Granit <3 Byggfabriken <3 Emilia Ilke

I förrförra veckan var jag på pressvisning för Granits kollektion “Muted tones” som släpps i augusti. Det fanns så otroligt mycket jag tyckte om med den här pressvisningen. Ja, förutom färgskalan som liksom var som ett studiebesök i min hjärnas like-avdelning? Jo, det här …

… att de satsar så enormt mycket på hållbarhet, återvunnet och ekologiska material. Jag blir så himla inspirerad av företag där det finns en stark vilja att ställa om till bättre. Do better.

De har dessutom teamat upp med Byggfabriken och den ekologiska färgen Auro. Sedan jag upptäckte Auro så är jag helt såld, och har ju målat halva lägenheten i den.  Auros färger är liksom komposterbara (!?), innehåller inte plast och en massa gifter. Därför blir jag så glad över att ett stort företag som Granit går i bräschen och sätter standarden.

Jag behöver väl knappast nämna att färgkollektionen som Granit har tagit fram med Byggfabriken/Auro faller mig i smaken med dunder och brak?
En av nyanserna är nästan på pricken den jag har skakat fram i vårt barnrum och vardagsrum.
Gah, jag vill också ta fram en kollektion med Byggfabriken och Auro. #dröm

Hela pressvinsingen var så galet snyggt stylad!

Inte undra på, det var nämligen konstnären Emilia Ilke (som jag tycker så fasligt mycket om pga trevligheten och värmen själv) som hade stylat pressvisningen. Här tillsammans med en annan jädrig härlig, Petra som står bakom eeeeh … TRE konton när jag tänker efter, hahaha. Minimockspetrabetonstudios och nylanserade facade.apt.

Kreativ röra gillar en ju <3

Genidrag av Granit att låta Emilia göra detta jobb!

Och en sådan behaglig färgskala! Och heja Granit som vill göra bättre, och gör så relevanta samarbeten. Mer sånt!

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie

  Hej Emma! Tack för en bra blogg, alltid lika intressant och inspirerande att läsa! Jag blir dock lite fundersam när du saluför Auris färger som extra bra för miljön, utan gifter etc. Vilka gifter är det du menar att mer konventionella färger innehåller? Och vad menar Auro med att de är komposterbara, knappast att jag kan hälla överbliven färg i min trädgårdskompost väl? Har du dessutom sett vad de skriver om konserveringsmedel: “Konserveringsmedel – En vattenbaserad färg behöver också ett konserveringsmedel. Enligt EU-direktivet är det tiazoler som ska användas. Tiazoler är en organisk förening av svavel och kväve som har en microbicid och fungicid funktion, den dödar alltså mikrober och svampar. Vår väggfärg innehåller 0,01% tiazoler. Tiazoler är ett samlingsnamn, de som finns i vår väggfärg är Methylisothiazolon & Benzisothiazolon.” Det finns mig veterligen inget EU-direktiv som säger att tiazoler måste användas i färg, så jag skulle gärna vilja veta vilket direktiv det är de hänvisar till? Dessutom är 0.01% en rätt hög halt kan jag tycka, särskilt som en blandning med mer än 0.0015% methylisothiazolon kommer att räknas som allergiframkallande från maj 2020. Bara lite funderingar från min sida.

  1. emmasundh

   Hej Emelie! Auros färger innehåller ingen plast, till skillnad från andra färger. Men det är mycket möjligt att de innehåller annat bös, ska kolla upp detta.
   Varma hälsningar
   Emma

Lämna ett svar