Status på verkstad som ska bli kök!

Som ni vet håller vi på att renovera en gammal verkstad i Värmland. Verkstaden ligger på mina föräldrars tomt, ett stenkast från deras hus. Och planen är att göra om verkstaden till kök så det blir enklare för oss att leva och härja när vi är på besök. Blir det trivsamt så kanske vi flyttar dit på heltid medan vi bygger hus (om vi får bygglov). Jag har ju visat bild på hur verkstaden sig ut när vi började, och tänkte berätta lite hur det går.  Jojomänsan.

De gamla skåpen har flyttats, och golvet har lyfts bort. Nu är vi nere vid betongen så att säga.
Inom kort kommer nämligen rörmokare och ska dra in vatten och avlopp här. Sedan ska vi se hur mycket av skåpen vi kan återanvända, det ska in kyl, spis, ugn (allt blir begagnat förutom kylen, det är i alla fall planen) och så ska allt så klart målas.

Där hålet i väggen är ska vi öppna upp en dörr. Men vi måste hitta en dörr först, hahaha. Inget nytt inte, utan vi vill så klart ha gammalt och återbrukat.
Att renovera verkstaden är lite som att ha ett testprojekt, ett genrep inför att bygga hus. John vill testa att lägga lergolv härinne, för det vill han ha i huset sen (om det blir ett hus (gah, måste lägga till de där parenteserna  hela tiden för jag vill inte ropa hej ännu).

Vi plan är att involvera barnen i detta projekt så mycket det bara går. Så här grundmålar de med äggoljetempera. Rent tekniskt en katastrof så klart, hahaha, men det viktiga är att de har kul. Inte att de blir rätt. För då hoppas vi att de vill vara med i våra projekt längre.

Tada! Grundmålat. I alla fall en vägg. Och nästa gång vi är i Värmland ska vi grundmåla resten och sedan måla med en fin kulört. Det kan vara så att vi har kallat ur.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Linne'a

  Spännande med lergolv, det är jag också sugen på att testa nån gång! Du kanske redan har kollat in, men wildlyh på instagram byggde ett så himla fint hus som i alla fall jag sparat i min moodboard för om jag skulle bygga någon gång. Hoppas ni får till ett tv-program, det behövs mer motvikt till dyra, omiljövänliga skrytbyggen i media

  1. emmasundh

   Måste spana in! Tack för tips!!!

 2. Sofia

  Spännande att följa en annan typ av köksrenovering. En som inte handlar om nytt nytt nytt. Beslag för 150:- styck, ”prisvärda” skåp ala 8000:-/styck och marmor överallt. Befriande! Också smart av er att testköra lite inför nästa projekt. Prova färg, tekniker och komma närmre vad ni gillar och vad som är görbart.

  1. emmasundh

   Ja, det känns lyxigt att ha ett testprojekt och tänker att detta blir som en sport: att få tag i allt begagnat!

Lämna ett svar