Blommiga tapeter och en (halvklar) övervåning

I samarbete med Boråstapeter

Hurra! Jag är äntligen klar med övervåningen på torpet. Eller ja, det ena rummet i alla fall, det som vätter mot äppelträdet och trädgården. Några golvsocklar ska målas grå och snedtaket ska fräschas upp, men nu är det blommiga sovrummet tapetserat med fantastiska Carnation garden från Boråstapeter.

Sängar är inflyttade, nattygsbord och lite loppisfynd som jag har samlat på mig genom åren har fått ett ställe att vara på. Mer ska till (lite sängkappor och bös), men nu är första rummet klart för alla sommargäster!

Nu är jag så sugen på att flytta upp hit nu, ta en eftermiddagslur …

… och läsa sommardeckare.

Förut var det en råvind här. Ett enda stor rum, men nu finns en vägg som delar av och en dold garderob (till höger).    

Detta är andra gången jag tapetserar i mitt liv, och då gav jag mig på att tapetsera rum med snedtak och dörr. Mönsterpassat till tusen. Det var lite hjärngympa, men enklare än jag trodde faktiskt. Att tapetsera den där dörren var lite som att slå i mitt livs viktigaste paket.

På var sida av rummet står en säng. Och här kanske jag gör en alkov med draperier så småningom. Vi får se.

Igår hade jag tapetfest med prima gäster, bubbel och jordgubbstårta för att fira att rummet är klart. Älskar fest, kalas, att samla härliga människor och fira det som firas kan.
Bilder från festen kommer inom kort, var så säker.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Maya

  Så fint!! Vartifrån kommer det gula täcket?? MÅSTE HA!

 2. Åse

  Såååå sjukt snyggt!Vad duktig du är och vilken sommarstugekänsla det är i rummet nu

  Kram Åse

 3. Meeen så fint!!! Vilken tapet! Ska genast kika vidare på Boråstapeter. Sängbordet och stolen sen … Charm!

 4. Frida

  Aaaah mönsterpassningen i dörren blev otrolig! Nu vill jag att min lillebror ska börja tapetsera sitt torp omgående så jag får “hjälpa till” att välja tapeter…….

  1. emmasundh

   Åååh, vad roligt!

 5. Sofia Såklart

  Så himla fint blev det! Speciellt med mönsterpassningen på dörren! Jag har en fråga ang dörren du tapetserade. Vad är den gjord av? Har tänkt göra en liknande lösning här hemma men tänker att mdf blir för tungt?

 6. Filippa

  Amen jag DÖÖÖÖÖR så fint!!!!!!!!

 7. Veronica

  Hej!

  Jösses så vackert det blev, vilken känsla! Det blev precis lagom avslappnat och romantiskt. Man skulle nästan kunna tro att tapeten suttit där sedan 20-30-talet. Fantastiskt fint komponerat med möbler och inredning.

  Tack för titten!

Lämna ett svar