Rundgång, pris och hej!

Hej på er! Det var ju ETT TAG SEN!
Gissar att ni undrat om jag fick under jorden efter beredskapsveckan, ramlade ner i jorskällaren, låste in mig på dass eller gick vilse när jag skulle gömma mina stålars.
Men det är snarare tvärtom.
Jag har jobbat. Som jag har jobbat.
Herregud.

Jag håller ju för bövelen på att styra upp en cirkulär popup-galleria vid namn Rundgång i Karlstad.

Yep, jag projektleder hela fadderuttan och tillsammans med mitt team från Karlstads kommun, Karlstads energi och Mitt i City-gallerian så syr vi ihop något helt fantastiskt.

Det är frukstansvärt mycket logistik, kreativa möten med butiker och aktörer, idéspån, matchmaking av olika aktörer och bokande av workshops. Det är asmycket jobb, men framför allt är det fantastiskt att SÅ många olika instanser är involverade i detta. Hela samhället räcker upp handen och ba, “klart vi hjälps åt”. Gymnasieskolor, ÅVC:er, byggåterbruk, komersiella aktörer och stora kedjor.

Om två veckor, den 28 oktober (lagom till höstlovet, host, host) öppnar Rundgång upp och håller sedan öppet i nio MAXADE veckor.
Hela 30 olika aktörer – både nationella och lokala – kommer att ta plats i Rundgång under olika perioder, det kommer att arrangeras workshops, events och dessutom kommer vi släppa två spännande kollektioner. En upcyklad konst-kollektion och en pre-älskad kollektion signerad en radda fantastiska personer.

Mitt i allt har jag blivit tilldelad priset Årets Formbärare Värmland av Svensk form för jobbet med Rundgång – innan popupen ens har öppnat. Så ja, nu vill en ju leverera va.

Det blir nio intensiva veckor där butik ska byggas upp (av återbrukad plywood, fönster och annat kollijox från ÅVC) och jag ska fäktas med kamera, mangla ut på sociala medier (här!) och jobba för att ingen ska missa att detta händer.

Jag hoppas innerligt att popupen blir en succé, att alla workshops blir fullbokade och att alla går man ur huse för att kika in i Rundgång? Varför? Jo, så att konceptet sprids till andra kommuner, att fler kommuner vågar och att vi får snurr på den cirkulära ekonomin, tar hand om resurserna längre tid och ställer om i en rasande takt. Dels för att vi måste, men också för att detta är något attraktiv, smart och eftersträvansvärt.
Och att fler företag vågar slå sig in på cirkulära koncept när de ser att det finns en marknad, ett intresse.

Så följ gärna Rundgång, dela och tipsa vidare.
Och kom till Karlstad för bövelen.
Visa med ditt besök att detta är något vi borde ha mer av.
Så hoppas vi att fler kommuner vågar ta steget att satsa på en popup eller ännu bättre: en permanent cirkulär galleria.

Liked it? Take a second to support emmasundh on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Loading Likes...

Lämna ett svar