Vintage twins FTW – The dress

vintage dress vintagemassan-bakat-framat

The dress. Den här hallonröda vintageklänningen köpte jag på Vintagemässan Bakåt Framåt för några år sedan. Jag föll pladask, men kände samtidigt att den var lite … bekant. Inte så konstigt visade det sig. Min vän Lollo hade så klart en exakt likadan.

Nu kallar jag och Lojsan klänningen för tvillingklänningen. För vi ser ut som evil twins när vi bär den samtidigt. Blondiner, med hallonrött läppstift och mönstrad vintageklänning. Ofta vita strumpbyxor till. Som en blandning mellan The Shining och Hitchcocks svala blondiner.

emmas vintage

Nu har klänningen blivit en … trillingklänning. Bästa Elsa Billgren har nämligen också köpt ett exemplar av denna perfekta vintageklänning – som hon för övrigt passar utmärkt i. Klänningen finns i ett begränsat antal och ibland dimper det ner bilder i min mejlbox med ämnesraden “jag har en likadan hallonröd klänning som du”.
Vi kanske helt enkelt borde ha en klänningsklubb där vi ses i vår klänningar, ser sjukt läskiga ut på håll och pratar om vår enormt goda smak för klänningar.

vintage dress elsa billgren

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Amanda

  Säg till om ni hittar en till för kag vill vara med 😉 Det är en fantastisk fåargkombination, älskar den på alla tre av er!

 2. Ja jag tyckte väl jag kände igen den när jag såg den på Elsas blogg! En pärla. Det roligaste är även att få se hur olika den ser ut på er. Alla fina, men på så egna och bra sätt!

 3. Madeleine

  Otroligt fin klänning, och att den ser så olika ut på er! Verkar vara ett bra kap!

 4. Marianne

  Haha yes I thought it looked familiar! Love it on both of you 😀

 5. Siri

  Jag var tvungen att titta in här efter jag sett Elsa i sin nya klänning för jag trodde du blivit tokig och sålt din. Galet att det finns så många av den
  Jag hittade en gång kappan som tillhörde min klänning ett år efter jag köpt klänningen i en annan vintageaffär i London. Men den satt dåligt och var dyr, så det blev ingen återförening…

 6. Evakuera

  Jag tyckte väl att jag kände igen klänningen från Elsas blogg! Sjukt fin klänning!

 7. Matilda

  Jag hittade en likadan på Vintagemässan här i Stockholm igår. Jag köpte den fast jag är pank. Men nu kommer jag åtminstone vara SNYGG och pank.

Lämna ett svar