Nyhet! Signa upp på digital klimatlunch om rättvisa!

Här bubblar det minsann! Inte nog att det var boksläpp i går, nu langar jag fram en till nyhet!

Eftersom vårens alla klimatföreläsningar och klimatfrukostar ställdes in på grund av Covid-19, så har jag och Maria Soxbo  kokat ihop en hel arsenal av nyheter anpassade efter nya omständigheter (vår tredje part Johanna är föräldraledig). För klimatkrisen sätts tyvärr inte på paus bara för att strålkastaran riktades åt ett annat håll. För att klimatet (och omställningen som vi behöver göra för att undvika en större, permanent kris) inte ska hamna i skuggan så tänder vi strålkastarljuset och lanserar konceptet #klimatlunch.

#klimatlunch är en digital föreläsning med eftersnack som vi kör live för alla som jobbar hemifrån, vill möblera om lite tankar i huvudet, få ny inspiration eller som vill passa på hänga lite med oss över en lunch!
#klimatklunch är ett webinar där vi snackar om ett visst ämne kopplat till klimatfrågan, du hänger med via din skärm och du kan ställa frågor eller lufta dina egna tankar kring detta ämne i chattkanalen i vårt webinarrum.

Första klimatlunchen vevar vi igång på fredag klockan 12, och då är temat: “Klimat och rättvisa – stad vs landsbygd, klass, kön och makt” som bygger på den spillans nya boken “Rättvisekompassen – 32 sidor om klimat, makt, kön & klass” (Novellix). Vi kommer att snacka stad vs landsbygd, varför klimatet blir en jämställdhetsfråga, bristen på mångfald i klimatkampen och så klart hur klassfrågan spelar in när vi ska försöka leva hållbara liv.

Vi snackar i ungefär 30 minuter, och sedan hänger vi kvar för att diskutera vidare med er, höra vad ni tycker och tänker om ämnet.

Hur funkar #klimatlunch? 
Du anmäler dig här för att säkra din plats (antalet platser är begränsade). Innan webinaret drar igång får du en länk via mejl som är din biljett in i webinarrummet online (du får också en påminnelse på fredag!).

På fredag strax innan 12 bänkar du dig framför din datorn, telefon eller skärm tillsammans med någon smarrig lunch. Varför inte en restfest-lunch!? Du medverkar genom att chatta och ställa frågor (men syns inte i bild själv). Är du anmäld får du också en länk till sändningen i efterhand om du vill se en gång till eller inte hann hänga kvar hela timmen.

Det första webinaret är helt gratis, som ett slags genrep och VIP för er som läser våra bloggar. Vi hoppas att ni som nappar också kan tänka er att ge oss lite feedback efteråt så att vi kan finslipa detta splitternya koncept.
Tanken är att vi under våren kommer ha en hel serie av av klimatluncher, med olika teman och ämnen – alla till priset av en utelunch (på en höft), det vill säga 125 kronor.

Hoppas vi ses!

Och du, har du önskemål kring ämne på kommande klimatlunch-webinars – hojta!

Nyfiken på kommande klimatluncher? Signa upp dig här vettja.

Signa upp dig för info om #klimatlunch


Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Ellen

  Vad roligt initiativ, jag kommer gärna 🙂

 2. Jessica

  Jag önskar er lycka till med ert nya koncept. Jag hoppas ni lyckas i och med att alla måste tänka nytt. Vi får försöka se det positivt att vi kanske lär oss något och att det kommer något gott ur detta – även klimattänket hos människor. Att vi lär oss att pengar inte är det viktigaste, utan hälsan och miljön måste komma först!

  En fråga om ett helt annat ämne, när ni gjorde er blomsteräng. Satte ni i jorden direkt på åkern eller grävde ni upp hela jordplätten först?
  Tack för din härliga blogg.

 3. Jessica

  Gör ett försök till, verkar vara strul med att lämna kommentarer..
  Din blogg är så rolig att följa, väldigt inspirerande.
  En fråga om blomsterängen ni hade, strödde ni bara ut vallmofrön på åkern och de tog sig? Vill nämligen själv göra något liknande.
  Trevlig helg!

  1. emmasundh

   Hej! Tack snälla!
   Blomsterängen är ett on going projekt. De grävde ner elledningarna förra våren, så vi hade turen att helt plötsligt ha jordyta på ängen där vi var snabba att sprida ut frön. Bäst är det ju att ta sig igenom vallen så en kan så i jord!
   Lycka till!

 4. Jessica

  Tack, då ska jag göra ett försök. 🙂

Lämna ett svar