Vad ska jag ha på mig i morgon?

IMG_5153

Magen växer och garderobens utbud – med vintageklänningar som passats in på millimetern – börjar bli lätt begränsad. En klänning passar! Så nu är den stora frågan vad jag ska ha på mig i morgon?
När jag får tid tänkte jag sy mängder av pennkjolar i olika kulörter som jag kan bära tillsammans med en kofta eller tröja. Ett av höstens alla pysselprojekt.
Just nu kliar det i pysselfingrarna, vill anordna syjuntor, kanske damma av virknålen och sätta tänderna i projekt.

IMG_5167Ljusblå kofta som jag fått i present av min mamma (tack kära mamma), gammal klänning från H&M, skärp från Myrorna, väska från Vintagefabriken och skor från Stadsmissionen.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Joana

  You look absolutely gorgeous.

  x

 2. Frida

  I början av min graviditet läste jag ett tips om att köpa en svart kjol i mjukstretch. En kjol i en storlek större än vanligt och där resorkantan både kan ligga över/på och under magen. Jag hittade en sådan på Åhlens, inte så rolig vid första anblick men gud vad skön och den har gjort att kunnat använda en hel del av mina vanlig toppar under hela graviditeten
  Nu är jag i v 38 och använder fortfarande denna kjol och kommer nog att ta med mig den till BB också.

 3. Hanna

  Mitt bästa tips när magen har växt lite till är att helt enkelt sy om gamla byxor och kjolar. Man vill kansk inte sätta saxen i de finaste men kanske någon halvfigur som inte riktigt passar längre? Hursomhelst så har jag klippt av linningen (finns en massa tips på nätet om man googlar) samt klippt ur en liten rundning på framsidan. När det gäller byxor har jag sprättat bort dragkedjan och sytt igen samt sprättat upp fickorna och sytt igen efter att ha expanderat maximalt. Mudden man syr i ska helst vara dubbel, ganska hög och tightare än man tror. Har också sytt några väldigt enkla klänningar i singoalla-modell av gammal lakansväv. Med en resår eller smock-linning under midjan har de blivit riktigt fina.

  Lycka till!

 4. Fröken H

  Vilken underbar outfit! Jag kan verkligen förstå bekymret med en växande mage kombinerat med vintageklänningar, funderar själv (mest för skoj skull) på hur man ska få ihop den kombinationen om jag någon gång skulle bli gravid.

  Du får använda klänningen som passar och kombinera den på olika sätt med koftor och accessoarer tills du hinner sy lite nya plagg 🙂

 5. Helena

  Jag klär mig inte direkt vintage, men förstår ändå ditt problem, hittar inte ens något i min egen flexibla garderob nu i vecka 29! Ett tips är veckade, vida kjolar som man kan ha över magen med fina skor och en liten kofta med skärp eller bolero. Siluetten blir inte så smal iom att kjolen faller vid neröver magen, istället för att smita åt, men det gör ju inte så mycket, fint att vara gravid! Som en annan sa ovan så är elastiska, tajta långkjolar ett annat alternativ som man kan bära över magen. Fint med någon liten kavaj över kanske? Hur som helst så kommer du vara superpiffig tror jag, allt klär en skönhet!

 6. Vera

  Jag levde i stretchiga fodralklänningar, sånna där pennkjolar i superstretchig trikå som bla. finns på HM för typ 149 kr gjorde att jag kunde använda blusar och toppar längre (fick knyta upp blusarna) och empireskurna klänningar med resår i midjan,hittade många sådana klänningar på second hand då 80-talet var stretchiga tjockismidjans era no1 😉 Grattis som fan till graviditeten och ska hålla tummar å tår att allt går vägen 🙂

Lämna ett svar