H som i Hedvig, Henning eller Håkan?

spjälsäng emmas vintage

I vårt vardagsrum står den nu. En liten spjälsäng som jag bara inte kunde motstå. I spjälsängen ligger en kudde – med ett inbroderat “H” – som följde med på köpet.
Nu kan jag bara inte sluta tänka på vad det där H:et står för.
Kanske är det ett namn till bebisen i min mage som ligger där och lurar på kudden?
Vad tror du?
Några namnförslag på lut?

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 44 kommentarer

 1. Hedda, Harald, Hilma, Holger, Hanne, Hugo, Herta, (Stig-)Helmer … Jag längtar! Lite läskigt mycket med tanke på att jag ju egentligen inte känner dig. Hehe. Kram <3

 2. H som i Héloïse? Ett av mina (franska) favoritnamn, enligt SCB så finns det dock bara 6 kvinnor i Sverige som har det som förnamn. Chansen är alltså tyvärr ganska liten att Héloïse finns bland era favoriter – men kanske Henriette, Hugo, Henny eller Hannes?

 3. Ptja, några namn på H som jag kom på på studs:
  Hattie, Hector, Hedda, Heba, Hedwig, Henri(k), Henry, Hollis, Holly, Hamilton, Hanny, Hallmar, Hannes, Helen, Helena, Helga, Herbert, Henrietta, Herman, Hope, Hugo, Harry, Harris, Harrison, Hilda, Hester och Hypatia.

  Dock var pojknamn svårare än flicknamn får jag säga.

 4. Henrietta efter den coola lilla tjejen jag en gång gick i samma skidskola med. Och hennes syster Augusta. Så tuffa små tjejer jag minns än idag men inte har någon relation till alls.

 5. Hjalmar, Hilda, Hilding, Hailey, Harald & Harry! 🙂

 6. Hilding, Herman, Hildur eller Hedda kanske? Vad spännande, snart är det dags! <3

 7. Älskar din blogg och tycker att det är lika spännande varje gång jag tittar in här 🙂 haha vilket för övrigt sker flera gånger varje dag 😉
  Det är så spännande också att ni snart ska få barn! 😀 Mitt förslag (om det blir en kille vill säga) är Hampus 😀 fint namn som jag verkligen gillar! Haha, troligtvis på grund av att min älskade bror heter det men ändå 😉

  Ha en bra dag Emma och sköt om dig!!!!

  Kram Cecilia!

 8. En liten Harry eller Harriet? Dynamit-Harry/Harriet liksom! Känns perfekt! Puss <3

  1. Jaa, Harriet är ett riktigt bra/fint och rivigt namn!

   1. Ja Harriet! Det heter min allra bästa vän <3

 9. Harald eller Hjördis!

 10. Jag har massor av handdukar och örngott broderade med H efter Hildur, min mormorsmor. Annars Herbert, Hannes, Hans, Haldor, Helny, Hanna, Hanne, Hind, Hera, Havanna Hercule, Hildegard,Hampus, Hjalmar, Hilding, Holger, Hjalte, Harald, Hannela, Hariette, Hilde, Helena, Hektor, Herman, Helge, Hilmer

 11. Henning är ju strålande fint och Hanna känns som ett redigt namn, hon får mycket kul gjort tänker jag.

 12. Min mormor hette Hildur, min farmors namn var Hilma och min farfar hette Helmer så jag gillar bokstaven H i början på namn. Finns många fina namnförslag på just H och det märks också bland kommentarerna. I mitt trapphus bor en familj som kommit hit från Egypten, deras äldsta flicka heter Hiba och det namnet gillar jag också mycket.

 13. Hej Emma!
  Det är första gången jag kommenterar något. Men desto längre har jag följt din blogg. Jag hamnade här innan ert (helt fantastiska dröm) bröllop! Så vill jag också ha det när (om) jag gifter mig! Och sen dess har jag varit fast. det är lite speciellt det här med bloggar.. Att jag som läsare vet så mycket om dig när du inte vet något om mig..
  Så, jag heter Kristina.. Är 24 år och pluggar miljövetenskap. Är kär lite för ofta men ändå inte alls.. Kysser grodor och hoppas på prinsen..
  Men åter till dig.. Det är ändå helt fantastiskt att få följa med dig.. DU är helt fantastisk!! Och jag önskar dig allt gott med barnet!! Åh vad jag gläds med er! All lycka!!

 14. Amen Hjalmar är ju väääääldigt fint!

 15. Hilde och Harald är fint tycker jag!
  <3

 16. Min farfar hade det ovanliga namnet Hagart. Annars är Hjalmar elder Hedda väldigt fint.

 17. Men H står ju för Hannah förstås! Ett klockrent namn ju 🙂

 18. Men Henry såklart. Försökte lite snabbt läsa igenom kommentarerna, och tyckte då att det ej stod med. ( men det kanske det gör, jag är bara inte tillräckligt noggrann). När jag såg bilden så var det låten med parken ” vad ska vi göra med Henry? ” som dök upp och ba, emma john henry, passar ju väldigt fint ihop och låter lite fartfyllt tycker jag!

 19. Jag tycker också att namnet Hampus är fint. Sen har jag länge varit förtjust i Hannele. Jag tycker det klingar av mörka skogar, friskt vatten och trygghet. Jag tror en flicka med det namnet blir en stadig och modig person. Fast det vill man ju att ens barn ska bli ändå. Håller verkligen både tummar och tår för att allt ska gå bra för er tre!
  Stora kramar! <3 <3

  1. Jag heter Hannele i andranamn! 🙂

 20. Hazel, Hannis och Hilda tycker jag är fint. Eller varför inte dra til med Honoré eller Homer för att vara lite litterär? Förövrigt så kom jag idag att tänka på att dig när jag såg Lady Mary i Downton Abby, det var nåt drag där runt ögonen var likt tror jag!. Kram och hurra för barnkuddar med H’n!

 21. Min mamma brukar berätta om sin moster Hulda. Hon berättar att det var en av de snällast, mest omtänksammaste och godaste människor hon någonsin träffat. Därför gillar jag Hulda extra mycket.

 22. Heidi är ett fint namn tycker jag. Det känns mjukt, runt och liksom inbäddat i bomull. Dessutom är det fint med flicknamn som slutar på annat än “a”, som de allra flesta gör. Flicknamn som slutar på “i” är generellt sett vackra. T.ex Hellevi/Hillevi/Helvi. Gillar även isländska namn som Hildur. Till pojknamnen hör Hannu Helmer och Hilding till mina favoriter! Gillar namn som känns mjuka och runda i munnen.

 23. Helfrid eller Hjördis är mina förslag. Vilken fin kudde <3

 24. Finaste Emma och finaste bloggen – du lyser upp varje dag 🙂
  Det kanske är en Hilmer eller Helmer?

 25. Fint med namn på H! Jag heter Hanna och min man Håkan. Vi ska också få barn i mars (beräknat till den 14 mars) och vi har bestämt att vi i alla fall INTE kan ge vårt barn ett namn på H. Det finns ju dock flera finna namn på H, man skönt att begränsa sig lite också. För tusan vad jobbigt det är med namn! Men jag kan ju tipsa er – Hanna eller Håkan – väldigt fina namn 😉

 26. Hermod! Henny!

 27. Hildegun 🙂

 28. Mina favoritnamn pa H maste vara Harriet pa en flicka, och Hilding pa en pojk – bada har redan namnts har ovanfor dock. Ett annat sott namn pa H ar Hortensia, som Kalle Ankas mamma heter 🙂

 29. Två av mina bästa vänner heter Hillevi och Hedda och eftersom de är så strålande personer måste jag slå ett slag för dessa namnen… Och Hannes! Jag älskar Hannes!

 30. Hildur är det enda rätta.

 31. Kanske som mitt namn; Hêlin 😉 (kan uttalas på olika sätt men vanligaste är väl att säga det som elin fast med h framför)

 32. Ett “H” på medföljande kudde är ju nästan ett “tecken”!
  Hans (hör ihop med Lindy Hop o ej så vanligt pojknamn idag)
  Hervor o Hildegard, lite ovanliga idag de också.
  Lycka till med namnvalet!
  Barnet kanske får flera namn? Ett från varje släkt och ett som är ert gemensamma!

 33. Vår lillkille på snart två år heter Harald. Jag gillar de gamla nordiska namnen, så nästa gång blir det garanterat en liten Hilding, Hilda eller Hjalte. 🙂

 34. Holger, eller kanske Harriet? 🙂

 35. Min morfars far hette Helmer, så det tycker jag väldigt mycket om 🙂

 36. Hansel!

 37. Hennika synes jeg er fint. Og Helge.

 38. Åh Henning är ju jättefint.
  H känns som en bra bokstav. <3 Kram på er !
  Hildur är coolt också.

  1. Henning är ju himlans fint alltså.
   Det håller jag med om.
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny