My Midsommarkransen

midsommarkransen emmas vintage

Lummiga innergårdar, perfekta pulkabackar, stammis-fik, grann-middagar och människor som strosar mitt i gatan. Roger på affären som alltid frågar hur det är, gratiskaffe på stammisfiket och Mimmi och Elin som då och då kommer förbi med blommor.
Ni som har läst min blogg ett tag vet att jag älskar Midsommarkransen, där jag bor. Det är som en småstad, ett stenkast från innerstan. En plats där en lantis som jag känner sig hemma.
Denna lilla pärla och så jag då, har varit inspiration när illustratören Ida har gjort denna bild av mitt Midsommarkransen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. madeleine

  Men åh va fint! Midsommarkransen har en speciell plats i mitt hjärta också. Av alla ställen i hela Stockholm så var det i kransen som jag kände mig som mest hemma. För det är precis som du säger, när man är en lantis som vill man ha det lugnt och skönt och ha det där genuina och unika. Precis det som Kransen ger. Som en liten by där man kan strosa och känna sig varm inombords. Älskar Midsommarkransen så sjukt mycket. Och saknar det. En dag kanske det blir kransen igen, vem vet?
  Kommer Ida sälja denna bilden någonstans?

  1. Ida

   Åh, tack 🙂 den finns att hitta på min hemsida.

 2. Synne

  Så idyllisk! Det har ikke snødd her i Oslo ennå, men den fine illustrasjonen gir meg enda mer lyst på snø. Midtsommarkransen virker kjempekoselig, og det er så viktig å trives der man bor!

 3. Moa

  Älskar Kransen. Har bott här mer än 20 år och vill egentligen aldrig flytta. Eller jo, just nu vill jag erövra världen, men sen vill jag helst komma tillbaka och promenera gatorna fram tills jag blir rynkig.

 4. Hanna

  Åh! Önskar jag också kunde älska var jag bodde 🙁 Låter så sjukt fint.
  Avis! (Hata bostadsbristen -___-)

 5. Johannas Retro

  Åh så fint!
  Är det bostadrätter eller hyresrätter i Midsommarkransen?

  1. emmasundh

   Både och! Det är det som är det fina i kråksången. Bostadsrätter, hyreslägenheter och hus. Allt i en bra mix!

 6. Fröken H

  Åh, så fint! Bilden känns som en perfekt julidyll 🙂

 7. Martina

  Ida får gärna rita nästa års julkalender om jag får bestämma!

  1. Ida

   Vilken komplimang! Tack snälla 🙂

 8. Vicky

  HERRE så fint. älskart.

 9. Mimmi Staaf

  Åh! Håller med! Och vilken underbar illustration!!
  Och du, jag har kommit på något vi måste störta kommunen med. Vattenledningsvägen/Midsommarkransen behöver bättre julbelysning! Har börjat smida planer..

Lämna ett svar