Sminkbord, drömmar och Vintagefabriken

sminkbord by emmas vintage

Som jag nämnde i det här inlägget så snurrar mitt huvud bara kring Vintagefabriken just nu. Jag har ränt fram och tillbaka till kontoret hela helgen. Spacklat, sandpapprat, målat, borrat och fixat och trixat. Jag – som är århundrades morgontröttaste människa – gick upp i ottan i morse och pep iväg till Vintagefabriken för att måla. Med färg över hela händerna landade jag en sväng i sängen, med utsikt över mitt kära sminkbord, där nejlikan står och vintervajar. Den där vyn som jag älskar. Ni vet när det är helg och man tar sig tiden att lägga sig ner fast det är ljust ute. För att man är helt slut i kroppen. Och när jag låg där svepte det senaste året över mig. Sköljde.
Jag insåg att jag längtar tills det blir måndag och jag ska få kvista tillbaka till kontoret. Lämna den där vyn som jag aldrig ville lämna förut och gå till jobbet.  Tänk va, det här trodde jag inte för ett år sedan. Att jag skulle längta så efter att gå till jobbet.
Jag – som alltid varit en trygghetsnarkoman (jag åker alltid till Paris på semester, beställer alltid Capricciosa på pizzerian, sitter alltid på samma ställe på flyget och har gärna en stor buffert på bankkontot) har börjat älska att kasta mig in i nya saker. Vara pank och istället leva mina drömmar. Jag är en annan nu. En annan person.
Jag som alltid oroar mig och ältar, trilskas med dåligt självförtroende och skarp självkritik, känner bara ett “vadfasen, det löser sig”. Jag som alltid har nära till broms och eftertanke har fullt fokus på gaspedalen.

Var ska det här sluta?

flower by emmas vintage

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Linn

  Vad fantastiskt peppande, fint och inspirerande att läsa. Du är så cool

 2. Det är kanske dina klänningar som styr… Dina klänningar bär på minnen och känslor. Känslor som smyger sig på utan att det märks först, men sen, efter ett tag så börjar förändringarna. Det gäller att välja rätt bland galgarna. Och det verkar du göra, så låt dem leda dig, du är på rätt spår…..

 3. Madeleine

  Det kommer nog inte sluta annat än bra. De som vågar i livet, de brukar oftast också lyckas, för att de har en dröm och lever sin dröm. Du är helt klart värd att leva din dröm!

 4. Bello

  Det kommer att sluta långt ovan molnen Emma! 🙂

 5. Synne

  Så spennende! Det er interessant å merke at man forandrer seg, og jeg er helt sikker på at du kommer til å lykkes med alt du vil!

 6. JS

  En riktigt lycklig plats?

 7. Stina P

  Så spännande! Jag blir både inspirerad och imponerad – och en liten smula avundsjuk. Det blir jag på alla som lever sin dröm – för det vill ju jag också göra. 🙂 Heja dig Emma!

 8. karoline

  Heja heja dig Emma! Du kan gå hur långt som helst <3

 9. Sarah - Har ni te?

  Så gött! Det kommer sluta på något fantastiskt bra ställe tänker jag 🙂 Försöker tänka så själv, “det löser sig” är nog mitt motto om jag skulle ha något. Trygghet är bra, men ibland behöver man satsa lite utan att veta hur det blir till slut.

 10. Julia

  Så peppande skrivet. Även för en annan.. Drömmarna är nog bättre i verkligheten trots allt.

 11. Maddelus

  Åh, jag vill också ha ett sånt fint sminkbord! Minns att min mormor hade nåt liknande och det var det bästa som fanns att sitta och sminka sig med alla hennes röda läppstift.. 😉

 12. Ina den Fina

  Den som vågar, den vinner. det är dagen sanning! Jag blir själv peppad till att ta tag i några drömmar och göra dem till verklighet, jag är otroligt lik dig på ett plan: trygghetsnarkoman. Det är nog en stor akilleshäl och bromskloss inser jag nu…

  kram från Ystad

Lämna ett svar