Basker på sned och en gravidmage vecka 34

gravidmage vecka 34 by emmas vintage

Plopp!

gravid by emmas vintage

Magen växer så att det knakar och det börjar bli bökigt för den stackars bebisen därinne. Ett hoppressad litet kanelbulle-barn på snart 2,5 kilo.

Kroppen vidgar dig på alla håll och kanter.
“Mer Emma åt folket”, som John säger.
Ingen kan heller undgå bollen på magen, folk reser sig på tunnelbanan (tackilitack, tack, tack!) och jag vaggar vidare. I dag med lätt ansträngd pennkjol från Vintagefabriken, blus från H&M, ballerinaskor och basker – även den från Vintagefabriken.

Sex-ish veckor kvar innan mage blir bebis. Jag som var ganska så cool för ett par veckor sedan (kan ha sagt “jag tar förlossningen som den kommer”) börjar bli lite nervig. Efter att ha hållit mig borta från all form av information (för att undvika alla hemska historier) har börjat knarka … allt (tillsammans med John). Förlossnings TV-serier (som både jag och John grinar till från början till slut), sms-konversationer med min mamma, föda barn-böcker och ett stycke profylaxkurs inbokat. Puh!

gravidkläder by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

  1. Äh, det kommer gå kanonfint! Vänta du bara, snart har du bebis i dina armar och då kommer du istället undra vart alla gravidveckor tog vägen 🙂

  2. wiho! så kul med bebis snart och du ser strålande ut! har en lite konstig fråga, men det här med att du står på tå på dina outfit-bilder? trippar du ofta runt på tå eller är det en foto-grej? haha, sååååå mysko fråga, men blev bara nyfiken 😀

  3. Så fin du är! Kan rekommendera “Föda utan rädsla” av Susanna Heli. Läste den inför första bebisen och använde den nu när andra bebisen kom för några veckor sen. Hade nu lätta förlossningar båda gånger, och det kan ju kanske vara tur, men jag gillade tankesättet i boken och jag tyckte det hjälpte bra de första timmarna av förlossningen. Skulle gärna föda barn imorgon igen! Önskar dig lycka till när er lill* kommer och hoppas att förlossningen blir fin upplevelse hur den än blir!

  4. Har aldrig kommenterat förut men följt din blogg ganska länge 🙂 Himla fin är den. Har smågråtit ett par gånger om dina berättelser kring graviditet. Du är inte ensam, men det vet du ju redan. Att jag bestämde mig för att lämna en kommentar just nu är pga kursen du nämnde. Inte nån av de gånger du rört mig till tårar, hm, shit va konstigt när jag tänker efter… Hur som. Jag gick en profylaxkurs när jag väntade mitt första barn. Gick kursen å gjorde min hemläxa så när dagen kom va jag väl förberedd. Shit va sjukt jävla bra, halleluja! Jag är profylaxfrälst till tusen! Med tanke på den tuffa förlossning (inga detaljer) jag sen gick igenom så va jag så sjukt nöjd för kunskapen och verktygen jag och min man fick med oss. Jag är en true profylax-believer. Med det sagt, bra bokat, heja dig och stort lycka till! Kram!

  5. Åh. Hoppas förlossningen går vägen. Jag tror ni kommer bli toppenföräldrar med sunda värderingar!

  6. Alltså SÅ spännande att följa dig, snart är det dags! Kan tipsa om att Danderyd sjukhus har startat en podcast som heter “Föda barn”. Tror inte den hade kommit än innan jag skulle föda men jag har lyssnat på den ändå (pga sjukt intresserad av förlossningar och har barnmorskedrömmar). Sen måste du ju titta på den här filmen också om du inte redan gjort det: https://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ

  7. Å, heja! Bara upploppet kvar av graviditeten! Tror också på att förbereda sig. Det hade du ju gjort om du skulle åka Vasaloppet! Jag och min man gick en profylaxkurs under vår första graviditet. Så himla bra, inte minst för honom! Allt snack om att partnern inte kan göra något under förlossningen är bara snicksnack. Hoppas ni också kommer känna er hjälpta och förberedda. Och heja igen de sista veckorna!

  8. “Föda utan rädsla” av S. Heli är superbra!

  9. Vad fin du är! Lycka till med allt, det kommer att gå hur bra som helst!

  10. Missa inte Call the Midwife på netflix, nästan som förlossningstv fast på femtiotalet. Så bra!

Kommentera

Stäng meny