önskeinlägg #4: 12 underbara makeup-produkter du bara måste ha

makeup by emmas vintage

Här kommer nästa inlägg där en läsare sätter rubriken och jag skriver inlägget. Alltså älskar era uppdrag måste jag bara säga. Så himlans roligt!
Jag fick i uppgift av Maja att lista “xx underbara makeup-produkter du bara måste ha”. Så här kommer 12 stycken favoriter som jag älskar.

1. Foundation: Make up store liquid foundation, i nyansen “milk”. Lätt, underbar foundation som blir ett med huden. Jag har testat hundratals foundations (när man jobbar på modetidining är det vardag kan jag lova), men hälften har legat som ett obehagligt täcke ungefär två centimeter ovanför huden (!?), medan andra har varit tok för täckande, nästan så att man känner sig smutsig.
En annan favorit är Jane Iredales Purpresses Base Mineral Foundation som passar utmärkt på sommaren när en vill ha en lätt makeup där fräknarna syns. Eller ja, singlar för min del. Jag äger bara en fräken (sitter mitt på näsan så att man kan prickskjuta).
Jane Iredales Purpresses Base Mineral Foundation är en pressad foundation i puderform, som du borstar på precis som ett puder. Ju mer du borstar på desto mer täckande blir resultatet. Gillar starkt. Enda nackdelen med Jane Iredales Purpresses Base Mineral Foundation är att dosan väger ungefär ett ton. Men det kan jag leva med om min hy ser smashing ut.

2. Eyeliner: Max factor color X-pert waterproof eyeliner. Regel nummer ett när det gäller eyeliner – använd en vattenfast. Och en som torkar snabbt. Annars ser du ut som en Pollock-tavla in the end of the day. Max factor color X-pert waterproof eyeliner kan du dessutom hitta till ett riktigt bra pris.

3. Puder: Isa Dora Velvet Touch Compact Powder, i nyansen “10 Sheer Transparent”. Budgetpuder som är transparent, mattande och håller bra. En riktig favorit!

4. Läppstift: Max Factor Colour Elixir Lipstick 711 Midnight Mauve. Jag är en extrem läppstiftsnörd och är väldigt picky när det gäller nyanser. Röda läppstift går helt bort för min del eftersom jag tenderar att bli skär i hyn. De röda tonerna skapar en lätt tomateffekt all over me. Så jag går alltid mot det hallonröda hållet eller ceriserosa. Så fort jag får in blått pigment försvinner tomateffekten i ett kick. Max Factor Colour Elixir Lipstick 711 Midnight Mauve är en ny favorit som är lätt hallonrosa. Perfekt dagar en inte vill maxa på, och ett superfint sommarläppstift.

5: Nagellack: Essie nail color i nyansen “watermelon”. Essie har de bästa nagellacksborstarna och håller bättre än de flesta andra nagellack. Just nyansen “Watermelon” är en nyfunnen älskling som är helt smashing.

6. Solpuder: Dior Diorskin nude glow i nyansen “002 sunset”. När det nalkas sommar så skippar jag nästan allt smink, men om det är något jag bär så är det solpuder. Diors solpuder har en aning skimmer i sig, och själva nyansen är inte så distinkt. Jag eftersträvar en så naturlig look som möjligt, så då gäller det att produkten inte krämar på för mycket.
En annan favorit, som är matt (utan skimmer), lätt och billigare är Yves Rochers Bronzing Powder Duo. En riktig hit som jag använt flera säsonger. Bra borste medföljer också – sådant gillar en ju. Brukar applicera solpuder på kinderna, i pannan, längs käklinjen och ett drag över näsbenet. Ger fin sommartouch, samtidigt som det skulpterar ansiktet. 

7. Ögonskugga: Make up store microshadow i nyansen “white”. Okej, detta är verkligen en favorit för mig. En matt, kritvit ögonskugga som sitter hela dagen. Gör att man ser pigg och fräsch ut. Jag brukar lägga ögonskuggan både över och under ögat och sedan dutta lite extra vid den inre ögonvrån. Enda nackdelen med denna ögonskugga är att ögonskuggsdosan alltid går sönder. Men annars – töppers!

8. Mascara: Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof. Jag är en högst otrogen människa när det kommer till mascara. Just nu använder jag vattenfast  mascara i form av Max Factor 2000 Calorie Mascara Waterproof. Bästa mascaran jag haft? Måste nog vara Oriflame Master Curl Mascara. En riktig höjdare. Ger tjocka, långa ögonfransar utan att klumpa i hop sig.  Jag har bara ett krav när det kommer till mascaror: Att de inte har en fjösig borste. Men inte heller för fet, för jag vill inte ha mascara på underfransarna. Hamnar det mascara där tar jag bort det bums. Ser hur konstig ut som helst när jag har målade underfransar kan jag lova …

9. Rouge: Oriflame Studio Artist Cream Blush i nyansen “Pink glow”. En lätt rouge – i perfekt rosa nyans – att dutta på kinden. En annan rougefavorit är Bare minerals Ready blush i nyansen The faux Pas. Bra mineralrouge i underbar nyans. Utan rouge ser jag ut som ett spöke, så rouge är ett måste i min makeup-rutin.

10. Ögonbrynspenna: Dior Powder Eyebrow Pencil i nyansen “Sand”. En ögonbrynspenna med kulört i ena änden och borste i andra. Ligger i det övre prisspannet, men jag kan garantera att den håller i en smärre evighet. Min förra penna höll i två (!) år.

11.  Läppstift:  Art deco Perfect Color lipstick i nyansen “No. 13.82 pink cabaret”. Mitt ceriserosa läppstift som jag älskar. En färgklick i den perfekta nyansen. 

12. Ögonpenna: Lumene Eye makeup Pencil with Artic Blueberry i nyansen ”7 White”. Sista touchen (som inte fick vara med på bild på grund av att det bara är en sönderanvänd stump som ändå inte skulle ha synts). För att öppna upp ögonen och få en pigg blick så lägger jag en vit kajal på nedre fransraden, på insidan av nedre ögonlocken. Bästa, bästa makeuptipset ever. 

Ps. Antalet ekologiska makeupprodukter är skrämmande få på min lista som du ser. Det är långt i från ett aktivt val, utan jag har helt enkelt bara kört på gamla godingar. Men jag vill så klart gärna komplettera med/byta ut mot ekologisk makeup, så om du har bra tips – skriv gärna dem i kommentarsfältet nedan eller släng i väg ett mejl till mig på emma@emmasundh.com.
Kramar!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Okej Emma, eko-tips ville du ha – eko-tips ska du få!
  Kika in på bloggen naturligtsnygg.se, där Hannah skriver om och recenserar eko/naturlig hud/hårvård & kosmetika på ett bra och informativt sätt. Där finns även en ingrediensskola en kan spana in för att få mer koll på vad en egentligen kletar på huden. Där finns även länklistor till andra gröna beautybloggar samt till en uppsjö av eko/naturliga webshoppar (för de finns, och de är många!).
  Kram!

 2. Hej! Mina bästa eko tips inom smink kommer här som tack för bästa bloggen!
  Organic Eye makeup remover från Neil’s Yard. Bästa någonsin! Tyvärr har jag inte fastnat för resten av deras utbud men men.
  Volume Mascara från Dr. Hauschka. Jättebra och blir inte grynig. Dr. Hauschka är lätt att finna i butik som är välsorterad och har allmänt bra bas smink.
  Liquid Eyeliner från Lavera. Bästa eye linern! Väldigt bra märke allmänt som har det mesta!
  Ok., det var mina tre i topp som jag inte kan leva utan, resten av sminket ändrar sig och byts ut:)
  Tack för mig! Kram

 3. Jag är lite nörd när det kommer till hudvård och smink och ekologiskt. Det man har på huden skall man kunna äta har min mamma alltid sagt och de orden har etsat sig fast i mig. Jag ryser när jag tänker på att jag i min tonår kletade på en massa billig h&m-skit som jag sedan inte ens tvättade bort utan SOV i!! Herrejösses.. Tack och lov gav inte mamma upp utan tjatade och tjatade och tjatade. Och idag är jag så tacksam för det då jag känner hur bra min hud mår! Sen älskar jag att sminka mig och har länge letat efter riktigt bra hållbart smink. En ny favorit är Une och en gammal goding är Dr. Hauschka. Une har än så länge ingen eyeliner, men det har Dr. H och den funkar jättebra! Till huden använder jag Estelle & Thilde – helt underbart!!

 4. Jag vill också tipsa om une ( une de eco). Jag använder och älskar deras transparanta puder, mineralfoundation, counseler, vanlig fast foundation ( till vinterhalvåret), rouge samt ögonpennor! Dessutom fick jag höra när jag handlade sist att det är Chanel som äger dem, så ingen skit här inte! Desutom har de ett bra pris och finns att köpa på åhlens. Tyvärr kan jag inte rekommendera deras mascara, den liksom torkar inte riktigt.

 5. Du bara måste testa lancomes foundation!! Teint de air och teint miracle! Nyansen 005 är toppen när man är blek och rosa i hyn! Den bästa jag någonsin testat och den enda som är tillräckligt ljus!

 6. Min bästa flytande foundation är den ekologiska och veganska från Lavera, i färgen Porcelain 01. Ljus hudton. Den är lätt, täcker bra men känns aldrig tung. Jag köpte min på renskonhet.se, kanske finns den på fler ställen.

  1. Fel adress, rätt är: renskonhet.com

 7. Unes by night mascara är en av dom bästa jag har testat, tikei har bra mineralmakup, burts bi har superfina läppglans och Idun har grymma läppstift och ögonpennor. Älskar avrils blush (finns att köpa på jordklok.se)
  Kram 🙂

Kommentera

Stäng meny