En ny kopp till samlingen

kopp retro emmas vintage

kopp retro emmas vintage inredning

kopp retro emmas vintage inredning kök glas

En ny förtjusande kopp har flyttat in i mitt hem och blivit min absoluta favorit. Den passar ypperligt till den enorma mängd kaffe och te som jag sörplar i mig om dagarna. Dessuom ser den ut som en cirkus bland annat flotta kristallglas på hyllan i köket.
Koppen hittade jag på en liten tebutik i Vasastan, men att den går att hitta lite varstans. Håll utkik efter det underbara, danska märket Superliving och du är koppen på spåren.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 17 kommentarer

 1. SofiaN

  Tjusig! Har du köpt glaset med de vita prismorna på loppis? Visste du att det är en gammal senapsburk? Min mamma berättade att hon i sin barndom tvingade sin familj att äta otroligt mycket senap för att kunna samla på sig de där fina glasen. De fanns i flera olika färger. Tyvärr så har nästan alla krossats under årens lopp och nu har vi bara ett med orangea prismor kvar.

  1. admin

   Hej! Jajemänsan! Det är andra hand-fynd från Tradera. Jag visste att det var senapsburkar, och har undrat länge varför man inte göra sådan här burkkonst nuförtiden. Shit, vad jag skulle käka senap. Precio dom mor din!

 2. maria

  SofiaN: Det är alltså senapsburkar.. tack för infon, har själv undrat.. ägde ett rött innan det gick sönder 😉

 3. Malin

  Vilken helt fantastiskt fin kopp!

 4. christin

  Amen fina!!! Älskar alla sorters kaffemuggar, mest av allt “adam” från gustav.

 5. Synne

  Leken og elegant på samme tid! Kaffen smaker ekstra godt fra fine kopper!

 6. ….och sen när den blivit alldeles för kantstött för att dricka ur så blir det den finaste vasen. Blommor med korta stjälkar står sig längre så små vaser är nästan det bästa. En gul blomma i din kopp…

 7. Astrid

  Jättesöt kopp!

  Jag är på jakt efter det hallonröda läppstiftet du skrev om för ett tag sen, från Art Deco. Vet du vart det är köpt?

  1. admin

   Just detta har jag fått som gåva av en kär vän, men det går att köpa via nätet. et är hur fint som helst, så du gör ett bra köp.
   Kram emma

 8. Helly

  Sicken fin kopp! Gillar även mustaschkoppen som syns i bakgrunden, vart kommer den ifrån?

  1. admin

   Det är Johns favoritkopp (läs: han dricker ALDRIG ur någon annan kopp). Han köpte den på en liten butik i Brighton.
   Hur fin som helst.

   1. Helly

    Brighton alltså, det är en lång väg att åka bara för en kopp. Men fin var den i vilket fall!

 9. Hazelnut

  Och dricksglaset mellan nya koppen och senapsglaset då! I serien Helga, som inte tillverkas längre, så det måste också vara ett loppisfynd. Jag har rödvinsglas, snapsglas och likörglas i serien, det mesta arvegods utom snapsglasen som är från loppis. Jag letar efter dricksglas (eller grogglas som man sa förr). Ett Helga vinglas på hög fot med mörkt rödvin i är så snyggt att man knappt vill dricka upp 🙂

 10. Hazelnut

  Glömde: du som är från Värmland känner kanske till Eda-glas? Har en del därifrån, dock ej något färgat glas, som tydligen var deras grej. Jag har en vas, en stor skål och en liten skål, allt med karakteristisk slipning. Jag älskar när gamla “finglas” får komma ur skåpen och användas till vardags. Inget är för fint för att INTE användas, tänk vad mycket nästan oanvänt det finns i skåpen hos t ex äldre människor. ANVÄND, säger jag bara.

 11. Frida

  Vackert mönstrade koppar är min akilleshäl. Så fin!

  1. admin

   Min med! Kram emma

Lämna ett svar