Sommarens projekt på torpet

Nyfiken på vad bloggen kommer fyllas med för projekt under sommaren?
Här kommer en liten lista!

Husvagnen
Vår underbara husvagn från 1970-talet ska få ny kostym – inuti. Ny färg på väggarna och nya, fräscha överdrag till alla madrassen. Och just det: madrasserna ska bytas ut (luktar lite väl många semesterminnen). Lister ska limmas och rullgardiner ses över. Det mesta är faktiskt redan gjort (som en del av ett samarbete), och jag kommer GIVETVIS vältra hela bloggen i före-och efter-bilder,  film och DIY. Stay tuned!

#vårrosabuss
Vår rosa buss ska ju SÅ SMÅNINGOM bli gäststuga, men det kommer att dröja. Kanske länge. Första steget för att ta hand om bussen är att ge den nya takluckor eftersom de gamla antingen saknas eller inte fungerar särskilt bra. Nästa steg är att byta golvet inne i bussen, eftersom det har murknat på sina ställen. Sedan kommer bussen fungera som vår middagssal i sommar! Wiihoo!
Något som vi redan har gjort är att plantera sommarblommor runt bussen. Högst oklart om de tagit sig i denna torka, men annars får vi göra ett nytt försök om två veckor.

Staket
Högsta prio denna sommar är vårt staket. På sina ställen är det helt söndermurknat och på andra ställen saknas det staketet helt. Vi bor ju längs en sömnig väg, men när det väl passerar något här är det stora traktorer med släp som viner förbi. Ljuva landet!
Exakt likadant staket är beställt via Österby byggnadsvård och är klart i samma veva som vi anländer för sommaren. Här ska snickras och målas minsann!

Perennrabatt
Perennrabatten som leder fram till huset ska breddas och maffias till! Vill ha den riktigt vild, hög och blommande.

torp gotland råvind övervåning sovrum

Tapetsera!
Övervåningen på torpet har ju fått väggar! Och nu ska de spacklas och tapetseras. När vi var där tidigare i maj så tapetserade jag gaveln rakt fram. Jag kan visa några in progress-bilder i morgon om ni vill?

Vattentunna
Att ha vattentunna vid huset är ett måste eftersom det är vattenbrist på Gotland (lägg till att vi odlar). Just nu har vi två stycken vattentunnor, men vi skulle nog egentligen behöva det dubbla. Problemet är att de är så fasligt fula.
Nu syns ju inte den gröna plasttunnan till höger i bild eftersom den är dold av grönska och hängmatta. Men den kikar fram där och är ju inte särskilt vackert. Det finns tunnor i trä att köpa, men de är hutlöst dyra. Och jag behöver ju MÅNGA! Min plan är att bygga in den på något vis. Om tiden finns efter staket, buss och husvagn. Ingen direkt prioritet på detta projekt, men jag tar gärna emot förslag!

Växthus
Vi kommer ju inte hinna bygga eller planera något växthus i år direkt, men något som jag gärna skulle vilja göra är att ta ut alla fönster ut boden, mäta och göra en ritning. Jag har ju samlat på mig både pardörrar, enkeldörrar och en herrans massa spröjsade fönster, så nu ska jag bara göra en plan för hur de ska kunna bli ett växthus.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 20 kommentarer

 1. Josefine

  Ja bilder på alla pågående projekt tack!! 🙂
  Funderar på det där med vattentunna och känner mig lite orolig med småbarn och allt det där vattnet som kan samlas i tunnan här hemma…. såg att trendenser skrev om det också om man skulle ha ett nät eller nåt. För man vill ju gärna ta vara på vattnet som regnar ner!! Har du någon bra tanke? 🙂

  1. emmasundh

   Men hur kommer de upp så högt? Tunnorna är ju höga?

 2. Sickan

  Hej Emma & John,

  Vill inte vara negativ, men fick en tanke om vattenuppsamling och eternittak och lämplighet att vattna trädgård med ev. asbest i vattnet – det går säkert att läsa på mer om detta eller fråga en expert. De som asbestsanerar brukar vara kunniga – även om de gärna vill komma och byta ut taket åt er : )

  //Sickan

 3. Annika

  Ska bli kul att se din perennrabatt! Kan du inte göra ett inlägg med väztlista också? Snälla, snälla!!! 🙂
  Eb quickfix för vattentunnan är att ställa den i en eller två stora jutesäckar (beroende på hur tät väven är) som pimpas med lite omknutna rep.

 4. Sara

  Jag har sett att man kan köpa vassmattor på rulle som man kan ha runt fula regntunnor. Kanske kan vara en lösning för en tid iallafall?
  Kul att följa era projekt!

 5. Julia

  Pirr!

 6. Pernilla

  Sätt enkla,lite halvhöga spaljéer på två sidor av tunnan och låt t.ex luktärt klättra. Då kan man fortfarande flytta tunnan (om så behövs, sätt spaljé på tre sidor annars och se till TT flytta om stänglarna så att man fortfarande kan komma åt vattnet)

 7. Malin

  Mina föräldrar köpte begagnade trätunnor av en fiskare! Alltså gamla silltunnor typ. Kanske värt att kolla, var iaf billigare än nya trätunnor när de köpte dem.

  1. emmasundh

   Vilket bra tips! TACK!

 8. Kim

  Jättekul att få se! Så himla spännande projekt!

  Jag har själv just köpt mitt första hus och bara LÄNGTAR tills jag ska få börja inreda och fixa med det.

  1. emmasundh

   Men åh, vad spännande!!!!!

 9. Filippa

  Hej! Jag såg på en på instagram som målade vattentunnorna, ni skulle kunna måla dem gråa eller i samma röd som torpet så de smälter de in lite bättre.

  1. emmasundh

   Åh, bra tips!

 10. Sandra

  Gamla mjölkkannor? Om de inte är för små kanske.

 11. Emma | Ta till vara

  Blir säkert jättefint att bygga in regntunnorna! Om ni vill ha en quick fix tills ni har tid att ta tag i det kan ni ju allltid bygga in med grönska – typ sticka ner bambupinnar runt och odla luktärter eller liknande. Eller plantera en buske framför :-). Min plan är att köpa stora runda zinkbaljor på loppis och använda dem till regnvattnet. Fint tycker jag, och mysigt för barnen att doppa ner hela vattenkannan och fylla med vatten. Det stora problemet är förstås att de inte är barnsäkra. Det är möjligt att man kan bygga lock till dem men jag är usel på att snickra så det blir nog så att vi helt enkelt hämtar vatten i sjön tills barnen är stora nog att fixa öppna tunnor.

 12. Anna

  Min man drog en gammal jutesäck över den fula plasttunnan förra sommarn. Knöt ihop upptill runt stupröret. I år är den not so snygg, men får väl köpa en ny säck att dra på. 🙂

 13. Linda

  Kanske hönsnät runt om, med ngn snabbväxande klättrande växt….sockerärtor!?

Lämna ett svar