Ett tips kommer lastat!

Hej från hemmakontoret!
Jag gick igenom sommarens alla bilder – finally! Avdelningen saker en inte hinner att göra när allt går i ett. Och så hittade jag den här bilden som jag tog på torpet, och som jag ju glömt att publicera. Där, för ett halvår sedan, hade jag en plan om att tipsa om detta geniala: tygbindor! Inget nytt påfund, men i centrifugen av engångs så har detta fenomenala fallit i glömska.

Det ska sägas att jag var lite skeptisk till tygbindor (kändes som jag skulle konvertera till en ny grupp människor), men nu är jag såld. Helt och hållet såld.
Detta i kombination med menskopp är min månatliga processur. Vette tusan hur mycket pengar jag sparat på detta halvår, men det är nog en hel del. En massa klimat har jag i alla fall sparat, det är ett som är säkert.
Istället för att köpa mänger av engångsbindor och tamponger, där varje produkt är inslagen i plast, så köper jag en menskopp och ett set med bindor som jag kan använda och tvätta i evigheters evighet.

Ett himla bra flergångs-tips, från gotländska Imse Vimse! Inte sant?
Testa vettja!

 

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 7 kommentarer

 1. Malin

  Jag var också lite skeptisk från början men ville ändå prova och köpte deras startset och jag är också såld på det! Känns så mycket mer naturligt och tycker processen med att förvara och tvätta funkar väldigt bra också! Att prova tyg-tamponger vågade jag däremot inte men det blir kanske nästa!

  1. emmasundh

   Jag håller så mycket med dig! Mycket enklare än jag trodde! Fräscht och smart!

 2. anna

  Tygbindor har ju funnits läääänge…En gång i tiden (när min mormor var flicka) virkade man sina egna bindor. (En slags initiationsrit om man så vill, att börja virka bindor=blivit kvinna) Om man är känslig “där nere” är tygbindor det bästa valet. Man kan dessutom lätt sy egna. Välj då gärna ett rödblommigt tyg, av skäl som inte behöver nämnas. (Bomullsflanell/bomullstrikå mjukast och suger bra.) I vår familj (mor, mormor, syrror, svägerskor, döttrar, ja, alla kvinnor med lingonvecka) har vi alltid tygbindor och, såklart, tygblöjor till barnen. Blöjorna kan ofta ärvas till minst tre barn. Bra att du påminner om detta att det finns alternativ till saker som kastas i soporna efter en gång. I den del av min familj som ännu bor i hemlandet (i Västafrika) syr kvinnorna bindor och blöjor av uttjänta kläder. Tyget är mjukt av använding och många tvättar och inget skaver känsliga babybakar eller kvinnor. Så visst kan vi ta tillvara mycket, mycket mer än vi gör i vår del av världen. (Och det är INTE så bökigt som man kanske tror att sköta tygblöjor/bindor det blir snabbt rutin och går av sig självt.)

 3. Ellen

  Tack för påminnelsen, jag behövde fylla på med fler, så nu är det fixat! Mkt skönare med tyg än papper o plast mot kroppen, upplever jag, så har kört tyg om natten åtminstone för att lyxa men nu kanske de kommer räcka dagarna igenom ❣️Köpte mina första på prov för säkert tio år sen, de håller fint än!

 4. Anna

  Jag var också skeptisk först – men herregud så bra det funkar! Sparar på miljö, klimat och pengar, men även känsliga underliv. Det är nästan den största vinsten, att slippa läkarbesök och en massa kemikaliestinna krämer i sitt allra heligaste. Heja tygbindan!

 5. Palle

  Har inte heller förstått varför många använder dessa engångslösningar när det finns bättre alternativ som både är mer hälsosamma och mer ekonomiska samt bättre för miljön.
  Heja flergångslösningar

 6. MB

  Men… Rent praktiskt, om man blöder mycket, håller det tätt? Och sköljer man och byter efter varje toabesök? Om man är på offentlig toa vill man kanske inte stå och skölja bland alla som tvättar händerna..?

Lämna ett svar