Värmland: Gula löv, höststigar och en naggad eka

IMG_8712

Förra helgen åkte jag och John hem till ett färgsprakande Värmland. Potatisen skulle opp, ekan skulle tas ur sjön, föräldrar som skulle kramas, katter vars magar en behövde muffla in sig i och ett par löv behövdes sparkas på.

IMG_8708

Lördagen spenderades här. På en lövfylld stig på väg ner mot sjön. 
IMG_8716

Putande mage, dubbla koftor, lång halsduk och varm, egensydd kjol. IMG_8731

IMG_8698

Det här är en av de vackraste platser som finns, den där överväxta stigen som leder ner till sjön Gapern.

IMG_8709

Det luktade höst där jag gick, och solen bländade varannan sekund. Precis så ska det vara på hösten. IMG_8756

IMG_8777

Medan jag stod och hejade på tömde min pappa ekan på vatten tillsammans med John, min syster Ellen och min svåger Christer. Ellen fick i uppgift att ro ekan in mot platsen där den skulle vinterförvaras. Det fanns visst bara en åra kvar, så hon fick lov att paddla. IMG_8799Alldeles blank och våt lades ekan upp-och-ner, medan jag lovade att komma tillbaka och tjära den i maj. Där får den nu ligga i väntan på ännu en sommar.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Hej Emma!

  Jag har följt din blogg länge och jag väntar också barn i mars nästa år och är just nu i vecka 18. Så det har blivit ännu roligare att följa din blogg nu, när vi är i samma fas i livet. Vilken vecka är du i nu? Har funderat på om du ligger någon vecka framför mig.

  Sköt om dig.
  Kram Johanna

  1. Men så roligt! Grattis till dig! Jag är i vecka 20 nu, så jag ska ha i början av mars =) Stor kram och lycka till! emma

 2. vackra bilder och kul att du väntar barn!

 3. Hösten är ju bra fin alltså! Det är något visst med att lägga upp en eka inför vintern. Påminner så mycket om min barndom och min farfar.

 4. Sikke fine billeder. Värmland ser smukt ud. Gratulerer med graviditeten.

 5. åhh låter jätte mysigt, hur syr du din pennkjol, är det svårt? Har du någon guide eller nått som man kanske skulle kunna få del av, kram 🙂

 6. Du ser fantastisk ut! Undrar hur du sytt din kjol. Är det stretchtyg? Är också gravid och gillar fina kläder! Inte lätt att hitta nåt som passar nu:). Kram!

 7. Såg dig och John på tågstationen i Karlstade då,när ni precis hade kommit. Ni är så himla fina! Blev verkligen jätteglad av att bara se dig.

 8. Ah vad fina hostbilder! Hosten ar min absoluta favorit arstid och jag alskar att njuta av fina fotografier av hosten. Du har jattefina bilder pa bloggen overlag, de gor mig sa glad! 🙂

 9. Så himla snygg kjol! Hur har du gjort den?

Kommentera

Stäng meny