9 bloggar som jag älskar (och det gör du nog också)

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om min spricknyfikenhet på er som läser min blogg. Med en önskan om att få lära känna er bättre.

Jag dammade av en tips-klassiker “Har du en blogg som jag älskar“, där jag uppmanade er att tipsa mig om era bloggar och Instagram-konton.
Det ramlade in så mycket U N D E R B A R A, gripande, roliga, personliga, tankeväckande, inspierande och fullkomligt geniala tips att jag blev helt … knockad. Därför har jag inte hunnit återkoppla. Jag har helt enkelt suttit försjunken i era liv, med fånleende på läpparna, tårar i ögonen och ett bultande hjärta.
Men nu så har jag satt ihop en liten lista över några bloggar som ramlade rakt in i hjärtat på mig (ni ramlar snart vidare in i favoritblogg-listan i sidebaren här bredvid). Listan över Instagram-konton som jag älskar kommer nästa helg.
Gå gärna in och klicka dig igenom tips-listan (det här är bara ett axplock av alla underbara tips) och fortsätt för all del att tipsa – om både om era bloggar och instagram-konton.
Blir jag översvämmad av tips kommer det helt enkelt fler inlägg =)
Trevlig klickning, läsning och tittning – och tack för att ni delar med er.

3gjort1

1. Underbara Tiril fångar livet på den norska landsbygden med sådan känsla att jag blir helt knäsvag. Filmiskt vackert och helt omöjligt att slita ögonen ifrån. 
–> Sitrende.net

234

2. En favorit (även på Instagram ska tilläggas), är den stilistiska fullträffen We used to dance. Jag är oerhört svag för Emmas geniala, prydliga stilleben, kreativitet och finess att fånga de där små ögonblocken. Som katten med rabarbern.
–> Weusedtodance
241 236

244  dsc_1162_54761950e087c352d14459bc

3. En fullkomligt sprudlande blogg – full till brädden med DIY-tips, smart tips och handfast inspo. Jag blir helt mållös – och imponerad – av Sandras enorma kreativitet. Det är en alldeles särskild plats av internetz, det är helt klart,
–> Atiliodsc_1757_5492f9d8e087c353ac2e174e dsc_8072_54a4fb802a6b220d1f521286 dsc_9395_53763766ddf2b3013f4f73ae_54a4f8dc9606ee0b1f8c5908

13079330964_059ac65cd1_o

4. Inne på Vardagskonst, får du en stor dos värme, inredning, katt- och hundgos och en annan växande gravidmage – fast i hippeklänningar.
–> Vardagskonst.se13078950085_975f15742f_o

g1

img_6480_54397fb32a6b2233efa8d644

5. Ni har ju säkert redan koll på Karoline, men jag vill ändå ta tillfället i akt (och en ypperlig ursäkt) att tipsa om hennes blogg. För Karoline är en fantastisk människa, med så mycket värme, humor och sprudel i blicken att man bara faller pladask.
–> Karolines vintage

Skärmavbild-2015-01-08-kl.-16.50.34

6. Som ni säkert vet vid det här laget är jag själv ingen vidare kock, men desto mer njuter av av andras kunskaper. Som den här knalliag matbloggen – skriven av Berlin-baserade Marie-Louise. Hon gör små laga mat-filmer med vegetariska recept som jag bara inte kan slita ögonen från.
–> Makkis-mashhudkräm

7. Inne i Evelinas ekologiska värld finns så mycket inspirerade för den miljömedvetna att ögonen plockar ur mig. genom hennes pyssliga tips kan du lära dig att göra din egna ekologiska hudkräm, eget schampo, kroppsskrubb och ansiktsmask. Och dessutom en massa nyttiga, ekologiska må bra-recept.
–> Evelinasekologiska.sekryddor skoputs

picmonkey_collage2_54a6e2ed2a6b22682e4caceb

8. Bubblande bloggen Polichinelle.se är lite som en förväntansfullt vitaminpiller. Härliga bilder, med rappa, pillemariska bildtexter. Och jag vet inte vad det är, men jag blir på sådant himla bra humör av att se de där pigga ögonen.
–> Polichinelle.se

IMG_20140531_181109_resized

9. Den sista bloggen jag vill tipsa om denna söndag är Malin Bohms vackra tillhåll i bloggbruset. Där plockas det svamp, sys miljösmarta klänningar och så lever hon i ett gammalt hus som en gång tillhört hennes mormor och morfar. En dos drömmigt lantliv. 
–> Malinbohm.se

Processed with VSCOcam with a5 preset IMG_0923

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 21 kommentarer

 1. Ellen

  Åh vad många fina tips! Jag favoritmärker ditt inlägg så att jag kan gå tillbaka och kolla in alla bloggar när jag sitter vid datorn!

 2. Linda

  Du som skriver så mycket och framför allt använder dig otroligt mycket av uttrycket “fyllt till brädden”. Kan du inte börja skriva det korrekt? Snälla? Du har skrivit “bredden” till och med i förordet till Vintageparty. Det heter brädden, som brädden på ett glas. Tänker bara att du som journalist vill väl skriva korrekt? Förklara gärna annars varför du inte vill det!

  1. emmasundh

   Hej Linda! Självklart är det viktigt att skriva korrekt som journalist, men även vi är människor. Och speciellt jag.
   Jag är långt från perfekt, och jag tror ingen förväntar sig att jag skulle vara det heller. Det vore hemskt tråkigt.

   Som min kära far, svenskläraren brukar säga: Du anar inte vad mycket brister jag och andra upptäckt hos mig själv under alla år.

   Men efter din kommentar kommer jag nog aldrig göra om samma misstag igen. Det är ett som är säkert.

   Kramar
   emma

  2. Beatrice

   Förutom då det faktum att båda faktiskt är rätt. Brädden används när något fylls över kanten på något, som ett glas, och bredden när man fyller något just på bredden, typ i en låda. Nu har jag inte läst just boken, så jag vet inte om hon skriver om glas eller annan sak som fylls uppåt, men att säga att det alltid är fel att skriva “bredden” stämmer alltså inte.

 3. Ellen

  Vilka bra tips detta verkar vara! Dessa ska jag kika igenom under morgondagen. Kanonfint!

 4. Emma Nilsson

  Fina du! Åh vad glad jag blir när jag läser detta. Att vara omnämnd ibland alla dessa fina bloggar, tack snälla du. Ska kolla igenom alla dessa underbara tips så fort jag får tid!

 5. Karoline

  Åh, TACK Emma! <3
  Vad himla fint skrivet och var härligt med lite internet-kärlek så här på måndagsmorgonen!
  KRAM

  1. emmasundh

   Det är en sådan böna som du värd.
   Kram emma

 6. Vad fint! 🙂 Så glad jag blir att du länkar till bloggen!
  Tack för alla tips! Perfekt att hitta nya bloggar när man mest är hemma och hostar och snorar.

  Ha det gott!

  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  1. emmasundh

   Nämen, åh, krya på dig! Och tack för en himlans fin blogg.
   Kram emma

 7. Isabelle

  Hej fina du! Jag vill tipsa om silversagas.se, en otrolig vacker och inspirerande dam! Hoppas hon faller dig i smaken!

  1. emmasundh

   Ja, Silversaga har en fullständigt makalöst fin blogg. Den borde alla spana in.
   Stor kram emma

 8. Malin

  Nejmen, vad du är gullig <3 Tack för att jag fick vara med på tipslistan och i så särdeles gott sällskap också! Kram

 9. Tiril

  Kjære fine Emma ; Tusen, Tusen takk for at jeg får være med på listen din, det blir jeg så stolt av!
  Du skriver så snilt og fint at jeg blir helt varm om hjertet <3

  (PS; linken til bloggen mine, altså "sitrende" – fungerer ikke helt, den linker bare til bildet nedenfor, altså det med katten på (men det er jo et fint bilde, tross alt) 😉 )

  1. emmasundh

   Nämen åh! Vad dumt. Jag har ändrat länken, så nu är den rätt.
   Ta hand om dig och stor kram emma

 10. Marie-Louise

  Här satt jag en alldeles extra grå tisdagsmorgon och försökte mota tröttheten med en balja kaffe, och möttes av detta! Vilken fantastisk överraskning! Tack för peppen och tack för alla andra fina tips.
  Vid en eventuell resa till Berlin bjuder jag på en vegetariskt överraskningsmiddag 😀
  Tack och kram!
  Marie-Louise

 11. Fru Vintage

  Åh! TACK för alla fina tips! Du är själv en av de största inspiratörerna minsann! Mitt tips är såklart Fru Vintage;), som förenar fina fynd med möjligheten att samtidigt vara med och göra den här världen lite bättre. För den som inget har. Stor kram till dig!

 12. Sandra

  Jag blir så otroligt lat på att kommentera när jag läser från mobilen men det här måste jag ju ta mig i kragen och tacka för. Blev superglad när jag såg att du lyft fram min blogg med så fina ord. Tack!

 13. lovisa

  förlåt för jättesent tack men TACK! blev helt konfunderad när jag var iväg till new york och hade satt bloggen på lite paus i tio dagar och besöksstatistiken bara sköt i höjden en av dessa dagar. men så kollade lite källor och såg att det vällt in från din blogg, så jättetack för det och även för dina fina ord om blöggen och maj. massa pussar (på kinden, är lite förkyld) och lycka till med allt som komma skall för cirkus sundh! <3

Lämna ett svar