Min nya bokhylla

bokhylla bookshelf inredning interior books vintage Paris emmasvintage

För ett par veckor sedan frågade jag ju er om råg angående min bokhylla. Eller snarare min icke-befintliga bokhylla. Och jag fick in så jädra många fina förslag. Helst ville jag ha en hörnbokhylla som gick över dörren, men efter en hel del velande fram och tillbaka så insåg vi att hörnet nog skulle bli lite väl mörkt.

bokhylla bookshelf inredning interior books vintage Paris emmasvintage farbror blå Elsa beskow konsoler trä träkonsoler sekelskift

Så det blev en enkel bokhylla, där vi kunde återanvända våra gamla hyllplan från förra bokhyllan i förra lägenheten.
Jag är fortfarande inte helt hundra över placeringen av bokhyllan, men den är ju bara att flytta om ett år eller två om det inte känns klockrent. Kanske att den ska upp i sovrummet istället?

bokhylla bookshelf inredning interior books vintage Paris emmasvintage farbror blå Elsa beskow konsoler trä

Men något jag är supernöjd över är träkonsolerna som passar så bra in i sekelskiftesstilen. Konsolerna ska så klart målas, men vi har inte riktigt bestämt vad vi ska ha för färg på väggarna ännu, så de får vara omålade tills väggfärgen är klubbad. Då målar vi rubbet tänker jag.

bokhylla bookshelf inredning interior books vintage Paris emmasvintage farbror blå Elsa beskow

Farbror Blå håller de feministiska ställningarna i bokhyllan. Vad tycks?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Josefine

  Fint stylat! Men hur hittar du böckerna när du vänt de bakåfram? Är det för färgtemat du gör så?

 2. Pauline

  Så fint og veldig inspirerende! Og så fin bokstøtte!

 3. Ellen

  Hej! Åhhh VAR kommer farbror blå från?! Absoluta barndomsfavorit och hade verkligen velat ha honom i min bokhylla också!

  1. emmasundh

   Visst är den finns. Kommer från Bonnier brands =)

 4. Marianne

  Jättetjusigt! Ett hem är inte ett hem utan en bokhylla tycker jag.. Men, idag verkar ju folk inte ha några böcker.. Jag har oerhörda mängder, och skulle aldrig kunna ha det sådär fint i bokhyllan.

 5. Tale

  Kjempefin bokhylle 🙂 spesielt liker jeg at det er to Eiffel-tårn 🙂 du trenger ikke male träkonsolerna (hvis du mener det under selve hylleplatene?) for det er kjempefint sånn som det er 🙂

Lämna ett svar