En kär comeback!

– I samarbete med Kockums Jernverk

Höstens härligaste nyhet kommer här! Svenska Kockums Jernverk gör comeback!
Jag som älskar Kockums alla stöttåliga detaljer (jag har hela mitt torp knökat av Kockums-prylar) tjoade rakt ut i våras när Kockums ringde och sa att de startar igen!
Uppdaterad design, men samma goda kvalitet!
Och med så trevliga människor bakom rodret att hälften vore nog.

Kockums – som startade 1875 – gjorde stor succé med kokkärl i emalj och det lagades grytor med säsongens skörd i emaljerade ikon-produkter. Under 1930-talet blev Kockums tåliga redskap en inventarie i svenska hem.
Sedan kommer plasten.
I takt med plastens framfart under 1960-talet och den framtidsvurm som rådde stannade produktionen av de ikoniska Kockums-produkterna av.
Ingen ville längre ha långlivat och tidlöst och Kockums somnade in i en lång Törnrosa-sömn.

Men nu är det andra tider.
Vi uppskattar inte bara långlivat – vi kräver det.
Plasten fasas ut, Kockums jernverk väcks ur sin sömn, borstar av dammet och kvicknar till med bravur.
Mina gamla Kockums-skålar med 100 år på nacken har fått sällskap av nya varianter som tar vid när de gamla ger upp. Tillverkade för att hålla och servera säsongens skörd – än en gång!
Spana in Kockums kollektion här (sajten öppnade upp nu i veckan, så du är en av de första att kika in)

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 11 kommentarer

 1. Li

  Jättefint och superbra men tyvärr bara för folk med gott om pengar? Vi andra har ju liksom inte råd att köpa en mugg för 500 spänn.

  1. emmasundh

   En får inte glömma att den håller i en livstil. Det här är ett köp som en kanske sparar till och sedan har i köket i resten av livet. Lite så som vi konsumerade innan slit-och-släng. Kram Emma

 2. Jessica

  Vilken fantastisk nyhet! Inte hört detta tidigare och vågar knappt tro att det är sant

  1. emmasundh

   Helt fantastiskt! Hej då plast liksom!

 3. Josefin

  Så fina! Om du bara skulle få välja en pryl ur kollektionen, vilken skulle du välja då? Vilken har man mest användning av tror du?

  1. emmasundh

   Jag skulle välja grytan med två öron. ÄLSKAR DEN!

  1. emmasundh

   Visst är det roligt!

 4. COUNTRYWIFE

  (Från Kockum-diskussion till något annat minst lika intressant…!)

  EMMA, och alla ni bloggläsare som har hängt med ett par år i bloggvärlden, jag är nyfiken på om ni har upplevt någon förändring i stämningen i kommentarsfälten sedan ”moralkrisen” år 2014?

  http://fondofhome.blogg.se/2018/september/har-bloggvarlden-forandrat-sedan-moralkrisen-2014-2.html

  Läs gärna mitt inlägg och lämna en reflektion! Det vore väldigt intressant att höra era tankar. 🙂

  Önskar en trevlig eftermiddag!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

 5. Nina

  Hej Emma! Det är såklart bättre att köpa nåt från Kockums än att köpa nåt i plast, om man nu ska köpa nytt. Men det blir väldigt märkligt att marknadsföra nyinköp som miljövänligt. Kockums vill inte att man bara ska köpa en kastrull för att det är bra för miljön, Kockums vill ju att så många som möjligt ska köpa nya kastruller och byttor, även de som redan har helt fungerande alternativ hemma, för Kockums vill ju tjäna pengar på sin produkt.
  Jag tycker det blir problematiskt när nån som du, som många ser som väldigt miljömedveten, gör reklam för ett företag och konsumtion. Kockums blir nu förknippade med dig, och blir därmed förknippade med miljögoodwill, utan att de egentligen behöver göra så mycket.
  Bara en reflektion!
  Annars tycker jag det är jättebra att du kämpar för att belysa problem med vår livsstil och miljön, men det här tycker jag känns märkligt.
  /Nina

  1. emmasundh

   Det är klart att man inte blir miljövänlig genom att köpa en kastrull, men för någon som har ganska långt till att handla begagnat och precis ska köpa ännu en ugnsform från valfritt företag som producerar saker för att de ska gå sönder – vill jag visa på bättre alternativ. Vi måste börja någonstans. Tack för att du läser min blogg och kommenterar. Blir bara lite ledsen när jag försöker göra något bra, men det är liksom aldrig nog. Blir lite uppgiven.

Lämna ett svar