Nya höstskor!

IMG_7612

 

För någon som går i tunna ballerinaskor ända in i oktober är det här ett stort steg. Jag har investerat i ett par höstskor från Ecco, som jag är fullkomligt betuttad i. Och jag har bestämt att de ska hålla i en evighet, om jag så ska smörja in dem varendaste dag (började redan i går medan jag tittade på “Bonde söker fru” (yes, jag erkänner, jag är som fastklistrad)).

Aldrig mer billiga, platta skitskor som klämmer på lilltån och går sönder efter en säsong.

Mest glad är nog min mamma just i detta nu. Hon har försökt pracka på mig bekväma kvalitetsskor från pensionärsmekkat Ecco (jag inser nu att jag har haft fel om denna benämning) sedan jag var trulig tonåring med rött hår och sur mungipa. Men bekvämt var liksom inte så … hippt. Nä, en skulle lida in i hippiesen. Gärna frysa av sig lilltån på kuppen.
Denna hösten vill jag inte frysa. Inte få ont i fötterna. Inte slänga massa pengar i sjön och tära mer på miljön än vad som krävs.
Så nu tar jag av mig hatten (och ballerinaskorna) för mamma och säger: Du hade rätt.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 18 kommentarer

 1. Underbart inlägg! Kan inte låta bli att skratta igenkännande!

  1. Hahaha, vad skönt att det finns fler som jag.
   Kram emma

 2. Tillykke med dine nye sko! Jeg har kigget på præcis de samme – bare i lak! De er rigtig fine. Er også typen, som bruger ballerinaer året rundt, måske skulle de være i år jeg også fik rigtige sko.. 🙂

  1. Hahaha, vad skönt att det finns fler som jag. Men alltså det är ju aaaaningens kallt med ballerinaskor. Jag inser ju det nu, när jag går här i mina varma höstskor. Tog bara 31 år att inse.
   Kram emma

 3. Haha…här är en mamma till som tyckt det samma, min dotter är nu över 32 och vägrar fortfarande kvalitets-skor trots att jag erbjuder mig att betala. Fast jag har inte gett upp hoppet ännu och skrattade gott åt ditt inlägg. Heja, Din Mamma!

  1. Hahaha, jag är 31, så jag kan inte göra annat än att känna igen mig =) Men en dag kanske det händer, och då får man (som jag gjorde i morse) skicka ett mms till mamma och bara kapitulera. Mammor har ju oftast rätt … Det tar bara lite tid att inse det, haha!
   Kram emma

 4. Tips till bästa par skor! Ten Points har skor i ekologiskt läder! Och de är snygga OCH sköna! Yay!

  1. Åh, vilket himla bra tips! Heja ekologiskt!
   Kram emma

 5. åh, haha, jag är uppvuxen med en mamma som tvingat på mig sköna skor i alla år. var så arg när jag var 13/14 och insåg att alla andra gick snyggare än jag i klackar. idag tackar jag, mina fötter & min rygg henne. älskar ecco btw, och dessa va ju urfina!

  1. Hahaha! Bra där! Ja, min stackars mamma lyckades INTE kan jag säga. Att jag köper mina första bekväma och fotriktiga skor vid 31 säger ju en del … Tyvärr.
   Kram emma

 6. Åh gud! Har också bestämt mig för att aldrig nånsin mer köpa billiga skitskor! Det är verkligen inte värt det, och antagligen dyrare i längden XD

  1. Håller helt med dig. Det blir verkligen dyrare i längden. Och tråkigare!
   Kram emma

 7. Hahaha, har ju genomlidit ett antal vintrar i Converse (och med mammas tjat) – lyckan när jag för några år sedan hittade sneakers i Gore-Tex och med fluff i! I år ska jag köpa dr Martens, med plats för raggsockar! Ha det fint gulledu!

 8. Jättesnygga skor! Hur är de i storleken? Tog du samma storlek som du brukar ha eller fick gå upp i nummer? Har för mig att Ecco kan vara lite små… Ha en fin tisdagskväll,

  1. Hej Johanna! Jag tog samma storlek som jag brukar ha, och fick till och med plats med en sula! Hur bra i storleken som helst!
   Kram emma

Kommentera

Stäng meny