland

torp

Torp på landet
Jag är ju en riktig rålantis. Och ju äldre jag blir desto mer längtar jag efter never ending-ängar, blanka sjöar och prunkande trädgårdar. I mina vackraste dagdrömmar fantiserar jag om ett torp på landet, med pärlspont i köket, riddarsporrar i trädgården, en syrénberså runt knuten och en rostig cykel slarvigt parkerad vid verandan.  En variant av denna dagdröm är att köpa ett stort gammalt skolhus tillsammans med alla mina vänner. Bo på övervåningen, i var sina rum, och hitta på allt från baluns till bio i de stora salarna – dit alla är välkomna.  Lite så.

vintageparty

Skriva fler böcker
Sommarens arbete med boken Vintageparty är nog det roligaste jag gjort. Visst var det slitigt som tusan, men sådant tenderar jag att förtränga till förmån för alla fantastiska minnen. Nu vill jag skriva fler böcker! Bland annat en barnbok.

Resa till Kuba
Det lär nog dröja ett tag, men jag ska åka till det pastelliga och intressanta Kuba om jag så ska gå dit.

Kanske en Åke eller en Sivan
En dröm är att få en hög skitungar som jag kan lära allt skevt jag vet.  Busa, prutta dem på magen och gå på kattjakt.

paris emmas vintage

Ha en liten vintagebutik
Mitt bland alla drömmar tornan en vintagebutik upp sig. En söt sak där jag kan sälja vackra 1950-talsklänningar, emma-fåtöljer och antika pinaler. Bjuda kunderna på en kaffetår, en kaka och bjuda in till ögonkittlande och kroppspirrande tillställningar. Gärna tillsammans med en vän eller två.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Ida

  Vi delar fröm 1,2,3,5 och 6. Dvs alla utom skriva bok och ha en vintagebutik! Fint!

  1. Ida

   eh, dröm ska det stå.

 2. Ellen Lindberg

  Låter som väldigt fina drömmar. Sitter själv och klurar på hur jag ska kunna beskriva mina. Hur som helst, ett mysigt inlägg!

 3. jessika

  Åh, öppnar du en vintagebutik så kommer jag om jag så ska gå från Svedala! 🙂
  Annars, visst är det härligt att drömma!! Jag gjorde en till verklighet direkt efter gymnasiet – jag drog till min drömstad Paris och jobbade som au – pair, pratade l’argot, hånglade med söta franska pojkar, blev kärochgalen på riktigt för 1a gången ( i en svensk kompis……), drack billig kir och åt nybakad varm baguette osv osv. När jag kom hem på besök i gamla Sverige sa alla att jag strålade! Tacka sjutton för det, jag levde min dröm!
  Efter det har livet tagit mig på olika strapatser och jag har fått lyckan att få andra drömmar uppfyllelse, fått 3 vackra barn, ett jobb jag trivs med och ett vackert gammalt hus jag får inreda.
  Nyaste drömmarna handlar om att lyckas anlägga en prunkande rosenträdgård, en resa till New York och ett återbesök till Paris, mon amour!
  Jag älskar att drömma! 🙂

Lämna ett svar