Nya jeans och tanken om att vara nöjd. Nu.

IMG_8304

Jag har nya jeans! Råkade visst säga till min kompis Fatima att jag ska bära dem varje dag fram till jul. Så mycket tycker jag om dem. IMG_8314

För så här är det. Ända sedan Majken kom har jag drömt om att komma i mina hängselbyxor från Sivletto, men det har varit stört omöjligt. Så klart. Inte konstigt liksom.
Jag satsade ju gaaanska så mycket på padding under graviditeten (jag kastade loss från mitt annars rätt så hälsosamma liv skulle man kunna säga). Kanske inte det mest näringsrika sättet att skapa liv, men ett mer eller mindre nödvändigt ont i illamående-båten.
Hursomhelst.
Jag kommer inte i mina hängselbyxor. Och jag har väntat, väntat och väntat. Men de där hängselbyxorna är verkligen skitsmå. Det var inte direkt en het Kim Kardashian-stjärt jag malde ner där innan graviditeten om man säger så. IMG_8307

Men så pratade jag med några vänner om det här med kropperiet. Om att man fasen aldrig är … nöjd. Under de senaste 10-15 åren har jag tänk att jag är himla nöjd, men omedvetet har jag nog ändå strävat efter något annat. Mer muskler, mer vältränad, mer fit.
Och nu gör jag det så inibasken öppet. Jag skriver ju på bloggen att jag längtar efter att komma i mina gamla kläder och bli stark. Och det gör jag förvisso. Men i helgen bestämde jag mig för (inspirerad av mina friends) att nu ska jag vara nöjd.
Jag kan absolut bli stark om det faller sig så. Men jag tänker inte gå runt och vänta på att ett par hängselbyxor passar. Nä vet ni vad. IMG_8300Så jag köpte mig ett par jeans som passar min kropp. Nu. Som jag kan ha fram till jul.

Fasen alltså om jag går i mina gamla kläder, för det betyder att de här jeansen inte kommer att passa så bra som de gör nu.

Så. Nöjd.

Ps. Jeansen kommer från Sivletto. Sprang in och köpte dem tio i stängning i fredags, fick den finaste av hjälp och vill aldrig ta av mig dem.

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 13 kommentarer

 1. Nättan

  Kanon inställning, den gillar jag. Stor tummen upp

 2. Emelie

  Finaste Emma! Du är ju så jävla fantastisk. Stor kram till dig och din fina lilla Majken! <3

 3. Martina

  Du har så rätt! Man borde verkligen vara nöjd NU med sin kropp, alltid!
  Så himla snygga jeans och även koftan. Gillar denna outfit starkt! 🙂 Bär i stort sett aldrig vintage kläder, men när jag läser din blogg tänker jag att jag verkligen borde gå och kika i second hand butiker oftare.

 4. Caroline

  Hej och tack! Min bebis är nu 6 månader och jag dras med daglig ångest över min lilla bebisskapande kropp. Men varför kan jag inte bara vara nöjd? Får man vara det? MÅSTE man inte “tappa sina mammakilon” fortare än kvickt? Som sagt, tack för detta inlägg!

 5. Linda

  Du är SÅ fin! Alltid.<3 Kram!

 6. Viktoria

  Ja!! Nöjd nu! Så underbart inlägg, precis det världen behöver och ja tydligen du också 🙂 många kramar från Göteborg och Haga där alla bullarna väntar! Hihi!

 7. Katarina

  Var nöjd, du är vacker och din kropp är underbar och har skapat en söt och fin Majken. Den dagen du kommer i hängselbyxorna igen far du ocksa vara nöjd för ärligt talat – känslan av att komma i favvoplaggen igen ÄR underbar, det kanske bara tar lite längre tid än man tror… Under tiden hittar man andra favvoplagg, jag hade en amningströja som hängde med länge efter att jag slutat amma 😉

 8. Victoria

  Älskar de här jeansen och in fact hela outfiten. Superfint! Själv har jag en månad kvar till nedkomst av barn nummer två, och jag längtar efter att få “vara ensam i kroppen”, även om det är behändigt nu när man vet var bäbisen är 🙂 När magen sjunkit undan lite ska jag vara snäll mot mig själv och köpa sköna jeans, och inte stressa iväg med kroppen. Jag gick ner nästan allt med mitt första barn innan jag blev gravid med andra, meeeen, det tog hela den där tiden emellan. Det går bra det med. Kroppen är ju ändå otrolig, och det är dags att vi accepterar att den förändras med oss.

 9. Christin

  Heja! Och oj vad jag känner igen mig! Jag tänkte liksom att allt skulle rinna av mig som ett annat vattenfall, så fick verkligen världens chock när mina jeans inte passade. Jag förstod på riktigt ingenting för jag känner mig på riktigt, riktigt liten. Jag känner mig lätt som en fjäder, snygg och allt det där.. Fram tills jag tar på mig mina gamla kläder. Efter flera år av att ha petat på mig själv fick det vara nog så jag sket i hetsen och köpte mig lite sinnesro. Jag har aldrig klämt ner mig i för små kläder innan så varför börja nu?

 10. ISA

  så rätt tänk. och SÅ fin i de där brallorna ju!

 11. Richard, Sivletto

  Vi på Sivletto tackar för de fina orden!

Lämna ett svar