And the winner of a Stålhästen-cykel is …

Alltså ni knäcker mig. Bästa, fina, härliga, roliga och döcoola ni.
Jag har suttit i timtals, läst igenom era underbara Stålhästen-tävlingsbidrag med förföriskt vackra bilder och dösöta berättelser om era bästa smultronställen. Här finns allt från hemliga, storstadstadsdimmiga höghustak, barfota-cykling på dammiga Gotlans-landsvägar, illustrerade små cykelkartor, pittoreska lanthandlar, trädgårdscaféer som är så igenväxta att bara du hittar dit och en familj som samlas på en alldeles speciell plats och tar ett kort iförda Elsa Beskow-svamphattar (true story and I love it).  Amen asså, snacka om svårt uppdrag att välja ut en vinnare ur denna vinnarhög. Ni berör mig ska vi veta, med era ord och bilder, och det känns på något vis som att jag får lära känna er lite mer, och det gör mig enormt glad.

Det var en smulstronställes-berättelse som stack ut, som fick mig att känna allt som stod där i texten, och det ska belönas med en alldeles egen Stålhästen-cykel.
And the winner of a Stålhästen-cykel is …

“Nu är det snart snart vår på riktigt och det pirrar till i magen när jag tänker på att jag då alltså snart kommer åka ut till en av mina bästa platser på hela jorden.
Det finns en plats som jag återkommer till år efter år. Här sliter jag häcken av mej stressiga dagar, svettas i ett alldeles för varmt kök, knådar stora degar och springer ut och in med överfyllda diskbrickor. Ändå vill jag inte gå hem. För här njuter jag också av ljumna sommarkvällar i någon av hängmattorna som sitter uppspända lite här och var mellan äppelträden. Kryper upp i soffan på verandan och pratar med en vän, springer ner till stranden och badar spritt språngande tillsammans med folk jag bara känner lite sådär bra med redan tycker vansinnigt mycket om. Här plockar jag hallon tills fingrarna är röda, gör stora yviga blombuketter, hoppar studsmatta tills jag nästan kissar på mig eller dansar till hög musik på gårdsplanen under kulörta lyktor för att sedan klättra upp på taket och vila benen och sörpla på en alldeles kall ljuvlig bubblig öl.
Platsen heter Rosenhill och är det är den finaste gården jag vet. Det är min sommararbetsplats, fristad, paradis, drömfest och mitt stammis fik. Det är också platsen där jag har träffat och lärt känna några av mina allra bästa vänner. Här kysste jag han som nu är min pojkvän för första gången.
Rosenhill är en ekologisk gård på Ekerö utanför Stockholm. Här finns lummiga äppellundar, en magisk trädgård, grönsaksland, blommor, fjärilar, romantiska hörn, hängmattor, fik med hemlagad lunch, nybakade kakor och gårdsmustad saft (ja, här finns ett helt fantastiskt musteri där man kan få sina äpplen pressade till fantastisk must!) en liten butik, växthus både för myshäng och tomater, hönor som sprätter runt, skog full av svamp och blåbär och en strand strax intill.
Alltså jag vet inte vad jag mer kan säga om mitt sommarparadis. Jo juste, man kan faktiskt cykla hit ! Det tar lite tid men om man slutar turen med ett dopp i plurret, efterföljande fika och en lur i hängmattan är det bara så HIMLA värt!”Grattis, Hanna, du har vunnit en cykel.

Ps. Ett urval av era bästa smultronställen kommer jag lägga upp här på bloggen inom kort. Underbar läsning, tittning och fantastiska smultronställen utlovas.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Glannemami

  En underbar beskrivning av en plats som jag blir enormt nyfiken på!

 2. Glannemami

  Är bilden från Rosenhill?

 3. Hannah

  Åh bästa Rosenhill <3
  Största anledningen till att jag och min familj köpte ett hus ute på en av mälaröarna <3

Lämna ett svar