Vi har köpt ett torp!

torp gotland emma sundh

Som flera av er säkert vet så har jag och John närt en dröm om ett torp.
Länge.
Efter långa framtidsfunderingar om var vi ska bo och hur vi ska bo, så har vi bestämt oss för att bo kvar i vår lilla lägenhet i Midsommarkransen och istället svälla ut på landet.
För några dagar sedan förverkligades denna dröm.

Förra veckan pep nämligen jag, John och Majken i väg till Gotland igen (som säkert några av er såg via Instagram (vill du följa mig där heter jag @emmasundh)) och kikade på två torp, som innebar två helt olika, framtida liv.
Ett totalt renoveringsobjekt med charmiga skevheter och urgulligt, inflyttningsklart torp med enorm trädgård.
Och vet ni vad? Det senare är nu vårt.

torp gotland emma sundh

I mitten av juni åker vi över till Gotland igen för att hämta opp nycklarna och därefter är planen att spendera sommaren där. Det ska odlas, åkas på loppis-jakt, inredas, piffas och födas lite bebis.
torp gotland emma sundh

Det här stora är för skevt för att förstå just nu, men här, bland vackra detaljer och pärlspont ska jag spendera sommaren …

torp gotland emma sundh

Vi kommer att ha en lummig trädgård med hägg (som blommar just nu) …torp gotland emma sundh äppelträdOch äppelträd. Drömmer just nu om att hänga upp lyktor i träden och spendera varma sommarkvällar just precis här …
Nyp i armen.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 52 kommentarer

 1. Grattis!!! Så otroligt underbart

  1. Tusen tack! Så taggad här! Kram emma

 2. Wow Emma! Stort grattis! Det är ju den stora drömmen alltså! Förstå myset som väntar er i sommar <3

  1. Tusen tack! Vi kan ju skicka flaskpost till varandra, du och jag =)

 3. Åh vad drömmigt!

 4. Och jag har blivit inspirerad av dig och är mitt i en budgivning på en lägenhet i MIDSOMMARKRANSEN!
  Kram och GRATTIS!

  1. Men så roligt!!! Hoppas du vinner!
   Kram emma

 5. Åh, så fint och mysigt!!

 6. Så himmla otroligt glad för er skull! Längtar tills ni får nycklarna och vi får se mer av det. Otroligt många grattis

 7. Hurra vad kul! Stort grattis till er! Torp och lummiga trädgårdar är ju det bästa av livet:)

 8. Men åh hurra, vad roligt! Det finns ju nästan inget härligare än att få drömma, planera och längta efter en flytt. Det ska väl vara att få göra samma sak inför att ens barn ska komma till världen och hallå, nu får ni göra båda grejerna. Så fint <3

 9. Åh så mysigt! Stort grattis! Längtar efter att få se mer så att jag också kan vatten på min drömkvarn 🙂 Lycka till! Kram Frida

 10. Wow!! Så roligt!!! Grattis!!! Vi köpte ju också ett sommarhus i våras ef GIGANTISK trädgård, Med vänlig hälsning, naiva stadsbor. Förstod inte riktigt när säljare sa “så härligt att det är ett ungt par med mkt energi tar över” när han lämnade över nycklarna. Men eh, samtidigt som våren exploderat hr trädgården det också. 9000kvm explosion – tog 1,5 dag att klippa gräset. Haha. Men mitt i en äppelodling, där häggen blommar, aklejorna knoppas och stockrosor planteras. Föröskte fokusera på det när jag stundvis blir lätt…överväldigad. Grattis igen!!

  1. Hahaha, ja, jag kan tänka mig. Som tur är betar några hästar på halva utrymmet, så själva trädgården är inte så stor. Men kan bli! Så peppad!
   Kram emma

 11. Men JA! Bautastort grattis och fjärilsfladder i magtrakten. 🙂 Ser enormt mycket fram emot bilderna från detta fina i sommar. Hurra!

 12. Grattis! Åh vill så gärna se tusen bilder till 🙂

 13. Åh grattis! 🙂 Vad roligt! Tjoade högt för mig själv här hemma när jag såg ditt inlägg på Bloglovin! Haha! Så himla kul! Hoppas vi får följa med på lite torpliv 🙂 Kram!

  1. Nämen åh, vad gullig du är =)
   Kram!

 14. Ååååååh vad härligt! Ser fram emot att läsa om ert torparliv i sommar (och leva lite genom dig på grund av det). STORT GRATTIS!

 15. Grattis med torpet! Jätteavis på er!

 16. Men Åhhhh så ljuvligt härligt. Hoppas få springa på dig någon gång på öjn då. Vi har ett underbart BB här ( som aldrig nekar en att komma in) alla mina fem barn är födda där. Var någonstans på öjn hamnade ni?

  1. Men åh, vilken bra rekommendation.
   Vi hamnade i Dalhem =)
   Varma hälsningar emma

   1. Perfekt läge, mitt på öjn. Nära till allt.
    Ja, vi har ju lite svårt att åka till grannkommunen för att föda barn. Sommartid är det ganska vanligt att just gravida Stockholmare kommer hit för att föda. Måste vara hemskt att tvingas fara omkring. All lycka till er och hoppas vi ses någonstans. Jag älskar att springa omkring på olika vintage loppisar.

    1. Jag hoppas också vi ses! Tveka inte att säga hej!
     Kram emma

   2. Dalhem! Det är verkligen en pärla på Gotland, ett sådant oupptäckt smultronställe! Bodde i princip på somrarna där som barn, lovar att era barn kommer ha världens finaste somrar! Det är en så fin socken med så bra människor. Ni borde verkligen besöka jernvägcafet, äppelmusteriet (världens vänligaste ägare) och Dunbodi om ni inte varit där tidigare. Och ta en sväng med Gotlandståget, men det kanske ni ännu redan har gjort. Händer dessutom mycket i Dalhem även året runt, de har också en bra Facebookgrupp 🙂 välkommen till Gotland!

    1. Men så härligt att höra. Var tvungen att läsa högt för John för att öka på peppen här hemma.
     Tack för alla fina tips – ska kolla upp dem alla =)
     Kram emma

 17. Åh så roligt! Stort grattis! Vad härligt att det äntligen blev ett torp 🙂 Ska bli så kul att se mer bilder och sen när ni får flytta in! Och precis en sån skolplansch har jag här hemma 🙂
  Själv är jag på väg att flytta från Göteborg till min kille i Stockholm för att äntligen få bo ihop efter 3 år på distans. Vi ska köpa lägenhet och jag är så himla sugen på Midsommarkransen, bland annat efter att ha läst och sett allt du skriver och fotar om det!

  1. KOM BARA KOM! Det är lite som en småstad i storstaden så gillar du det där lite gemytliga och småskaliga så är Midsommarkransen the place to be.
   KRAM

 18. Men guud så härligt! Grattis! 😀

 19. Ahh så fantastiskt! Grattis! Gamla hus är ju det finaste och pirrigaste som finns!

  1. Håller helt med dig =)

 20. Grattis! Förstår precis förväntan, ska hämta nycklarna till vårt torp om tio dagar. Det är nästan svårt att ta in!!

 21. Gotland <3 <3 <3 Och att bo mitt på ön så man inte har långt någonstans är verkligen en fördel jag jag börjat uppskatta sen jag tillbringat mer i socknar däromkring.

 22. Ååå grattis till er:) letar själv efter hus att köpa på orust året, letat två år. Så jag kan riktigt sätta mig in hur glada ni är över detta. Ska bli extra roligt att få följa detta med:)
  Mvh
  Stammis lusläsare av din blogg

 23. AHMAGAAAD! Inte alls avis 😉 Vad kul! Jag känner i tårna att det kommer bli en bra sommar och att spendera den på Gotland blir ju asnajs 🙂 Grattis!

 24. Men åh, vad kul för er! Ser fram emot att läsa om torparlivet och er sommar på Gotland!

 25. Åh grattis Emma! Gud så härligt!! Gotland är ju bara för underbart. Spännande om du ska föda på förlossningen i Visby! Hört mycket gott om dem…. Försökte på något sätt klura ur hur jag själv skulle kunna jobba där nästa sommar när jag är färdig barnmorska (får ju ingen semester då så vore ju hur nice som helst att bo och jobba på Gotland istället en period) men har svårt att se en lösning på det, med barn och så. Hur som helst, ska bli väldigt spännande att se mer av ert torp!!

  1. Men åh, det lät ju som en underbar plan ju!
   kan ni inte hyra ett litet torp? Torp-hoppa kanske? Så kan vi hänga?
   KRAM emma

 26. Åh, så roligt! Jag vet exakt vilket torp det är, såg det när det låg ute hos Visbymäklarna! Så himla fint och mysigt. Äntligen behöver du inte längre stå emot fina loppisfynd du hittar på Gotland för att de ej går att ta med på resan hem. Problemet nu blir väl snarare; hur mycket får en plats med i ett torp egentligen?! Kan bara tänka mig hur visionscentrat (som jag föreställer mig finns någonstans i den högra hjärnhalvan) ballar ur, fullkomligt expanderar och trycker undan hela den vänstra, logiska, hjärnhalvan när en precis köpt torp, och en hög koncentration av fixa-hormoner frisätts. Jag tror ni kommer få en fantastiskt fin sommar med torpfix, loppis-jakt och några lata slänga-sig-i-gräset-dagar. Jag vill typ omedelbart bums åka dit med en picknickkorg under armen och fira med er på en filt under häggen, haha! Jag har själv en enorm längtan till Gotland och hoppas kunna flytta dit i höst. Heja er och lycka till med allt!

  1. Hahaha, ja, det är verkligen ett problem. FOR REAL! Jag måste göra mig av med massor av grejer som jag tänkte för ett stort torp (som jag har samlat på mig genom åren). Det här är ju inte ett jättestort torp liksom.
   Och du är mitt visionscentra på spåren, det hör jag det! Hahaha.
   Var vill du flytta i höst? Någon speciell del av Gotland?
   Kram emma

   1. Hej! Tack för svar, och här kommer ett något sent svar tillbaka. Först och främst, vilka drömmiga bilder du lägger upp på torpet i bloggen nu! Superhärligt! Jag är ju från Gotland och har mina föräldrar där (varav den ena bor ca 5 km från er!), så jag hade tänkt att först bo hos någon av dem. Men nu har jag fått tag på en lägenhet i innerstan! Mitt mål var bara att flytta hem igen, exakt var spelade mindre roll i början. Men i framtiden skulle jag vilja bosätta mig i ett eget hus på norra Gotland tror jag. Hoppas ni njuter för fullt av sommaren på Gotland! Som någon annan skrev är ju Gotlandståget i Dalhem ett måste! Ha det fint!

    1. Åh, vad härligt att ha en koppling hit. Som jag sa till John när vi rullade genom det gotländska landskapet i dag: “Tänk vad vi får vara med om”.
     Allt var så pirrande vackert att ögonen höll på att ploppa ut =)
     Kram och lycka till
     emma

     1. Förstår er! Jag känner likadant, trots att jag är därifrån. Tycker att Gotland är bästa platsen i världen och blir liksom aldrig hemmablind inför allt det vackra!

 27. hej, jag har letat överallt över den skolplanschen du har… vart köpte du den?
  så tacksam för svar, kram
  tack för en underbar blogg

Kommentera

Stäng meny