Årets hållbara (prunkande) julklapp!

– emmasundh.com i samarbete med Blocket

Den bästa julklappen prunkar!

Den här fantastiska Rumslönn-sticklingen har jag fått av en sticklingsexpert till kompis. Världens finaste present! Jag vet inte hur många gånger jag sms:at henne och sagt att jag ÄLSKAR DEN!
Det är något visst att få något prunkande att ta hand om, att påminnas om och vårda. Som en evig påminnelse om en människa som en tycker om.
Min kompis berättade att hon bytt till sig en stickling för länge sedan och nu delat med sig av den fyra gånger. Snacka om hållbart!

Rumslönn är tydligen lite divig och surar till om den inte får vatten, men jag ska vårda den ömt! Den står just nu tillsammans med familjens lilla ekodling. Några av ekplantorna ska vi nog ge bort och resten blir till en framtida eklund på torpet. För någon att njuta av i 100 år.

 

Det här är ju inte året vi ska vältra oss i nyproducerade prylar, eller hur? Vi ska givetvis vara smartare än så och handla hållbara julklappar.

I sann klimatanda har Blocket utsett årets julklapp som är av en minst sagt prunkande karaktär!
Hemmaodling!
Ge bort en stickling, en planta, några frön – en dröm om sommar helt enkelt!

 

Min rumslönn står i en gammal Spode-kopp utan öra som jag köpte begagnat. Eller ja, köpte och köpte,  jag FICK den. Den var helt gratis eftersom den var trasig. I mina ögon var den långt ifrån trasig – tvärtom – den hade konverterat till något annat. Från tekopp till skål eller kruka!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Emma Thun

  Världens bästa reklam! Fram för fler klimatsmarta tips och något färre aja baja

 2. Lina

  Jag har haft min/mina blomsterlönn (annat namn men ser ut att vara samma sort) i över 5 år och tycker att de är svinlätta att sköta. Och om någon börjar vissna ör det bara att ta en stickling och vips så får du en ny chans i fall den gamla skulle dö. Så du behöver nog inte vara så orolig för den men ja – den gillar vatten. (Jag behandlar alla mina växter styvmoderligt (tyvärr) så det är survival of the fittest som gäller.)

 3. Tove

  Hej! Vill bara säga att jag är imponerad över hur bra samarbeten du lyckas göra som är både fina, inspirerande och hållbara. Heja att du lever som du lär i kommersiella influencerbranschen! Och heja att du visar att det går att höra samarbeten som inte hetsar till onödiga köp. (Hoppas att det går runt ekonomiskt också, tänker att dina samarbetdpartners kanske inte är de med störta arvodena…)

  Mvh Tove

  1. emmasundh

   Alltså: TACK! Vad glad jag blir! Du anar inte! Det tar ju helt klart längre tid att få till samarbetena, men det måste kännas rätt i magen!

Lämna ett svar