VIP at Vintagefabriken

vintageprylar by vintagefabriken

I torsdags ställde jag och Lollo till med VIP-kväll på Vintagefabriken. Under de senaste veckorna har vi nämligen besökt varendaste lady i länet och plockat med oss smycken, kappor, klänningar, baskrar (35 stycken i ALLA färger), porslin, aftonkappor, väskor och allsköns accessoarer. Helt underbart kan man tänka sig, men Vintagefabriken höll på att fullkomligt svämma över av vintage.
Så vi bestämde oss för att bjuda in stilfulla darlings som vi vet älskar vintage.  Sagt och gjort.

Last Thursday, me and Lollo invited some vintage lovers to a VIP evening at Vintagefabriken. We had to …
Because in the last few weeks we have visited every elegant lady in the county and picked up vintage jewelry, coats, dresses, berets (35 of them in ALL colors), china, evening gowns, handbags and all sorts of accessories. Absolutely wonderful, one can imagine, but our little vintage store Vintagefabriken was about to completely overflow of vintage.

So we decided to invite stylish darlings who we know loves vintage. Said and done.

vintagefabriken by emmas vintage

Vi dukade fram skumpa och snacks, drog undan draperierna till vårt lilla kontor (som också fick agera affär för kvällen) och fick äran att umgås med Stockholms härligaste – och stilfullaste för en makalöst trevlig kväll.

The guests arrived and we gave them champagne and snacks, pulled aside the curtains to our little office (which also acted as shop for the evening) and was honored to spend time with Stockholms most beautiful – and most precious style for a staggering enjoyable evening.

vintagefabriken by emmas vintage

Här har vi Emma Forsberg. Vackra 1950-talsklänningar provades till höger och vänster, det skrattades och babblades samtidigt en liten minifest tornade upp sig inne på kontoret.

Beautiful 1950s dresses were tested to right and left, there was laughter all over the place  while a little mini party loomed inside the office.

elsa billgren vargen by emmas vintage

Elsa Billgren och Pontus de Wolfe kom förbi och fyndade.

Elsa Billgren and Pontus de Wolfe came by and found some goodies.

vintagefabriken by emmas vintage

Söta Sofie i snyggaste frisyren.

Cutie Sofie in the coolest hair style. 

vintagefabriken by emmas vintage

vintagefabriken by emmas vintage

De härliga systrarna Harrysson.

The lovely sisters Harrysson. 

vintagefabriken by emmas vintage

Caroline förälskade sig i en rutig, timglasformad 1950-talsklänning med Peter pan-krage. Alltså, hon måste ju bara ha den där klänningen, eller hur?

Caroline fell in love with a checkered 1950s dress with Peter Pan collar. Thus, she must just have that dress, right?

vintagefabriken by emmas vintage

Lojsan lyckades också fynda en klänning på Vintagefabriken. Himla bra det här med en gigantisk klänningssamling som man kan handla ifrån …

Lojsan also managed to bargain a dress at Vintagefabriken.

vintagefabriken by emmas vintage

Inne på kontoret höll den här ladyn låda. Roligast i kommun.

Inside the office you could find this funny Lady. 

vintagefabriken by emmas vintage

Bella.

vintagefabriken by emmas vintage

Elsa Lisa var så klart också på fabriken.

Elsa Lisa was one of the guests at the factory. 

vintagefabriken by emmas vintage

Och grymma Johanna som driver bloggen Retrolover. Det var en magisk kväll, som vi bara måste göra om. Älskar du vintage? Kanske har du till och med en vintageblogg? Och tycker att du borde ha varit med i denna stilfulla samling? Kommentera nedan vettja! Vi är alltid på jakt efter härliga människor som älskar vintage lika mycket som vi gör.

And wonderful Johanna who runs the blog Retrolover.
It was a magical evening, so we only have to do this again. Do you love vintage? Maybe you even have a vintage blog? And think that you should have been in this stylish collection of people? Comment below! We are always looking for great people who love vintage as much as we do.

Ps. This was our first shopping event. Now that we have tried it we absolutely gonna do it again. 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 32 kommentarer

 1. Jaaaaaaag!!! Men jag har ingen blogg. Än. Och inga pengar! Än.

 2. Jaaaag har en vintageblogg 🙂

 3. Har ingen blogg men älskar vintage, har nyligen blivit kär i det! Jag är just nu mest inspirerad av vad jag tänker mig var elegant på 50-talet i Italien. Mycket svart gäller för mig då det är min favoritfärg =)

 4. Förstår inte riktigt grejen med att det bara är stilfulla vintagebloggerskor som ska vara special inbjudna? Att de ska få första tjing på grejerna, varför får inte alla komma och götta sig i de vackra skapelserna? Blir ju lite som klubben för inbördes beundran och det bidrar ju inte direkt till att fler upptäcker det underbara med vintage, second hand och återbruk. När de utan blogg sen kommer och ska handla är gobitarna redan uppköpta av proffen!
  Lite nyfiken bara, gillar bloggen och diggar annars vintage fabriken som koncept!
  //Linne

  1. Hej Linnea! Jag förstår precis vad du menar. Och vi kommer så klart ha alla sorters kundkvällar – var så säker.
   Vi har inget intresse av att bara hänga runt i en liten klick – alla är välkomna till Vintagefabriken.
   Men i bland så kommer vi att bjuda in mindre sällskap, så att vi kan bjuda på bubbel och snacks.
   Det kan vi inte göra annars. Men jag håller helt och fullt med om att det inte är roligt med en klubb för inbördes beundran.
   Kram emma

 5. Så fint att få vara med på ett hörn! Kram!

 6. Jag har kommit att absolut älska vintage på sistone! Och bloggar gör jag också, men inte om vintage uteslutande. Dock så planerar jag att starta en ny blogg så småningom när jag får ordning på mitt liv lite 😉 Jag ska definitivt se till att kila in hos er på Vintagefabriken nästa gång jag piper till hufvudstaden för att uppdatera garderoben med ett par eleganta utstyrslar! Det verkar tokmysigt, sannerligen!

 7. Nästa gång håller jag tummarna för att jag kan!

 8. Ser fantastiskt trevligt ut!

  Önskar att jag bodde lite närmare Stockholm och hade möjlighet att kika in emellanåt. Vintagefabriken finns noterad på min mentala lista över platser att besöka näsa gång jag styr kosan mot huvudstaden. 🙂

 9. Som den flärdfulla göteborgska, och tillika vintageräv, jag är känns det som min plats är självklar i stilsäkert sällskap. Hojta gärna ett litet tag innan så är tågbiljetten bokad! (Suktar extra mycket efter baskrarna…) Kram!

 10. Jaaag!

 11. Åh, ni ser alltid ut att ha en himlans massa fina ting! Kul att ni bjuder in till kalas och delar med er till oss andra som följer er via bloggarna. Det är inte ofta jag besöker huvudstaden, men nästa jag ska jag absolut stanna till på Vintagefabriken och bläddra bland pastelliga klänningar och pröva färggranna baskrar.

  http://bellalindquist.blogg.se är min blogg där jag skriver om retroinredning, vintage och lite allt möjligt!

  Hälsningar från Bella

 12. Älskar att läsa vintagebloggar. Och titta på vintagekläder. Och drömma om dem. Men det är så konstigt med mig för även om jag älskar vintage och många av mina kläder är vintage-iga men nyproducerade så har jag inte tagit steget och köpt vintage. Jag vet inte varför, man jag tror det finns någon liten barriär man måste komma över. Leta upp en butik, förstå konceptet.. Men tro mig, det är högt på min to-do lista.
  Men jag bloggar iallafall om saker jag har förmått mig ägna mig åt, som min kärlek för gamla textilier och kulturarv och skönheten i vardagen.

 13. Åh, jag vill komma och vara med hos er! Ser ju alldeles rysligt trevligt ut, man behöver fina saker som sätter guldkant på tillvaron mitt i kallaste, gråaste november.

 14. Hallåj! Jag har ingen blogg men däremot en stor kärlek till vintage – och er! Jag kommer gärna om ni arrangerar nåt liknanade framöver!

 15. Det var så HIMLA trevligt verkligen, tyckte både syrran och jag. Tycker verkligen om er fabrik och ni är så jäkla trevliga både du och Louise. Och roliga. Jag ser redan fram emot nästa tillfälle!! Hihi fint att vi får heta “systrarna Harrysson”, det gillar jag.

 16. Jag har en blogg och försöker jobba fram en tjusig vintagestil!

 17. Hej! Jag har ju ingen blogg men är väldigt 40, 50-tals inspirerad och skulle älska att komma på besök, även jag lever i Göteborg (skulle med glädje starta en vintagefabrik här nere) men vill gärna komma! Kramar

 18. Sen jag hittade er har mitt intresse för vintage ökat radikalt! Jag har många andra “stilar” också men försöker aktivt samla ihop en lite mera vintagegarderob. Nästa gång jag kommer till Stockholm (bor nära Åbo i Finland) så står ett besök i er butik på första plats! Blir lite som att besöka typ Disneyland 🙂 en blogg har jag också även om jag inte hinner med den så mycket med jobb och två små barn..
  Du/ni är så fina 🙂
  Lotta

 19. Hej Emma!

  Jag bloggar om 2ndhand och vintage. Bor i ett litet gårdshus, inrett till 95 % med 2ndhandfynd, vid havet. Lever och andas 2ndhand och vintage på ett eller annat sätt varje dag. /Tuzz

 20. Jag skulle gärna komma på dessa kvällar. Inspireras för fullt och försöker kicka igång nåt som skall likna en blogg. Dock bor jag ju så långt bort! Väldigt värt att följa på avstånd också vill jag lova!

 21. Nåväl, lite tycker jag allt att jag passar in på beskrivningen. Nog är jag vintagegalen alltid, och blogg driver jag ju. Men den handlar visserligen inte uteslutande om vintage och dessutom är den ganska nystartad. Sen bor jag ju i Göteborg också och det kan ju vara problematiskt. Menmen, man kan ju alltid hoppas. (Och det är ju inte direkt som att jag hade tyckt det var ovärt att boka en biljett till Stockholm för att gå på VIP-kväll hos er..)

 22. Jag tycker ni verkar ha det alldeles underbart på Vintagefabriken och hade mer än gärna hängt där med er nån gång. Bloggar om fina gamla saker, sånt jag syr av fina gamla tyger, vår koloni, picknickar, kärleken och barnlängtan. Bland annat.

 23. Hej Emma!
  Jag har följt din blogg de senaste åren för att jag har uppskattat blandningen av vintageklänningar, personliga funderingar och politiska inlägg. Just det sista är så himla viktigt!

  Nu är det så att jag råkar vara en crazy-young-vintage-dress-lady som driver en uthyrning av festklänningar i Uppsala. Nästan bara vintage förstås. Jag bloggar inte så mycket för tillfället men du kan spana in min nystartade instagram alifeinadress eller min facebooksida Eliza Klänningsuthyrning för ett smakprov av min vintage-obsession.

  Hej!

 24. Ja, jag skulle vilja tipsa om en tjej som heter Emmy och som driver ett klädmärke som heter Emmy Design, jag tänker alltid på hennes kläder när jag tittar i din blogg, de hade passat utmärkt (: Det är visserligen inte vintage, men grundaren är en vintageälskare och stilen på kläderna är helt klart vintage vintage, och mycket fina!

  http://www.emmydesign.se

 25. Åh, åh, åh! Jag hade gärna fått komma! Finns det något härligare än gamla kläder? Nej! 😀

 26. Hejdär,
  Jag är relativt nyinflyttad i storstaden (förra hösten) och har inte riktigt hitta rätt än. Har alltid haft en stor passion till vintage, hår och make som andas 50-60-tal. Skulle bli så glad att få umgås lite med fina töser med samma intresse, och komma in i vintagevärlden här. Har en blogg, som förvisso inte är superaktig tyvärr. Hade en vintageblogg förr men har kommit av mig lite. Men tänker att jag ta mig tusan ska få fart på bloggandet igen, för att kanske kunna komma in i gemenskapen bland er vintageälskare!

 27. Hej Emma!

  Jag är en jazzsjungande vintagefantast som bor ett stenkast bort i Uppsala och har följt dig ett tag. Jag kommer gärna och letar igenom gamla skatter och kanske sjunger en visa eller två!

  Vänligen,

  Simona

Kommentera

Stäng meny