Värmland: Potatisland, en kattfarbror och min barndoms trädgård.

IMG_8906

Tänkte visa lite fler bilder från Värmland. Förutom att vi tog upp ekan ur sjön så hjälpte jag och John mamma och pappa i trädgården.

Vi hjälpte till exempel till att äta upp ungefär en liter plommon och äpplen.
IMG_8949

Inspekterade zucchini-skörden. Tänk om det fanns sådana här bjässar på Coop, då skulle en stå sig en vecka!

IMG_8843

Och så hjälpte vi dem att ta upp potatisen. Allt skulle opp för vinterförvaring. Eftersom jag inte är så rörlig så fick jag i uppgift att sitta och sortera potatisarna. IMG_8868

Stora från små, och bort med gröna och skadade. De naggade och största skulle bli middag på en gång. Så efter en timme i potatislandet försvann pappa in i köket med en hink potäter för att göra potatisgratäng. Mums!IMG_8832

Prick med liten potatis.

IMG_8845

En bjässe.

IMG_8900

Mitt Bullerbyn.

IMG_8614

Den här stiliga kattfarbrorn gjorde oss sällskap i trädgården. Satt i ett äppelträd.
Känner du igen hen? Det är ju vår älskade katt Sockan som fortfarande bor kvar hos mamma och pappa. Från stadskatt till klätterkatt. IMG_8632

Klonade, stillade och balanserade på små, små grenar …IMG_8626

Men så fort jag kom i närheten med kameran så tog showen slut. Så kattigt. IMG_8913

När kroppen sa potatis-stopp traskade jag in mot huset, och bländades av det här eldträdet som stod på ängen på andra sidan vägen. Tänk att det är samma äng som den här somriga sakenIMG_8929

Med höstsol i ögonen gick jag in. Här är huset jag är uppvuxen i. Med guldockra dörr, faluröd fasad, mammas kryddkrukor, kaprifol som klättrar, grusgången där jag hoppade twist som barn och en veranda som jag ständigt tjatar om att få måla röd.

Nästa sommar kanske?IMG_8963Väl inne i huset satte jag i gång att baka bullar. Det var kanelbullens dag, men jag gjorde vaniljbullar istället. Mycket godare.
Och så drack vi kall mjölk, smaskade i oss nybakat bullar och pustade ut efter trädgårdsarbetet.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Fredrikapåvinden

  Åh nu blir man allt sugen på att flytta ut på landet och odla potäter. Så fint!

 2. Fanny

  Men åh, jag blir alldeles nostalgisk. Så himla fint ju! Jag sitter här långt borta i Tokyo och drömmer om just det där – med Sverige, landet och höst. Glad att jag åtminstone kan få det serverat vi fina bloggar som din!
  Kram!

 3. E

  Ska Sockan bo kvar där nu eller letar ni fortfarande hem ?
  Har inget att erbjuda tyvärr, är bara nyfiken 🙂

 4. Anna

  Underbar dag! Helt perfekt i mina ögon. 🙂

 5. Ellen

  Hej! Jag tycker att det är så himla kul att se dig i jobbartagen med arbetskläder på och hög tofs. Alltså jag gillar ju din stil och att se outfitbilder från stadslivet, men att blanda med trädgårdsarbete utan att vara så fixad gör dig (och andra bloggare också för den delen) så verklig. Det är ju så man ser ut när man grejar! Tack för det! Plus att hög tofs eller Lilla Myknut kan vara den gulligaste frisyren ever.
  Puss!

  1. emmasundh

   Hahaah! Här sitter jag med Britney-tofs och myskläder (dagen till ära) och läser din kommentar. Jag tycker själv att det är väldigt befriande att vara allt på en skala. Superfixad, eller superofixad. Och håller med sig om att det gör människor verkliga. Att ha lite gammal mascara under ögonen och ett par strumpor med hål i.
   Stor kram emma

Lämna ett svar