Hot mama coming at ya!

Nej. Nej och åter nej.

Och ett nej till.

Jag är en sådan hot mama just nu så ni anar inte. Det är som att världen lamslås av min blotta existens, så het är jag.
I dag har John nämligen inhandlat broddar till mig. Ja, broddar. Ni läste rätt.
Efter att ha dansat runt som en tjock bambi på isiga vägar i morse – med ena handen på gravidmagen och den andra viftande som en annan bordsfläkt – så fick jag fullständigt kapitulera. Och eftersom jag inte är värst mobil av mig, så fick jag skicka färdtjänsten (John) att inhandla mina angelägenheter.
När blev broddar ett must-have-fashion-statement? Nä just det. Aldrig.

Det är få saker som skiljer mig från en pensionär just nu. Vi går ungefär lika snabbt, har samma hårfärg (minus att min är falsk), utbyter erfarenheter (en tant stannade mig på gatan i dag och berättade exakt var jag skulle gå utan att halka), har ungefär samma krämpor (svårt att gå, höftproblem och en lätt klädsam virrighet). Enda skillnaden är att jag inte är pensionär, utan en kärnfrisk mademoiselle på 31 vintrar.
Föga kunde jag ana att Ecco-skorna jag köpte i höstas var en inkörsport till tyngre pensionärsdroger.

Vad kommer härnäst?
Gissa och vinn en påse Bridge-blandning!
(ps. stödstrumpor inför tågresan upp till Umeå är redan inköpta, så sorry, det kan ni inte gissa på).

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. Kristin

  Haha, känner igen mig såååå väl! Var ju visserligen som “mest” gravid under sommaren och hösten så behövde inga broddar. Men gick upp och kissade typ 5 ggr per natt, blev så flåsig i uppförsbackar att jag fick stanna och ta pauser, kissade typ på mig när jag nös… listan kan göras lång. Fick verkligen en inblick i livet som tant.

  1. emmasundh

   Ja, men just ja, det där med nattliga kisserier hade jag glömt att ta upp, och flåsat likaså.
   Är nästa grej Tena inkontinensskydd och en seat up-fåtölj?

 2. Elin

  Sen finns det ju en del likheter mellan rullator o barnvagn

  1. emmasundh

   Hahaha! Orkar inte!

 3. Martina

  Hahahahahaha

 4. Elisabet :)

  Underbar beskrivning! Kan riktigt se framför mig hur du står och utbyter erfarenheter på trottoaren! Och eftersom jag gillar spontana möten med människor – så gillar jag bilden du framkallar!

 5. Lina

  Det är en bra investering! Med bebis i famnen/vagnen kommer du inte vilja vara utan broddar! Som cykelhjälm tänker, livsviktigt!

 6. Sar

  Om det är till någon tröst är jag 21 år och skulle aldrig överleva utan broddar. Jag är den utnämnda tanten i min umgängeskrets och är så lik min sambos mormor så att det är läskigt. Bara till att embraca all tantighet och njuta! De flesta tanter verkar ju så nöjda med livet så ser det som något positivt att vara tant, ju tidigare desto bättre 😉 stor kram!

 7. Solveig

  Jag är också en kärnfrisk och höggravid 31-åring. Har gått på vattengympa några gånger (skönt för foglossningen!), det var jag och ett gäng damer typ 80+. Vi diskuterade stödstrumpor (de är på jämt nu) och hade det väldigt trevligt :).

 8. Denise Leanderson

  Haha, åh vad roligt att läsa! Min kille har börjat tvinga mig att ha cykelhjälm (han har själv ska väl tilläggas) nu när jag är två personer. Har fått köpa en tunn mössa att ha under och ser skittöntig ut men det matchar väl att jag somnar på soffan efter Vem vet mest. Undrar vart det ska sluta.. Vad ska du göra för kuligt i Umeå? Sen har jag drömt att du ska till Skellhell i jul? Kram!

 9. Elisabeth

  Jag gissar på reflex! En sådan man har kring benet kanske? 😉

 10. Kristin

  Hahahaha känner igen mig så väl när jag var gravid för ett år sedan och just den där känslan när jag var tvungen att kapitulera och köpa broddar. Bor på landet så tyvärr blir dessa pensionärs broddar mitt sällskap denna vinter också. För när man är ute och går med vagnen med sin dyrbara skatt vill man inte snubbla och tappa greppet .

 11. Glännepapi

  Ha, ha, ha!!!
  Minns att jag försökte pracka på dig ett par Ecco-skor på PUB nån gång på 90-talet. Nu är det tydligen OK med Ecco. När kommer det att bli OK Benetions kameraväska???

  Kram
  Pappa

  1. emmasundh

   Eller så har jag bara blivit äldre =)
   Benneton-väskan är säkert skithipp nu, men tyvärr prickar den inte RIKTIGT in min stil.
   Kram

 12. Hanna

  Grymt ju! Bara att ge efter, funktion måste få gå före ibland. Jag tror fortfarande att jag är ung med mina färgglada löparskor med dobbar men det ser nog dumt ut för inte är jag så sportig med min stora mage och vaggande gång, kan ju tusan knappt röra mig vettigt! Umeå välkomnar med nyfallen snö. Tack för en fin blogg.

  1. emmasundh

   Samma här! Helt galet =)
   Och peppen på SNÖN!
   Stor kram emma

 13. Babette

  Förutom ovanstående- kanske hemorrojder?! Inte fullt lika “komiskt”. Bläää

Lämna ett svar