Du kan kalla mig kalaskulan Sundh

IMG_0933

Denna vissna onsdag må det vara grått ute, men i min mage är det fest, dans och high chaparall. Gravid i vecka 23 och det är som en torktumlare därinne.

IMG_0967

Vänder ut och in på min garderob och blir lika imponerad varje gång över hur mångfacetterade plagg jag har – trots allt. Som den här gamla H&M-toppen från tidigt 1800-tal, tillsammans med en lila pennkjol från Asos, blå strumpbyxor från Lindex (som går hela vägen upp över magen) och skor med inlägg från Stadsmissionen.

IMG_0986

Och kalaskula förstås.
Du kan kalla mig Kalaskulan Sundh numera.

Menar ni verkligen att den ska typ bli dubbeltdubbelt så stor?
Är lätt mega-facinerad och spänd över hur de här outfitbilderna ser ut i vecka 39. Skrattar lätt inombords redan nu.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 12 kommentarer

 1. Anna

  Ja, du. En tycker att en är stor runt vecka 30, men tänk att magen kan bli ännu större. Själv går jag in i vecka 41 idag och kan vara glad över att folk tycker att jag har en liten lagom mage, det tycker jag också. Men större än någonsin är jag ju ändå!

 2. Annika

  Åh men finfinfiiiiina kalaskulan! Jag blir helt gråtfärdig av lycka när jag ser alla vackra gravidmagar på nätet och ute på gatorna – och så blir jag ännu lite mer gråtfärdig av tacksamhet över att jag äntligen, äntligen, äntligen kan få bli tårögd av glädje istället för av sorg och tomhet när jag ser ett litet liv som växer inuti någon lycklig. Tänk att det hände mig, tänk att jag fick bli mamma! Och tänk att hen som gömmer sig inne i kalaskulan om en sisådär sjutton veckor kommer att ligga i din famn och vara just så älskad som alla bebisar förtjänar att vara. Åååååååååååååååååh osv <3

  Angående magstorlek så kan jag inte låta bli att tycka att det är lite taskigt mot alla gravida att gravidtidningar alltid sätter kvinnor som är gravida omkring vecka 25 på sina omslag. Väldigt, väldigt många som inte själva varit gravida och som inte följt en graviditet på nära håll har just dessa omslag som sina referensramar, och åtminstone jag tyckte att det var sisådääär kul att från och med vecka 30 konstant få höra "men heeeeeerreeeeeeguuuuuuuu du är ju stor som ett huuuuuus din bebis kommer att väga tio kilo minst!!!!!!!!!". Jag försökte – förgäves, förstås – förklara att min bebis enligt tillväxtultraljudet låg strax under medel i storlek och att höggravida kvinnor ofta inte har just gulliga små kalaskulor utan rättså väl tilltagna kaggar… 🙂

 3. Jessica

  Hej Emma! Jag har nyligen börjat följa din blogg och tycker att det är jätteroligt och inspirerande att läsa. Jag är själv gravid i v.22 och undrar om du har tips på någon affär eller hemsida med fina barnsaker och kläder? Jag bor i Dalarna men ska till Stockholm om några veckor och undrar om du har tips på några affärer i Stockholm där man kan fynda? Gärna inredning och kläder också 🙂
  Mvh. Jessica

  1. emmasundh

   Hej Jessica! Stort grattis till graviditeten får jag säga.
   Angående barngrejer så kanske jag ska göra ett inlägg om saken så småningom, vore skoj.
   Jag skulle tipsa om Fluga barnvintage som har en himla massa fint.
   Är du ute efter begagnat eller nytt?
   Kram emma

 4. Anna-Panna

  Nog kommer den bli större, alltid! Visst är det coolt när kroppen tar över makten??

  1. emmasundh

   Verkligen! Jag gillar verkligen att se kroppen förändras!
   Kram emma

 5. Karolin

  Du är så vacker! Ville bara säga det 🙂

 6. Helena

  Ja man tror aldrig att den ska bli större än just nu på ngt vis! Är i vecka 38 snart och känner mig inte så stor, men det är ju enorm skillnad när man jämför med bilder från sommaren 🙂 Blir förvånad varje gång främlingar kommenterar magen och tänker: “jamen syns det så väl?” 🙂

  Efter min dotters födsel blev jag helt chockerad av bilderna från sista veckorna och kunde inte förstå att magen sett ut så, och nu tittar jag på samma bilder och tänker “ser helt normal ut”. Skumt!

  1. emmasundh

   Hahaha, ja, vad galet alltså. Jag ser verkligen fram emot att växa. Ska bli så spännande.
   Kram emma

 7. Lenita

  <3

Lämna ett svar