A wonderful vintage dress

vintage dress by emmas vintage

Jag dör klänningsdöden lite granna. Alltså den här klänningen. Jag älskar den. In i varje söm. Klänningen har varit min mormors och har under de senaste decennierna hängt i min mammas garderob … ända till den dag jag insåg att mormor och jag har samma storlek.
Den sitter nämligen helt perfekt på min kropp.  Jag måste fråga mormor vad den här klänningen har varit med om, om den har varit på fest eller om den bara har hängt i garderoben i väntan på champagne.
Om jag känner min mormor rätt så har den varit på minst tio galej. Om inte mer.

Helst av allt vill jag bo i den här maffiga klänningen nu. Sitta på kontoret i den. Glida fram över grandiosa stengolv. Och vila på små puffar. Kanske inte sova i den, men ungefär allt annat. Mest av allt så vill jag gå på baluns i den. En flådig bal där jag får dansa vals (fast jag inte kan), skåla i champagne och äta pimpinetta snittar. Men det är ju inte så att balinbjudningarna haglar tätt anno 2013.
I vanlig ordning får man i så fall ta saken i egna händer. Inom den närmsta femårsperioden ska jag banne mig anordna en bal. Och då ska den här klänningen få dansa minsann.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Ylva

  Åh gud vilken vacker klänning! Och satt ju som en smäck på dig. Hoppas du får använding för den inom en snar framtid för den är som en dröm! Det är nåt speciellt med ärvda kläder…

 2. Sofie

  Så otroligt fin klänning! Tycker det är synd att man inte får gå på bal numera. Efter studentbalen tar det liksom slut… Vad ska jag då med mina balklänningar till?

 3. Amanda

  ¨Makalös klänning! och vad underbart att ärva kläder från sin mormor, min var tyvär ett par huvuden kortare än mig så det vet jag inte hur det skulle gå 😉

 4. Lisa

  Makalöst vacker! Vad kul att kunna använda sin mormors klänning – helt underbart.

 5. Lotta

  Väldigt fin! Och modellen är jättelik en klänning som varit MIN mormors som både min kusin, min syster och jag hade på våra studentbaler! Precis de där små “vingarna” över brösten och samma snitt på livet och kjolen. Fast min mormors har dubbla axelband och är stålgrå/mörk silver med diskret silvrigt mönster. Så kul att kunna använda kläder från släktingar!

Lämna ett svar