Tack, perennrabatt och ljuvlig doft

 

Kanske den spretigaste rubriken i kvinnominne. Men jag ÄR lite spretig just nu, och så får det vara. Det är sorg, det är pepp, det är klimat, miljö, bygg och odlingar. Det är längtan efter fest och att bjuda hem nya bekantskaper till vår trädgård. Det är stark som en oxe och tunnaste huden. Allt i en salig blandning. Det är ena stunden vi-ses-på-bubbel-i-parken-pepp, och därefter ett “tyvärr jag kan inte”.
Jag lyfter blytunga stenar på tomten, så där tunga att en använder prick varenda muskel i kroppen för att hiva den på kant, och sedan gråter jag i regnet en skvätt för att trädgårdshandskarna skaver. Eller att brädan som tydligen ska hindra all kirskål från perennrabatten inte blev tillräckligt lång. Som jag beskrev det för John: En tarmsköljning i tårkanalerna.
Men om jag får ta med mig något så är det väl kanske en förståelse för att allt kan samexistera. Och att alla människor går runt och bär på en massa. Och att en ska vara snäll. Alla dagar i veckan. Mot alla.

Men det var inte om det jag ville skriva. Utan först och främst vill jag hiva ut ett stort tack för alla era fantastiska kommentarer, mejl och DM:s som ramlade in efter det här inlägget. Tack för all värme, igenkänning, utsträckta händer. Ni anar inte vad det betyder för mig.
Att inte känna sig ensam.

Tack.

Det finaste just nu måste vara det här. Häggen blommar och vi har insett att det finns hägg i varenda vädersträck på vår tomt, så det doftar ljuvligt precis överallt.
Det är så spännande att upptäcka allt som växer på tomten. Hittills göms det mesta under ett hav av kirskål, men en ska ju ha att göra de kommande åren tänker jag.

Just precis nu stökar jag runt ganska friskt i trädgården.
I veckan ska jag ta bilder och visa er. Som jag har svettats. Leriga brallor och håret i tofs. Men snart har jag en perennrabatt intill lusthuset, och alla pallkragarna är snart fyllda med jord och redo för plantor.

Det fina med att bo intill sina föräldrar som älskar trädgård? Det är att en har världsnära till plantskolan. Här är min skottkärra full med plantor som jag fått gräva upp i mamma och pappas trädgård, och buskar som sparats i små hinkar i väntan på rätt plats. Schersmin, iris, midsommarblomster och blåklint …

Jag kan också ha köpt hem några provburkar med grön färg till lusthuset.
0 % prio, men detta var vad jag unnade mig efter en kämpig vecka. Några streck på en stolpe. Ni ska få se så fort det slutat regna. Regnar det hos er också?

Här har det vräkt ner i dagar …

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Loading Likes...

Kommentera

Stäng meny