Önskeinlägg: Klä-om-möbler-guide!

Något av det roligaste jag vet är att ge gamla möbler nytt liv!
Ett megasuperlätt sätt att trolla fram en nya möber är att klä om dem i nytt tyg.  Det går snabbt, det är enkelt och resultatet helt underbart!
När jag bad om önskeinlägg ramlade det in en önskan om att få se några möbler jag klätt om. Så här kommer ett par av dem – och givetvis bjuder jag på en enkel DIY-guide på slutet!

Den här puffen klädde jag om till ett jobb för Amelia. Det var en gammal sypuff i brunt manchestertyg som jag hittade på Refurn.
Sypuffar är ju världens bästa möbel: förvaring och sitt i ett! I den här sittpuffen förvarar vi barnens vantar, mössor och ullunderställ.

Sänggavlen i vårt sovrum gjorde jag till ett annat Amelia-jobb. Där använde jag MDF-skiva, en madrass, ett tunt täcke, klä-på-knappar, sammetstyg. Tyget fäste jag med häftpistol och klä-på-knapparna trädde jag igenom med en rejäl docknål. Faktiskt lättare att göra än jag först trodde.

Och så till ett av mina favoritprojekt! Jag gjorde ett helt klä-om-jobb till Amelia för ett år sedan och klädde bland annat om den här puffen. Jag hittade puffen på Myrorna och fick köpa den för 20 spänn – för den var osäljbar. Knallorange puff modell äldre.

Tänk va, att en osäljbar möbel kan bli som en juvel i hemmet!
Jag använde det PERFEKTA sammetstyget från Tygverket (tack för hjälpen Tygverket!).

La ut tyget på golvet, la puffen upp-och-ner över tyget och så började jag jobba. Använde häftpistol och häftade fast tyget pö om pö på undersidan av puffen. Det viktiga är att dra i tyget hela tiden så att det blir jämt, och att växla sidan hela tiden.

Och så avslutade jag med att sätta dit klä-på-knappar. Den här puffen står just nu på mitt kontor på söder, men snart ska den få flytta hem till lägenheten. Undrar just var den ska stå?

Klä-på-guiden: 
– Gå loss på enkla möbler som sypuffar, puffar och stolar med avtagbara sitsar. Större möbler som soffor är det prima att lämna in till en riktig tapetserare som är proffs.
– Måtta ut hur mycket tyg du behöver och häfta sedan fast tyget med hjälp av hästpistol. Ska du klä om en puff eller en stolssits så häftar du på undersidan. Ska du klä om en sypuff kan du ofta inuti puffen och på undersidan – där stiften inte syns helt enkelt.
– Dra hela tiden i tyget, och växla sida för att få ett så jämt resultat som möjligt.
– Piffa med läckra klä-på-knappar! Lättaste sättet att fästa dem på är med en lång docknål.
Lyca till!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar