Amen, vänta här nu, förlossnings-frisyrer?

IMG_0026

Vänta nu här.
Har hon blivit totally vanity-insane och gör frisyrer i tron om att förlossningen är ett strike a pose-moment?

Nej, nej, nej, nej och åter nej. Jag struntar helt och fullt i hur jag ser ut under förlossningen. Det kommer att sportas halvöppna sjukhusskjortor, glåmig vinterhy, för små kalasbrallor, mörkblå ringar under ögonen och ett stycke vattenfylld kropp. Eventuellt endast iklädd en toffla (hittar fasen inte den andra).
Jag är övertygad om att jag har lite annat att tänka på än just frisyrer. Däremot så är obekväma frisyrer det värsta jag vet. En Britney-tofs som är i vägen, drar lite i en för spänd hårtest, kapar mitt lätt behandlade hår till en stubbad pottfrisyr och nä, fy fasen. Risken att jag skulle hota en stackars barnmorska med klämma ihop benen för gott om jag inte får en rakapparat att släta över fanskapet med är överhängande.
Så därför. Låt mig presentera – fanfar – förlossningsfrisyren.
Frisyren som inte drar åt något håll, är obekväm eller irriterar mig när jag ska försöka segla över värkarna.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Lisa

  Underbar frisyr, kommer bli toppen att föda barn i. Såklart är det oviktigt i sammanhanget MEN det är viktigt att kunna slappna av så du är helt rätt på bollen! Du kommer segla i, under och genom alla värkar och sedan träffa ditt livs kärlek samt uppleva det häftigaste och härligaste som finns – lära känna er fina unge. Njut av allt härligt ni har framför Er!

 2. Stina

  Haha. Jag tappade min tofs under förlossningen och stånkade och svettades i utsläppt hår tills barnmorskan förbarmade sig över mig och satte upp det åt mig igen. Men herregud så det såg ut efteråt! Svetten och ansträngningen i så många timmar hade förvandlat mitt i vanliga fall så fina tunna hår till ett regelrätt skatbo. Fick köpa balsam det första vi gjorde när vi kom till bb… hehe. Lycka till!!!

 3. Elin

  Jag förstår precis vad du menar! Jag satt i badkaret första tiden med värkar (då när det fortfarande var helt hanterbart och tanken är “är det det här folk ojar sig över?! Måste vara superwoman som är nästan oberörd

  1. Elin

   Men, halva min kommentar försvann visst… Poängen var att när jag fortfarande tyckte att det där med förlossning verkade löjligt enkelt så hann jag absolut fixa frissan. Fick beröm av barnmorskan för idealisk förlossningsfrisyr som stod sig genom värkar, bad, ett akut snitt och inget hår i ögonen. Inbakade flätor uppfästa i knut var melodin för mig.

 4. Elin

  Åh! Visa hur man gör den! 🙂 från en mamma som går hemma med en liten skrutt på dagarna, med håret i Britney tofs eller en gammal hederlig hästsvans. Lycka till i sluttampen! Det är så härligt att följa din resa!

 5. Lina

  Bästa förlossningsfrisyren! Men en fråga – hur fäster du upp flätan så där snyggt på huvudet? Min(a) ramlar alltid ner eller kasar runt. Tips mottages tacksamt!

Lämna ett svar