Vintagefynd: Randig godisklänning

IMG_3393

 

Den här post-gravida kroppen – med gosig, halvbakad limpa på magen (går definitivt att knåda) – kommer inte i några av de gamla klänningarna. Ungefär en gång i veckan slänger jag trikån och gör jag tappra försök att knöla ner mig i en trogen kläd, men njaaa, det är väl en decimeter kvar. Och nej, tålamod är inte min starka sida.
Det här med att gravidkroppen kunde “rinna av en”, det gällde tydligen inte mig. Och ja, jag saknar den. Kroppen alltså. Men mest av allt kläder som passar.
Med denna utgångspunkt kan ni ju bara ana lyckan när jag hittade den P E R F E K T A sommarklänningen. Eller ska jag säga den perfekta kombinationen av sommarklänning och godispåse? Den här randiga klänningen slank ner i påsen när jag var på Beyond retro i veckan. Dessutom ett riktigt kap (kostade 279 snabba kronor). Passade min nya kropp (hade definitivt inte passat min “vanliga” kropp, så winn på den!).
Nu inväntar jag “bara ben”-värme sedan är det godis-klänning för hela maj.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Stella

  men hallå, Majken är väl typ en månad? Gravidkilona rann av mig, men inte förrän bebin var typ 3-4 månader, så sälj inte hela garderoben, tids nog kommer du i dina gamla klänningar om du vill! Jag helammade förvisso, men satt också insnöad i 3 månader. Jag vet att längtan är stor efter sina gamla kläder, men stressa inte fina du! Koncentrera dig på Majken-gos istället!

  1. Stella

   oj, insåg att jag visst bara lästa halva inlägget, trodde du skulle sälja.. Förlåt! Grattis till köp, en riktig Emma-klänning! 🙂

 2. Caja

  Riktigt fin! Den får mig att bli sugen på polkagrisar och jordgubbsglass (med andra ord: sommar kom hit!).

 3. Mina

  Den er helt nydelig Emma! Må innrømme at nå som jeg er gravid selv er jeg innom her hver dag og ser på bildene av hvordan du kledde deg når du var gravid. Både bilder og tekster om ting som handler om underveis og nå etterpå. Blir inspirert og glad! Takk <3

 4. jenny

  din kropp är stark, kapabel och fantastisk. Den har gjort något oerhört – byggt en hel människa och sedan klämt ut den. Att kroppen ska se ut som innan efter att ha gått igenom det känns ganska orimligt. Nu är din kropp annorlunda och minst lika underbar och med nya erfarenheter i bagaget. Klänningen är jättefin! Kram

 5. Birgitta

  Ja, ge det lite tid, det har ju bara gått någon månad. Jag har hört någonstans att man ska ge kroppen lika lång tid att komma tillbaka som det tog att komma igenom graviditeten – 9 månader alltså. Verkar helt rimligt, tycker jag! (För övrigt skulle jag mycket väl kunna tänka mig att börja använda den rosa klänningen redan nu med marinblå eller svarta strumpbyxor och kofta.)

Lämna ett svar