Ask a question and I will answear!

Medan jag städar och polerar hela lägenheten inför morgondagens omslagsfotografering (pjuu), så tänkte jag skramla liv i en klassiker: en frågestund. Vad sägs? Är ni taggade?
Passa på att fråga det där du har funderat på, om det så är vad jag har för kamera, hur man fixar rutigt golv, tips på vintagefrisyrer, hur mina dagar ser ut eller vad som är min största rädsla. Ställ en fråga eller önska en bild. Högt och lågt – och om precis vad som helst. Så ska jag försöka (när jag har städat skiten ur den här lägenheten) svara så gott jag kan.

Ställ din fråga i kommentarsfältet nedan eller släng i väg ett mejl till emma@emmasundh.com.

Kram på er!

While I clean and polish my apartment for tomorrow’s cover shoot (pjuu), I thought we could do a Q&A session. How about that? Are you in?
Take this opportunity to ask that you’ve been thinking about, whether it’s what kind of camera I use or what my days look like. Ask a question or wish a photo. High and low – and just about anything. Once I’ve cleaned this apartment, I will answer as best I can.

Post your question in the comment field below, or throw away an email to emma@emmasundh.com.

The best to you! 


Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 32 kommentarer

 1. Linnéa Bergqvist

  Å vad kul med frågestund! Jag vill gärna veta vad du har för kamera. Tänkte att jag skulle byta upp mig från min ett år gamla Canon 650 D. Har funderingar om en Canon 60D men vet inte om det är för stort steg om man fortfarande är nybörjare, fotar dock manuellt… Har du något tips?

  Tack för all fin inspiration! <3
  //Linnéa
  http://www.thewildrose.se

 2. Skatan

  Ditt hår alltså! Vet att du skrivit om det innan men HUR gör du för att få det så himla vitt och fint?!? Vad är hemlighete(rna)n? Kanske du till och med vet vilken magisk “färgkombination” din eminenta frisör använder? Det är ju alltid flawless vitt tycker jag, så tjusigt! xx

 3. Josefin Holmgren

  Jag tänker på att många människor som har särpräglade stilar, alltid har haft karakteristiska stilar och gärna såna som är lite oväntade och härligt genanta nu. Du som är så ljuv och vacker och har en sån fulländad stil, har du några stil-bloopers/överraskningar att bjuda på från dina Old Days? Gärna detaljerade förklaringar och kanske bilder, musik, minnen mm.

 4. Hanna

  Hej! Kör en följdfr

 5. Lotta

  Kul 🙂
  Du är ju så tjusig och fin jämnt, äger du alls några urtvättade t-shirts och mjukisbyxor? 😉 Och använder du dom isåfall någongång?
  Vilken är den bästa “bad hair day” frisyren enligt dig?
  Tack för en fin och inspirerande blogg!
  Lotta

 6. Johanna

  Vilket klädesplagg skulle du aldrig kunna tänka dig att ta på dig? Eller i alla fall inte visa dig bland folk i? ^^

 7. Petra

  Hej Emma! Först vill jag bara säga att jag tycker att du (och din blogg) är både oerhört vacker och inspirerande! Genom att läsa dina kreativa skriverier har jag blivit så sugen på att blogga mer själv och jag skulle gärna byta ut hela min nuvarande garderob mot endast vintageplagg. Och då till min fråga: gjorde du en total stil-switch till vintage? Gick du liksom från 0 till 100 på två sekunder eller gled du över lite gradvis? För hur mycket jag än skulle vilja så kan jag inte köpa hur mycket nygamla kläder som helst, så har du några tips om vad man kan börja med att införskaffa? Vad är lätt att matcha med lite “modernare” kläder? Jag tycker t.ex. väldigt mycket om att bära jeans som är tighta och höga i midjan, men samtidigt älskar jag 20-30-40talets dammode (och frisyrer!!!). Tack på förhand och ha det gott! 🙂

  Petra
  http://mandarinchips.blogspot.com

 8. Felicia

  Hej finaste Emma! Såg dig på Popaganda och blev så himla starstruck du anar inte.. Du har en himla fin blogg och du verkar vara en helt fantastisk person på alla sätt och vis! Jag undrar vad du har för storlek på plattång eller överlag rekommenderar för bästa retrolockarna? Funderar på att införskaffa mig en men vet inte om jag ska satsa på 19 mm, 25 mm eller något annat? Sen önskar jag även mer hår på bloggen, bilder, inspiration, tips & trix och gärna tutorials och filmer! Massa systerskapskramar Felicia

 9. Julia

  Börjar känna mig tjatig, men har du tips på var jag kan köpa snygga mobilfodral?

   1. Julia

    Tusen tack, Josefin! Himla bra tips!

 10. Anna

  Hej Emma!
  Tack för en otroligt fin och inspirerande blogg! Din optimism har minsann satt färg på många av mina gråa dagar 🙂
  Jag undrar bara hur du bar dig åt när du blev frilans? Hade du FA-skattsedel och hade frilansat tidigare eller gick du direkt från att vara anställd till egen företagare? Jag är själv journalist och håller på att starta frilansföretag, vilket ju känns lite pirrigt och osäkert ibland!
  Ha det fint!
  /Anna

 11. Annika

  Hej! Många bra frågor här ovan, är speciellt nyfiken på att höra om hur din stil har utvecklats under åren. Här kommer några vilt spridda frågor:
  – Vad är det första du gör på morgonen?
  – Finns det något med ditt jobb som kan ge dig ångest?
  – Vilka är dina 5 favoritbloggar att läsa?
  – Har du nåt guilty pleasure?
  Sen vill jag bara tacka för en alltid vacker, ofta tankeväckande och rätt igenom inspirerande blogg. Kram!

 12. Sofiguss

  Hej fina Emma! lite konstig fråga kanske, men jag undrar hur du tänker kring smalhetsen och det rådande träningsidealen vi har idag. Är det något som påverkar dej? Tycker du verkar vara en så himla stark person, som är trygg i sig själv och inte bryr sej så mycket om vad andra tycker. Önskar jag oxå hade sån självkänsla! Har du alltid varit sån?
  Och så måste jag bara säjja tusen tack för en vacker och superinspirerande blogg, älskar den!

  Kram från Sophia

 13. Hanna

  Hej! min allra mest brinnande fråga är var har du köpt dom där underbara puderrosa skorna?
  Kram!

 14. Sonja

  Hej!
  Först och främst, underbar blogg med en fantastisk stil! Jag älskar vintage och jag blev så glad när jag hittade din blogg för du har precis sån stil jag gillar och vill ha, både vad gäller ditt utseende och hur din lägenhet ser ut. Mycket inspirerande! Just nu är jag på jakt efter en snygg vintageväska att ha till jobbet. Har kollat in etsy som du brukar använda också men de flesta är lite för små. Jag vill helst ha läder och inte svart. Har du någon du vill rekommendera som du har sett och som DU hade tyckt om?
  Kram!

 15. Camilla

  Hej Emma!
  Jag är nyfiken på var du har fått tag på det där snygga kamerafodralet? Vidunderligt snyggt!

  Kram!

 16. Linn

  Jag undrar om du kan skriva om hur man gör ett sånt tjusigt rutigt golv? Kram

 17. Bea

  Kul med frågestund! Jag vill verkligen veta vad det snygga mörkrosa lacket som du har på fingrar och tår heter.
  Och precis som skrivits ovan skulle jag gärna se fler hair tutorials och en beskrivning på hur man målar rutiga golv.
  Allt gott!
  /Bea

  1. Bea

   Jo, Emma, en sak till! Jag har sett att du ofta går i kjol eller klänning även på vintern. Hur fungerar det och hur håller du dig varm? Jag älskar själv att gå i kjol men gör det sällan på vintern eftersom jag tycker att det blir för kallt eller jag känner mig för naken om benen och även om jag har stövlar så tycker jag att jag fryser om knäna. Vad är dina bästa tips för att ha kjol under svensk midvinter?

 18. Evelina

  Hej Emma! Du har en sån himla fin blogg, och jag har följt den i flera år, från när du var på damernas, till vintagefabriken. Jag skulle gärna vilja veta hur du tänker kring bloggen och bloggandet. Hur tänkte du när du började blogga och hur har din relation till bloggandet utvecklats över tid? Finns det ämnen som du redan från början visste att du ville utelämna från bloggen, eller har även det vuxit fram genom åren? Du är ibland väldigt personlig på bloggen, och har skrivit några utelämnande texter – något som jag tror väldigt många uppskattar, men det måste även vara svårt för dig att lämna ifrån dig stora delar av ditt privatliv till en mängd främlingar (även fast det nästan känns som om jag känner dig lite grann i alla fall). Hur tänker du kring dina personliga texter?

  Och slutligen- hur ser du din blogg i framtiden? Jag älskar bloggen som medium och läser flera om dagen, men har ingen blogg själv – så det vore intressant att få veta mer om hur du tänker kring bloggandet! Tack igen för denna fina plats på internet som du låter alla oss läsare få tillgång till!

 19. Evelina

  OCH jag glömde – kan du inte fråga John om han vill starta en stilblogg! Asså jösses vilken stil din herre har!

 20. L

  Hejhej!

  Jag vet ju att du inte brukar lägga upp en massa recept på bloggen och så, men är nyfiken på vad du och John brukar laga för mat och om du kan tipsa om något extra smarrigt. (har förstått att du äter mycket veg.) Jag älskar mat, men middagstiden är min ständiga ångesttid då både jag och min sambo liksom kan fastna i en halvtimme utan att veta vad vi ska göra för mat. Det är också en vanlig källa till bråk. Hur funkar det hos er?

  Sen undrar jag även hur du tänker med motion/mat/utseende? Du ser ju strålande ut och det verkar ofta som om du “bara” har ett sunt förnuft och rör dig en del och äter vad du vill. Är det så, eller äter du enligt lchf eller har några andra rutiner/regler? Kanske blev lite rörigt 🙂 Jag känner till exempel ofta att jag bestämmer mig för att bara äta lördagsgodis, men lyckas sällan hålla det. Och det verkar så lätt för andra.

  Sist men inte minst, skulle jag tycka det vore superkul ifall du ville dela med dig av festliga julklappar till fina män. Du har ju John, och känns som att han har bra smak, liksom du. Vad köper du till honom eller andra likasinnade?

 21. Cecilia

  Hej Emma,
  Jag undrar vad den pastellgröna färgen heter (märke, nummer) som ni använt till ommålningen av byrån i vardagsrummet. Har en möbel som skulle bli väldigt fin i den nyansen misstänker jag. Tack!

 22. Linnéa

  Hur fixar du ditt hår en vanlig dag? Skulle du inte kunna få med det i en video? Kram

 23. Hanna

  Har en hårfråga: Du är väl blond från början, men det borde ändå krävas en hel del blekning för att få det sådär kritvitt. Hur gjorde du för att inte få världens mest slitna hår?

  (Om du fick hjälp med typ precis allt please infoga frisörs nummer <3)

 24. Clara

  Hej!
  Du och dina kompanjoner gör många fina inredningsreportage och ni stylar väldigt fint! Allt känns kreativt och inspirerande. Inte minst det här ni gjorde tillsammans: https://www.emmasundh.com/merry-vintage-christmas/
  Jag har lite frågor om det här med att frilansa som stylist/skribent:
  1. Säljer ni in era idéer till tidningen innan ni gör jobben (som en pitch) eller gör ni jobben och säljer in det som ett färdigt reportage (dvs text tillsammans med bilder)?
  2. Vilken tid på året säljer ni in exempelvis ett reportage med jultema? Jag tänker på att magasinens julnummer produceras under sommaren på redaktionerna.
  3. Jag är ny som frilansjournalist och jag tycker det är svårt att ta betalt för den tid man lägger ner. Hur gör ni? Vilka riktlinjer går ni efter?

  Tack för en fin och inspirerande blogg!

 25. Helle

  Hej! Jag har precis börjat läsa din blogg och tycker att den är underbar! Verkligen inspirerande 🙂
  Jag surfade in på modcloth och hittade en klänning där jag verkligen älskar, men den var ganska dyr. Hur gör man för att undvika tull? Och om man inte kan undvika, hur mycket brukar det landa på? Hur är kvaliten på deras kläder? Kanske inte de roligaste frågorna för en frågestund men något jag funderat på 🙂

 26. Emelie

  Emma kan du inte berätta lite om hur du tänker kring prissättning när du gör frilansjobb, jag tycker det är så himla svårt att veta vart man ska börja? Kram!

 27. Hanna

  Har du plick? Det skulle vara superkul att kunna få tag på någon liten snygg smågrej (som du vanligtvis brukar ha så himla mycket av ju!) för ett pris som lite mer passar en fattig student :’)
  kram!

Lämna ett svar