Fest för en blommig tapet på torpet

Förra veckan skrubbade jag händerna rena från all trädgårdsplantering och tog jag på mig nya, randiga favoritklänningen. Jag hade nämligen ställt till med tapetfest på torpet. Allt som kan firas bör ju firas tycker jag, och vad är väl bättre än att fira att ett rum fått en blommig tapet?

Det var en mulen och blåsig dag – perfekt att för fest inomhus. 

Jag plockade blåklint och malva från trädgården. Här skulle blommas till rejält tänkte jag.

Fyllde fönstret uppe i det nytapetserade rummet med blommor som påminde om …

… den här tapeten! Carnation garden från Boråstapeter.

Det är något visst att gå på fest och få med sig en liten present hem tycker jag, så jag satt och limmade ihop små fröpåsar till alla gäster. Perfekt grej att göra av alla de där tapetresterna som blir över när en mönsterpassat till förbannelse. I fröpåsarna la jag blomfröer som gästerna kunde sätta i trädgården, se vad det blev och få en egen tapet av blomster. Alla fröpåsar innehöll olika hemliga fröer, efter inspiration av tapeten.

Uppe på övervåningen hade jag piffat för fest och satt en massa blommiga tapeter från Boråstapeters In Bloom-kollektion i en ölback. Perfekt förvaring visade det sig!

Jag fick möblera om lite så det lilla rummet på övervåningen var redo för fest. Det är ju inte så stort däruppe om en säger så. 

Bubbel och jordgubbstårta stod uppdukat på bordet som jag hade fixat ihop av en dörr och några koffertar. 

Vid klockan 15:00 anlände gästerna! Det blev samling vid den rosa bussen.

Detta var tapetfest extra allt. “Kom och ta med er barn och partners vettja” hade jag skrivit in inbjudan. Barnen fick en egen liten fest i bussen!  Tellkiddo-Marias gullungar, Micha och Sam, satte sig till rätta i förarsätet och kuskade i väg in i fantasin.

Jossi längst bak i bussen tillsammans med Majken och Bodil som introducerade Pippi-bingo.

Alla gäster kom med så fina presenter! Champagne, handdukar, leksaker, blommor och grönsaker. Som en värsta födelsedagen!

Efter lite buss- och husesyn klättrade vi upp på övervåningen och slog oss ner på kuddar.
Plåthuset-Therese, Fintofult-Monica, fotograf-Lina, Tellkiddo-Maria och Elsa Billgren-Elsa.

Therese med finaste gravidmagen. Är så himla glad för hennes skull!

Maria! Tänk va? Hon kom fram till mig i lekparken i Almedalen och där satt hon nu på min övervåning! Älskar hur en liksom inte vet vad hastiga möten kan mynna ut i.

… och Elsa

Drack bubbel och åt jordgubbstårta, babblade och myste. Det var så himla trevligt att bara få slå sig ner och snacka med människor som en genuint gillar. Varma, bra, roliga, härliga människor.

Härliga Monica som driver öns finaste vintagebutik Fintofult.

Jag glömde bort tiden och 17:30 började hungriga barnskrik höras utanför fönstret. Gästerna fick med sig fröpåsar och tapeter, vi kramades adjö och jag tackade för att de kommit på min lilla fest.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar