Lockigt hår utan locktång

emmas vintage

Nu är det slut på sprött hår, trötta lockar och slitna toppar. Jag har gett mitt hår ett löfte – att aldrig mer använda locktång. Jag har ju – som många av er vet – fullkomligt spikrakt hår. Inte mycket till självfall där inte och inte en tillstymmelse till vackra lockar (och urusla förutsättningar för att göra all sorts vintagefrisyrer). Så jag har helt enkelt varvat pincurls, med locktång, plattång och sponge rollers för att få lockigt hår.
Men mitt blonda hår tål inte så mycket förslitning av hårnålar och värme, så de senaste veckorna har jag sportat sponge rollers under sjalett och är helt såld. Vilken skillnad! Mitt hår är mjukt och lent. Lockarna är finare och håller dessutom längre.
Helt underbart!
Sedan var det ju det där med att få tag sponge rollers. Inte det lättaste. Om ni är sugna på att testa kan jag rekommendera Retroella, Sivletto och Tidens melodi som har finfina sponge rollers.

emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

  1. åh, dina färger! alltså det vitblonda håret, ljusa hyn och så rosa läppar till det — så fint!

  2. Dessa rullar är verkligen hur bra som helst tycker jag! Har använt dem till och från i många år, men sover gärna inte på dem. Tycker det sliter och drar alldeles förfärligt mot huvudkudden. Så jag återgår till slut alltid till hederliga gamla pincurls. Trixigt att lära sig från början men när man väl fått in tekniken och kan börja bygga olika mönster så är det guld alltså! Du ser strålande ut i din “nya” frisyr! PÖSS

  3. Kanske laga en videotutorial hur du gör? 🙂

  4. Urtjusigt!
    Det trista är när man sover med den, att rullarna tenderar att bli tillplattade och inte helt runda. Men sover man inte med dem kan det bli hur fint som helst!

  5. Så jäkla fint! Till och med lite finare än med locktång. Det blir mer schvung såhär! Dessutom tycker jag att håret får mer form och ser lite busigare ut <3

  6. Sponge rollers är verkligen det bästa! Det kanske inte är likadant i större städer men här finns dem att köpa på Konsum (i treee storlekar!).” Där det finns tanter där finns det sponge rollers”, som man säger. Konsum alltså.

Kommentera

Stäng meny