Jag vill måla om – men vilken nyans?

IMG_4777-2IMG_05041

Det pirrar av inredningspepp i kroppen min. Jag vill måla om, flytta om, göra om. I går var jag på färghandeln, förvirrade mig bland färgkoder, botaniserade i kulörter och fick med mig spackel och färgprover.

Nu är bara fråga vilken nyans väggarna ska få. Jag tänker grönt i köket (antingen en ljus grönt eller en grågrön lite dovare) och kanske smutsrosa i sovrummet?
Vad tycker du?

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Annie

  Jag tycker att en småblommig tapet hade passat perfekt där!

 2. Jenny

  Vi har precis målat om och hade stor beslutsångest för att välja färg. Men efter att ha grottat ner oss i olika färgnyanser och framförallt färger kan jag verkligen rekommendera Byggfabriken som tar in det tyska märket AURO som är en ekologisk väggfärg helt utan gifter och som till och med skulle kunna komposteras (om man fick det i Sverige). Jag blev så nojjig efter att ha läst om all skit som färg innehåller så därför blev jag så glad när jag hittade denna färg. Och de är så fantastiskt hjälpsamma på Byggfabriken så när man bor i Stockholm kan jag verkligen rekommendera dem. http://www.byggfabriken.com/renoveringshjalpen/index.php/mala-med-auro-ekologisk-vaggfarg/

 3. Eirin

  Går for øyeblikket og gleder meg enormt på noe eget. Var på IKEA i dag og kjøpte inn litt diverse til blant annet kjøkken, og jeg også føler en veldig trang til å kunne pusse opp og innrede etter eget ønske. Skal i første omgang inn i Forsvaret, men deretter kan det være jeg endelig flytter ut og får litt større vingespenn når det kommer til innredning og sånt.

  Kunne du ikke vise fram noen fargeprøver? Blir så mye enklere å visualisere fargene på en vegg når en har den foran seg, men grønn er i hvert fall en farge jeg selv kunne tenke meg på kjøkkenet.

  Vil også si at jeg er stor fan av bloggen din. Ikke så alt for lenge siden jeg oppdaget den, men siden da er jeg innom opp til flere ganger daglig. Har fått øynene mer og mer opp for vintage, og å bla meg gjennom arkivene dine, fyller meg med inspirasjon. Vurderer sterkt å gå til innkjøp av de to bøkene også! 🙂

 4. Josefine

  Mintgrönt! Eller solgult! Eller blommig tapet? Eller puderrosa som skiftar lite i grått!

 5. johanna

  som den rosa texten i tavlan på väggen fast lite dovare.Köket passar nog mintgrönt perfekt 🙂

 6. LisaMarie

  Åh vad härligt med ommålning! Det är alltså pirrigt och kul när man står inför att göra om hemma tycker jag. Vi har mest haft vitt och väldigt ljust beige-vit-randiga, diskreta tapeter innan, men i vårt nuvarande sovrum har vi målat ljusgrått. Är jättenöjd med det då jag allt oftare känner att jag vill ha ljus men inte kritvitt. Smutsrosa och grönt låter jättefint båda två! Jag funderar själv på någon grågrön nyans till vår hall.

 7. Madeleine

  Jag har rosa i sovrummet så det röstar jag för. Och lite dovt mintmossgrönt i köket (mörk mintfärgat alltså). Men köp bra färg utan massa plast och kemikalier. Jag brukar rekommendera att en inte ska måla om alls ett barns första år (då de är som känsligast) men om du verkligen har målarlängt så kolla upp så det är en bra färg. Svenska Avjord är ett färgföretag att kolla upp. Gysinge säljer linoljefärg och du kan även blanda egen färg (äggoljetempera, limfärg osv). Papperstapet är annars bra.

Lämna ett svar