Dönö. Barnvagn kaputt

IMG_0822-2

Dönö.
Vår barnvagn, en Brio -65 (eller vår Volvo 240 som vi kallar den), la av i dag. Kaputt. Slut. Trasig.
Ett hjul bestämde sig för att ge upp. Totalt.
Så i väntan på att vi dammsuger världen på ett nytt blir det till att köpa ny barnvagn.

Några tips?

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 26 kommentarer

 1. Susanne

  Silver cross hvis du fortfarande vil ha vintage-look!

 2. Kvarter Brokig

  Saxat från: http://www.barnvagnsblogg.com/

  “Det finns faktiskt ekologiska barnvagn att köpa i Sverige. Det tyska märket Naturkind tillverkar två olika modeller av ekologiska barnvagnar, Varius som är en duovagn med stora svängbara framhjul och vändbar sittdel. De har också Terra som är en kombivagn med fyra fasta hjul och vändbart handtag. I produktionen av sina barnvagnar använder man bomullstyger från kontrollerad ekologisk odling, till fyllning används 100% ren ekologisk fårull, till madrassen används ökotex-certifierad kokos-latex, trä används för förstärkning av rygg och sits och kork används för värmeisolering av hela sitsen och ströområden (tex. ser handtaget ut att vara i kork). Naturkinds ekologiska barnvagnar finns att köpa hos Petit Barnvagnar och finns även i deras showroom på Värmdö.”

  Själva har vi haft Emmaljunga city cross och har varit jätte nöjda med det.
  Mvh
  Matilda

 3. Malin

  Vi är jättenöjda med Brio Go -14 rejäl sittdel så man kan använda den länge. Min pojk är 7 månader nu.
  Lycka till i barnvagnsdjungeln 😉

  1. Lina

   Vi har också haft en brio go som vi var mycket nöjda med. Fungerar ganska bra både i stan och på landet. Lite sämre på landet.
   Tyckte det var så himla skönt med en hög vagn så jag slipper böja mig ner för att plocka upp och lägga ner bebisen.
   Något stor kanske.

 4. Pernilla

  retrovagn.blogspot.se/search/label/Hjul

 5. Line

  Finns nog hopp för er vagn också. Har hört att man kan beställa retro-hjul från ngt företag i Holland. Gå med i FB-gruppen retrovagn – folk där har koll och kan säkert hjälpa. Lycka till!

 6. Lotta

  Hej Emma!
  Vi har en jättefin blå Emmaljunga från 70-talet som du gärna får låna om du vill. Lilleman han precis fått byta till en sittvagn och det är synd att pärlan inte används.
  Kram

 7. Krix

  Emmaljunga Edge har massor av gömda, praktiska finesser, är stabilar och ett hantverk! Välj chassit Deluxe med retrostooora, vita lufthjul för bra styrning, megabra svikt och allmän skönhet! Finns i massor av tyger! Kolla hemsidan!

 8. Lajsa

  Hej såg en engelsk retro skönhet på BB style (tror affären heter så) i Sjöstan igår. Kanske vore nåt? 🙂

  1. emmasundh

   Ska kolla upp! TACK!

 9. Therese

  Vi har Kronans barnvagn, en turkos fin. Rediga hjul som håller bra ute på landet(om du nu ska flytta till Gotland/Uppsala/härligt Bulleriby-ställe kan bra hjul va väl till pass!)
  Vet att man kunde få Little Elephants mönster på den för ett tag sen… Väääldigt fint med mönstrad vagn ju:-)

 10. Ingvild

  Emmaljunga har mange fine, spesielt de med understell i krom. De får en litt vintage look. Brukte selv en gammel Simo frA 1979, men det ene hjulet ble også ødelagt der. Da vi byttet over, var det som en annen verden, for de nye er jo så mye lettere å trille, og har bedre fjæring. Og dersom man bor i bygård/blokk/hus med mange etasjer, er det virkelig greit å ha en vogn med litt fjæring, slik at det ikke blir så tungt å dra den opp og ned trappene. Lykke til!!

  1. emmasundh

   Tusen tacK!

 11. Ulrika

  Hej! Köp inte “nytt” nytt bara 🙂 köpte min trille viper 4s på blocket. Bäst i test enligt råd&grön 2011. Lättkörd både i stan å på landet, bor själv på landet. Klara bockar och stenar med sin 360 graders framhjul. Ligg och sittdel som man kan ha både bak-och framåtvänd. Kanoners enligt mig 🙂

  1. emmasundh

   Nä, jag vill inte köpa nytt. Dammsuger blocket i detta nu =)
   Kram emma

 12. Caja

  Spontant tänker jag ju att du borde kunna byta ut hjulet, beroende på vad felet är så klart. Såg att flera tipsat om olika sidor ovan. Kan ju vara värt det. Hade en vän som bytte ut en del på sin gamla barnvagn då hon tyckte om den så mycket och inte ville införskaffa en ny, gick som smort.

  1. emmasundh

   Åh, alltså det är ekrarna som har släppt. Hjulet går säkert att byta ut, men kräver detektivarbete. Eftersom vagnen är enda enkla sättet att ta sig ut, så blir det lite krisigt. Friheten är hotad, haha. Vi får se hur det går, men vagnen ska lagas. Så småningom. Kram emma

 13. Anna

  Emmaljunga mondial de luxe. Himskans fin och lättkörd.

  1. emmasundh

   Alltså jag veeeeet! Ögonen plogade ut när jag såg den. Bara måste, måste, måste hitta en begagnad. Wish me luck! Kram emma

 14. Hanna

  Måste slå ett slag för kronan city. Min yngsta är ca 3 veckor yngre än Majken och jag (och hon) är supernöjda med vagnen. Köpte den begagnad på blocket…

  1. emmasundh

   Tack för tipset!

 15. Karin

  Jag måste passa på att fråga, nu när det pratas om barnvagnar och du och mänga läsare är bra folk med vintagekoll :o) – finns det gamla sittvagnar – typ 70-tal, typ riktig sittvagn, inte bara en paraplyvagn – som är vändbara?? Jag letar med ljus och lykta efter en fin sittvagn till snart tvåårig älskling, som börjar växa ur sin kombivagn från Kronan (som är helt ok fin men inte vintage). Hittat ett par fina på Blocket men de är inte vändbara. Har ngn här erfarenhet av detta? Går det att få tag i vändbara eller är det ok att ha en tvååring vänd emot sig hela tiden??? Vore fantastiskt att få hjälp att reda ut detta! :o)
  Fin vår till dig och Majken och alla läsare!

  Karin

Lämna ett svar