Vi har fått bygglov!

 

Tänk att den här skissen, med knepiga proportioner och små relevanta detaljer (viktigt att rita in regntunnan!), skulle bli starten på ett byggprojekt.
Som nu faktiskt drar igång!

Vi har nämligen fått bygglov!
Nu inväntar vi tekniskt samråd och att vi får klartecken att börja skapa vår plats på jorden. Eller uppe på berget.
För vi ska bygga på ett berg. Med sten, halmbalar, lera, enkupigt tegel, gamla fönster och dörrar.
Halmen växer upp just i detta nu i Värmland, leran ska vi leta reda efter och sommaren kommer att gå åt till att söka reda på allt material.

Vi ska bygga ett halmbalshus  – där vi vill undvika klimathaltande material som betong, stål och plast så långt det går. Vi ska återbruka så mycket vi bara kan – fönster, pardörrar, taktegel, grundstenar, innerdörrar, garderober, hyllor – ja – rubbet!  Måla i linolja och äggoljetempera, och pja bygga ett badrum i lera. Solceller på taket, ett smart avlopp och så smarta lösningar för ett hållbart liv.

Detta blir helt klart en spännande sommar – wiii!

Här är den första skissen över huset där hus och orangeri sitter ihop. Det slutgiltiga resultatet blev annorlunda, men inte SÅ annorlunda.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. Miranda

  Grattis till bygglovet! Tänkte tipsa om Hus drömmars nästsista avsnitt den här säsongen som handlar om ett par som bygger just ett halmhus. Det har du säkert koll på men ville skriva här om du missat. De verkade dessutom väldigt kunniga på området och kanske några att rådfråga eller inspireras av:)

  1. emmasundh

   Ja, så inspirerande! Det finns en hel Facebook-grupp av halmbalshus-byggare. GULD för alla som bygger nytt!

  1. emmasundh

   Jajemänsan!

Lämna ett svar