Månadens lista: Juni 2015

Så sprang juni i fatt mig med Göteborgsresa, jobb och en elak förkylning med långdragen feber.
Tänkte ägna denna regniga söndag åt kurering och min traditionsenliga månadslista där jag sätter upp ett pekfinger i vinden och berättar vad jag tänker, äter, peppar på, förargas över och lägger ögonen på just nu.

emmasvintage4_538e0f12e087c32b32a2f9c1
Månadens skräll: Här blonderar en håret för jämnan och vad händer? Jo, efter graviditeten har jag tydligen blivit … mörkhårig. Syns ju föga för er kanske, men den där utväxten är riktigt vass nuförtiden alltså. Känner mig lätt motarbetad. 
Månadens plan: 
Hyra ut vår lya i Midsommarkransen nästa sommar och testa att bo i Göteborg istället. Any takers på byte av bostad?
Månadens doft: Kaprifolen bland kolonilotterna i Vinterviken. 
Månadens ord:
 Jox.
Månadens citat: “En bra lista gör att dimman i skallen klarnar”, skrev journalisten Maggan Hägglund i ett mejl till mig. Vi jobbar med ett gemensamt projekt och har båda en fabless för att-göra-listor.

regnjacka
Månadens längt
: Säga vad man vill om postgravid kropp, med massa gosigt mys och mjuk padding, men skulle inte vara helt fel att få tillbaka sin vanliga kropp anno sommaren 2014. #otålig.
Månadens pust: Alltså helsike så glad jag är över att jag inte gick och blev kär i en prins. Bilderna från Sofia Hellqvists Hultsfredsfestivalen-vistelse anno 2001 – som finns tapetserade över Aftonblades löp – skulle anses smickrande i jämförelse med undertecknads.
Månadens heja: Eftersom jag legat sjuk så har jag följt allt vad prinsbröllop heter. Och jag kapitulerar. De är banne mig de gulligaste jag sett sedan Gustav Vasa skyddade genom Dalarna.  Och ja, jag KAN ha grinat. Ganska så mycket. Det var ju som ett Disney-bröllop, med samma glittrande, fnitter-förälskade ögon. En Askunge-saga, fast med en jävligt mycket rivigare prinsessa. Snacka om en prinsessa som går sin egen väg, tågar ut till gospel, håller tal till sin partner under middagen och hyllar alla människors lika rättigheter. Vilken satans förebild alltså. Det känns som kungahuset har ruskats om och fått lite vanlig jävla, tatuerad Svensson. Sedan måste vi prata om att det var poprocks i bröllopstårtan (ett måste från Carl Philip tydligen). Snacka om att våga göra sin grej och inte infoga sig efter andras förväntningar. Heja!
Månadens stolt: Att min kompis David Pagmar sjöng sin version (“Paraply”) av Rihannas “Umbrella” för brudparet i Slottskyrkan igår.

IMG_8096

Månadens köp: Barnvagnspromenad-vänliga dröm-gympaskor från Nike/Asos och Vintagebloppis-klänning (som ni ska få se när jag blivit frisk)!
Månadens läsare: Maria som skrev denna fina kommentar: Hej Emma!
Jag sitter och läser i ditt arkiv och slås gång på gång över hur jäkla vettig du verkar vara!  🙂 Sluta aldrig blogga, sådana som du är sällsynta på nätet. Välformulerade, mänskliga inlägg kännetecknar din blogg! Ett stort grattis till Majken!
IMG_7275
Månadens skratt: När min gravida kompis Nina satte detta med gravidhjärna på kartan när hon skulle göra guacemole förra fredagen. Hon hittade inga mogna avokades på Ica, så hon köpte en kryddmix som skulle blandas med … avokado. Som det sköna stöd som vi andra var bad vi henne att göra guacemolen =) Bilden ovan illustrera när hon precis har  försökte mosa de inköpta avokdosen i en skål … och polletten trillar ner.
Månadens surmun: Människor som bufflar fram genom vardagen som ångvältar på ensamsafari. Jag må vara en lantis, men en sak har landsbygden hajat bättre än sstorstan: Medmänskligheten (trots att man är megasuperstressad, vilket jag antar är anledningen till alla armbågar) .

IMG_32233

Månadens svar på tal: Fick kommentaren “Varför måste allt låta som taget ur en saga? Skrattade till vid sista stycket pga så himla pretto.” Svar: För att mitt bloggande handlar om att berätta. Mitt berättande. Beskrivande. På mitt sätt. Jag vill att man ska känna dofterna, värmen, höra gruset knastra och svalorna flyga. Känna att man är där. För det är det bästa jag vet. Platt skrivande är inte min baginbox så att säga, då kan jag lika gärna skriva för TEXT-TV. Jag vill beröra. Det sista lyckades jag ju med. På sitt sätt. Eller hur? 😉
Kram på’re!
Månadens middagssamtal: Var ska vi bo? Hur ska vi bo? Hur ska vi leva? Var ska vi leva? Lite så.
Månadens mat: Lever just nu på halloumisallad.

IMG_2286
IMG_2314
Månadens bloggkärlek: Drömma. Så fasligt fin blogg. För att inte tala om instagram (@dromma).

Skärmavbild-2015-06-14-kl.-20.38.17 Skärmavbild-2015-06-14-kl.-20.38.41
Månadens instagramkärlek: @allieroyall
Månadens soundtrack: ”En kulen natt, natt, natt” eller min egen hit “Har du sett herr kantarell, hen är nog ohyggligt snäll (och så sjunger jag om alla jag känner med ett passande, efterföljande rim).
Månadens TV-serie: Otippat nog “Sex and the city”. Har blivit begravd under bebis (hon har somnat) ett flertal gånger med fjärrkontrollen bortom räckhåll. Plus “Unbreakable Kimmy Schmidt”.
Månadens film: Såg “Kingsman” som jag var så peppad på. Men alltså. Det var ju rätt kul till en början, men sedan sexistade det ur totalt och det blev platt fall. Hur kunde Colin Firth (älskade MR DARCY) tacka ja till denna roll?
Månadens dagdrömmei:
 En sommarstuga med glasveranda i Örebro-trakten. På vägen från Värmland till Stockholm svängde vi faktiskt förbi den drömmigaste trädgård, med päron, äpple, körsbär, kaprifol och humle, med ett litet torp. Men tyvärr var det alldeles för mycket som behövde fixas på det, så nu har vi spanat in oss på ett annat. U N D E R B A R T. Men det kommer bli för dyrt. Det vet vi redan nu. Drömma kan man ju alltid.

Månadens projekt: Ett fotoalbum över varje bloggår. Har tänkt tanken i hundrafyrtio år, men nu är det dags.

IMG_7789

Månadens resa: Den första helgen i juni styrde jag, John och Majken kosan mot Göteborg! Vi bodde på Hotell Pigalle, strosade Haga-gator fram, picknickade i en park med sjömansklädda kidz och – framförallt (the big event) – träffade våra vänner Åberg, Thomas och deras nya krabat Benjamin som kom till världen för några veckor sedan. Bilder kommer i morgon.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Signe

  Hej du fina varelse!
  Jag har just gått ut årskurs två på tekniska linjen på gymnasiet, vilket innebär att jag om ganska prick ett år ska ta studenten och gå på studentbal. Min mamma är fantastisk på att sy och har lovat att sy en balklänning åt mig och undrar vad jag vill ha för typ av klänning. Då kom jag och tänka på din långa blåa vintageklänning som jag tror att du hade på Johns doktorsavhandling om jag inte missminner mig. Skulle du kunna lägga ut en länk till en bild på den klänningen om du vet vilken jag menar eller bara lägga ut en bild på den? Tacksam för svar.

 2. Jonna

  Åh vilken härlig lista, fylld med sommar! 🙂 Mitt projekt denna månad är också fotoalbum, har bara framkallat en ynka bild från vårt bröllop…och det är visst två år sen!
  Hoppas du får en fin vecka! 🙂

 3. A Vintage Affair

  Ja! Flytta hit till Göteborg! Här finns inga vassa armbågar, bara mjuka famnar. Kram <3

 4. Caja

  Åh tänk om ni skulle bli Göteborgare <3 Skulle vara hur drömmigt som helst att se min favoritstad Göteborg ur din kamera för jämnan <3

  Och jag håller med om allt som du skrev om prinsbröllopet, jag gillade verkligen hur man kunde se deras personligheter i allt och att de verkligen brytt sig att arrangera det på sitt sätt. Bölade totalt när Sofias sång till Carl Philip spelades… och ja andra gånger också. Hade egentligen bara tänkt se vigseln men fastnade typ fram till första valsen med bara några få uppehåll hm…

 5. maria

  Du h en underbar blogg fina bilder o
  bra text roligt
  varje gång man ser en ny text ser fram
  emo o få se fler fina klänningar o
  andra härliga bilder kramis.

 6. Ulrika

  Hej Emma!

  Vill hjälpa dig lite med dina/era boende tankar på traven och vill slå ett slag för Trosa kommun där jag bor. Vacker natur, nära till havet, där Majken kan sporta alla sina sjömans-outfits 🙂 och hela 3 st White Guide restauranger i lilla Trosa, mkt loppisar och antikaffärer. Bra pendling med regionaltåg till Stockholm och Trosabussen som går direkt mellan Trosa och Liljeholmen. Men framförallt för att de har ett projekt som heter Hälsosam förskola där de just nu håller på och rensar bland plastleksaker, gammal elektronik, införskaffar miljövänliga städmaterial och metoder samt att mer än 60% av maten de köper är ekologisk. Läs mer om projektet på denna länk; http://www.sn.se/nyheter/trosa/1.3225205

  Lycka till! 🙂
  Kram Ulrika

 7. Erica

  Hur var det att bo på hotell Pigalle med en bäbis? Är personalen positiva till det?

  Vi planerar en trip till Gbg i sommar med en fyra månaders, hotellet såg ju fantastiskt ut!

 8. Tina

  Läste “förar-gas” i början av inlägget haha! ^^

  Tack för Juni-peppen!

 9. Ellen

  Jag är ingen aspirant på lägenhetsbyte, men HEJÅVÄLKOMNA till Göteborg! Saknar trevliga bloggare och deras tips i Göteborg, så du är efterlängtad i så fall. Och om ni andra som läser vet någon fin blogg med västkusten som bas så får ni gärna också tipsa 🙂
  Kram

 10. Jenny

  JA! The unbreakable Kimmy Schmidt plöjde jag på kvällarna när jag satt fast i soffan och agerade säng/madrass åt mini-me. Korta lättsamma avsnitt och med skön musik i vinjetten som jag alltid log åt (fniss på den osynliga bollen som hon skulle ge tillbaks och “låtsades” göra men aldrig gjorde :D) Gillade du serien också?

  1. emmasundh

   Världssent svar, men JA! Älskade både serien och vinjetten (som satte sig i huvudet i veckor!). Kram emma

 11. Eva

  vilken härlig lista!
  Har en fundering bara. Jag förstår dina tankar kring prinsbröllopet och jag kan på ett sätt hålla med om att det är härligt. Men som republikan tycker jag såklart att hela skiten egentligen är väldigt ohärlig. Hur ställer du dig till prinsbröllop ur ett större perspektiv? Alltså monarki vs. republik?

  PS. Hoppas det inte framstår som ett påhopp, frågar bara eftersom du inte verkar vara rädd för att diskutera politiska frågor och jag därför tänker mig att du har tänkt kring detta också. Plus att jag själv tycker att det är en fråga som borde diskuteras mer 🙂

 12. Nina

  Läste just Månadens svar på tal. Vilken elak kommentar du fick, ock så himla onödig. Personligen älskar jag dina in på skinnet personliga betraktelser ock filosoferingar. Jag tycker din blogg är så inspirerande, rolig, ock vacker. Heja på Emma!

Lämna ett svar