Tusen järn i elden

Det var länge sedan det var så här tyst på bloggen, men det har varit liiiite mycket den senaste tiden. Jag ska förklara varför, häng mä!

Vi börjar med det tråkiga. 
Vabb. Då var vi on it igen. Lite snuva hos ett av barnen och vi måste vara hemma i sju dagar. Och igår kväll började jag känna mig hängig, så i dag har jag sovit i stort sett hela dagen och imorgon ska jag försöka ta mig i väg för att ta corona-test.

Sen går vi dirket på det roliga.
Nämligen att jag i grunden mår så himla bra. Jag har fått så mycket perspektiv sedan jag flyttade hit, uppskattar så små – men för den delen inte futtiga – saker. Som att se solnedgången från verkstadsfönstret och att vakna till fågelsång. Öppna fönstret! Vädra! Bara en sån sak.

Sundh i TV minsann
I förra veckan hattade jag mellan olika spännande projekt. Först var jag med i “Livet värt att leva” som spelades in på Biskopsgården i Karlstad (där har jag inte varit sedan jag var sju äpplen hög!). Där snackade jag klimat, landsbygd och halmhusdrömmar. Kort därefter gästade jag “Ny i Värmland” och fick berätta om varför jag återvänt till Värmland, och valt just Karlstad. Så himla flott att få vara med i så fina, viktiga sammanhang måste jag säga.

Vaccin!
Jo, men mina föräldrar hann faktiskt få vaccin så jag har varit inne hos dem en hel del. När ett av barnen fyllde år så åt vi middag med mina föräldrar – hens stora dröm. Så det har varit fint att spendera tid med dem, kunna töla, sitta ner, dricka kaffe med pappa (och sticka åt han en extra kaka), planera mat-köp och annat vardagligt.

Månsberget – för varenda värmländsk kotte
Att starta en egen klimatosande lokalklubb – Klimatklubben Karlstad – är nog bland det bästa jag gjort. Har fått kontakt med så många spännande personer, så många som hört av sig till mig, jag har blivit inbjuden till olika möten och dessutom krokat arm med en världs bäst grupp som jobbar med att skydda Månsberget (ni vet den artrika skogen som hotas att skövlas) …
På fredag ska vi ha en manifestation på Stora torget i Karlstad mellan 12-16 – för varenda värmländsk kotte. Jag har nog aldrig använt ordet kotte så mycket som jag gjort den senaste månaden, men tanken är att kottarna ska få stå på Stora torget i vårt ställe. Eftersom det inte råder några restriktioner mot kottar. Varje kotte visar att en vill skydda skogen vid Månsberget.
Hinner jag få svar på mitt covid-test innan det så dyker jag opp för att rodda tillsammans med de andra (vi kommer att stå två och två), annars kommer jag gräma mig i minst hundra år. Vill en delta på ett pandemi-säkert sätt kan en lägga en digital kotte via denna namninsamling. 

Podd-succé
Min och Marias podd, Plan B-podden, går som tåget – tjohooo! Och jag älskar den! Bästa, roligaste och … mest tidskrävande. Vi gör research, producerar podd-avsnitt på löpande band och klipper sedan i timtals. Vi släppte ju två avsnitt den 7 mars (eftersom vi inte kunde sluta prata) som handlade om kvinnor och klimat, och i nästa vecka kommer YTTERLIGARE två avsnitt. Två olika ämnen dock. Men hej vad det går!

Föreläsningar och program-ledare-uppdrag
Bloggen har fått stryka på foten de senaste veckorna, för det har kommit in så många roliga förfrågningar om annat viktigt och sköj. Som föreläsningar – ett battle mellan stad och landsbygd – var är det egentligen bäst att leva (jag vet svaret) – och så ska jag och Maria programleda en grej under nästa vecka. Mer om det sen!

Ström-avbrott
Avdelningen saker som inte hände så där superofta när jag bodde i lägenhet. Strömavbrott! Yep, i gårkäll när jag stod och stekte pannkakor till barnen, och planerade att hugga tag kvällsjobb, så sa det poff. Strömmen gick i halva bygden och en såg små ljus tändas i alla husen häromkring. Så istället för jobb blev det ficklampe-mys med barnen och så somnade vi alla i stora sängen vid klockan 21. När jag var liten gick strömmen stup i kvarten, och det var så speciellt. Mamma och pappa är ju riktiga preppers, så helt plötsligt tändes Aga-spisen, en lagade mat på de gamla plattorna, maten lagrades i jordkällaren och pappa hade till och med några fiffiga special-lösningar för både vattenupptagning och mobil-ladd.

Stor-rensning!
Min dator håller på att kapsejsa totalt, för jag har inte haft tid att rensa den på åratal. Så varje gång jag ska göra ett blogginlägg måste jag först göra plats på datorn, gah! Och sedan omstart. Det tar sån tiiiiid. Skulle behöva vinna tid på lotto känner jag. Men tänker att jag ska avsätta ett par dagar och bara rensa. Sedan är planen att kunna blogga lite lättare.

Blogg 2.0
Jag håller på med en grej som jag hoppas få klart innan veckan är slut, en ganska fet förändring av bloggen. En viktig och nödvändig, som har tagit rejält med tid. Mer om det snart.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Det märks att du har återacklimatiserat dig till Värmland när du skriver töla! 😀 Det ordet har jag knappt hört sen jag flyttade från Karlstad 1997.

    Och så låter det som att du mår himla fint, på det hela taget. Så härligt! <3

  2. Vad roligt att läsa Emma. Lycka till med projekten!

    1. TACK!

Kommentera

Stäng meny