Värmland: Vårpromenad, blommiga tapeter och kackel i trädgårdslandet

Förra helgen pep jag och John iväg till Värmland. Hem till mina barndoms trask-grusvägar, vida ängar och blommiga sommarrum.

värmland by emmas vintage

I Värmland var det vår. Det luktade ta-ut-cykeln och pirrig premiärtur på grusiga vägar, uppluckrad jord och porlande bäckar.

Solen sken och tusen fåglar satte soundtracket till helgen.

I trädgårdslandet kämpade rabarbern för att komma upp ur jorden.

Och det blommade i varje hörn.

Ett stenkast från vårt hus bor min underbara moster Katarina. Ute i hennes trädgård sprätter de här tokarna. Kacklar och springer runt.

Kamouflerade höns sprätter efter mask.

Den ståtliga tuppen.

Jag och John har flyttat ut från stora huset och bor numera i mitt gamla sommarrum, ute i trädgården. Hit flydde jag när jag var liten, bodde själv och låtsades att jag hade flyttat hemifrån.  Rummet har fungerat som förvaring de senaste åren, men i julas hade min syster Ellen gjort i ordning rummet, med gamla katttavlor och manglade lakan, redo för inflyttning. Så himla snällt.

Här kan Sockan springa fritt, stå på nattduksbordet och härja.

På lördagen åkte jag och mamma in till Karlstad för en liten loppistur. Hittade en nya antikbutik, med en pratglad ägare som hade en fabless för radioapparater. Här fanns   så mycket spännande kan jag lova. Allt från kartor, Perstorpsbord, porslin till …

… radioapparater så klart. Jag är ju som många av er vet något svag för radioapparater, så jag och ägaren hade en hel del gemensam kan man ju säga.

Lampor en massa hade hen också.

På kvällarna bjöd mamma och pappa på middagar i stora rummet. Svamppaj med kantareller från förra årets skogsskörd.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Lisen

  Det ser fantastiskt ut!

 2. frida

  så snygga hängselbyxor!!

 3. Milla

  Åh vad roligt, det måste vara samma loppisaffär jag besökte på min senaste Värmlandstripp. Sjukt trevlig och pratig ägare och vilket sortiment! Bara lördagsöppet va? Tycker mig känna igen mig i butiken.

 4. A

  Åh, den blommiga tapeten, vet du ifall det är något som fortfarande går att få tag på?

 5. ulrika

  vilka fina bilder! älskar doften av vàren!

 6. Martina

  Mysigt! Har också tillbringat ons-sön i mitt barndomshem. Plockat vitsippor till mamma med hjälp av 4-åringen. Påskakärring-dressat sonen (samma 4-åring) och åkt till lokala Ica för påskägg. Kaffe i massor i solen på verandan. Kramat hunden. Luftat förkyld bebis. Skapat nya minnen i samklang med gamla. Tack för finfinfinfin blogg❤

 7. Kamilla

  Åh kan du inte säga vart denna radiopärla finns? 🙂

 8. Johanna

  Jättefina solglasögon! Vart har du köpt dom?

Lämna ett svar